PAU:s strejker försenar en del av försändelserna idag

30.08.2019

Situationen utvärderas kontinuerligt och uppskattningarna av konsekvenserna preciseras

Post- och Logistikunionen PAU har genomfört olagliga strejker på sorteringsarbetsplatser på Posti i Tammerfors, Vanda och Jyväskylä igår och idag.

Enligt uppskattningarna just nu försenar strejkerna en del av försändelserna idag fredag i områdena kring Tammerfors, Vanda och Jyväskylä. Majoriteten av försändelserna levereras till mottagarna utan dröjsmål, även om dröjsmålet för en del försändelser enligt uppskattningarna just nu är cirka ett dygn. Strejkerna påverkar inte tidigutdelningen av dagstidningar.

- Vi förstår väl att våra kunder förväntar sig att tjänsterna sker utan störningar och vi beklagar konsekvenserna för våra kunder, säger Jarmo Ainasoja, chef för Postis styrningscentral.

Om strejkerna nästa vecka blir av blir det delvis dröjsmål i postgången

PAU har meddelat att strejker även ordnas den 1-4 september. Om strejkerna blir av kan de enligt dagens uppskattning påverka leveransen av försändelser delvis runt om i landet.

- Vi gör allt vi kan för att konsekvenserna för våra kunder ska bli så små och kortvariga som möjligt. Vi följer hela tiden noggrant med läget och vi informerar om de preciserade bedömningarna regelbundet, säger Jarmo Ainasoja chef för Postis Styrcentral.

- Tyvärr kan vi inte garantera störningsfrihet, störningarnas omfattning beror på hur stor del av de anställda som deltar i strejken, fortsätter Jarmo Ainasoja.

Strejkerna gäller inte Postis serviceställen. Störningarna gäller inte frakttjänsterna eller lagertjänsterna.