Näytä kaikki artikkelit

Kuljetusliike Pekka Kukkola: Posti mahdollistaa haja-asutusalueilla toimivien yritysten toimintamahdollisuudet

Kuljetusliike Pekka Kukkola Oy:n omistaja Pekka Kukkola arvostaa Postin roolia harvaanasutuilla alueilla toimivien yritysten toimintakyvyn edistäjänä.

Kuljetusliike Pekka Kukkola

Seinäjoella toimipaikkaansa pitävä kuljetusliike Pekka Kukkola Oy on toiminut Postin kuljetuskumppanina jo toistakymmentä vuotta. Yrityksen perustaja ja omistaja Pekka Kukkola arvostaa Postin toimintamallia, jossa harvaanasuttujen seutujen lähetyksiä yhdistetään samaan kyytiin.

- Mielestäni tämä on ainoa tapa, jolla tavarankuljetustoiminnasta saa Suomessa kannattavaa liiketoimintaa. Harvaanasutuilla seuduilla tosin pitää olla riittävän iso toiminta-alue, jotta tavaravirtaa syntyy riittävästi, ja kannattavuus säilyy. Postin kanssa olemme voineet tarvittaessa toiminta-aluetta laajentaa, Kukkola toteaa.

Kukkola tarkistelee asiaa myös syrjäkylien yritysten eli loppuasiakkaiden näkökulmasta. Hän arvioi, että ellei Postin tarjoamaa laajaa kuljetusverkostoa olisi, sivukylien pienten yritysten toimintakyky heikkenisi olennaisesti.

- On tärkeää, että Posti pidetään Suomessa ja suomalaisomistuksessa, sillä se mahdollistaa harvaanasutuilla seuduilla toimivien yritysten toiminnan, kun myös syrjäkylille taataan palvelun toimivuus ja nopeat toimitusajat, Kukkola jatkaa.

Yhteistyö Postin kanssa sujunut mallikkaasti

Postin Seinäjoen alueen päiväkuljetuksia Kukkolan yritys ajaa viidellä täysperävaunulla. Aamuisin kyytiin lastataan rahtia, juomatoimituksia, paketteja ja postirullakoita. Ensin viedään postit toiminta-alueen postitoimipaikkoihin ja sen jälkeen jaetaan muut lähetykset. Lopuksi tehdään noutokuljetukset ja kerätään postilaatikoista postit ennen paluumatkaa. Autot puretaan Seinäjoella Postin terminaaliin ja lastataan jälleen. Uudet kuljettajat lähtevät ajamaan tavaraa runkoliikenteinä Tampereelle, Ylivieskaan ja Jyväskylään.

Päivälenkistämme kertyy jopa 400 kilometriä eikä tällaisen matkan ajaminen usealla puolityhjällä autolla ole kenenkään etu. Siksi pyrimme lastaamaan autot päivittäin täyteen ja pitämään täyttöasteet läpi vuoden korkeina, Kukkola jatkaa.

Sen lisäksi että Pekka johtaa 18-henkistä kuljettajatiimiään, hän asioi päivittäin Seinäjoen terminaalissa Postin edustajien kanssa. Lähes kolme miljoonaa kilometriä rekka-autoa ajanut kiireinen yrittäjä hyppää toisinaan vielä itsekin ratin taakse tarjotakseen Postille sen tarvitsemat kuljetukset.

Pyydämme lomakkeella vain niitä tietoja, joita tarvitsemme asian käsittelemiseksi.
Lisää tietoa henkilötietojen käsittelystä Postissa.