Näytä kaikki artikkelit

Weekendbee – malliesimerkki vastuullisesta verkkokaupasta

Vastuullisuusasiat kiinnostavat suomalaisia kuluttajia koko ajan enemmän. Tämä vaikuttaa vahvasti myös yritysten toimintaan, sillä kestävämpi kaupankäynti edellyttää vastuullisia toimia paitsi kuluttajalta myös kauppiaalta ja logistiikkatoimijalta.

Weekendbee verkkokauppa

Vastuullisen kaupankäynnin perusta on valita myytäväksi sellaisten yhteistyökumppaneiden tuotteita, joiden taustat tuntee. Yhteistyökumppaneiksi on valittava yrityksiä, jotka pystyvät osoittamaan toimintansa vastuullisuuden. Lisäksi asiakkaiden tilaukset on saatava toimitettua perille mahdollisimman pienellä hiilijalanjäljellä. Urheilu- ja ulkoiluvaatteita myyvä Weekendbee on esimerkki tällaisen verkkokaupan toiminnasta. Weekendbeen toiminnassa vastuullisuus on kaiken keskiössä ja yhteistyössä Postin kanssa asiakaslupaus vastuullisuudesta jatkuu aina asiakkaan kotiovelle asti.

Ketterää verkkokauppaa ilman kiinteää toimipistettä

Weekendbee on monessa mielessä erikoinen yritys, sillä Aissa Parosen ja Jukka Saarikorven omistamalla verkkokaupalla ei ole lainkaan kiinteää toimipistettä. Ideana seikkailevalla kaksikolla oli alun perin se, että kaupan pyörittäminen ei olisi sidottuna mihinkään tiettyyn paikkaan.

- Organisaatiomallimme on pieni ja ketterä: varastoa ja markkinointia hoidetaan ulkopuolisten kumppanien kautta. Tämä on verkostomallinen organisaatio, jossa hyödynnetään tarpeen mukaan parhaita asiantuntijoita, kertoo Aissa Paronen.

Yrityksen taustalla on Parosen ja Saarikorven irtiotto arjesta vuonna 2017, jolloin he irtisanoutuivat töistään ja lähtivät matkalle maailman ympäri. Tuolloin heille konkretisoituivat ympäristöongelmat aina jäätiköiden sulamisesta ihmisten aiheuttamiin roskaongelmiin. Tuli halu vaikuttaa. Ulkourheilulajeja harrastava kaksikko oli jo aiemmin todennut, miten vaikeaa oli löytää vastuullisesti tuotettuja, mutta samalla käytännöllisiä urheiluvaatteita. 2018 syntyi Weekendbee, verkkokauppa, jonka valikoimissa on ainoastaan ekologisesti ja eettisesti kestävällä tavalla tuotettuja ulkoilu- ja urheiluvaatteita.

Weekendbeen omistajat Aissa Paronen ja Jukka Saarikorpi.

Aissa Paronen ja Jukka Saarikorpi perustivat Weekendbee-verkkokaupan vuonna 2018

- Me Weekendbee-verkkokaupassa teemme vastuullisten urheiluvaatteiden ostamisen helpoksi asiakkaillemme. Vaatteen vastuullisuuden varmistaminen vaatii vaivannäköä. Selvitämme aina tuotteiden taustat ennen kuin otamme ne myyntiin. Kriteerejä ovat muun muassa kierrätettyjen sekä luonnonmukaisten materiaalien käyttö, valmistuksen ympäristöystävällisyys sekä eettisyys ja tuotteiden vapaus ympäristölle haitallisista PFC-yhdisteistä, kertoo Paronen.

- Valitsimme Postin kumppaniksemme, sillä Posti on edelläkävijä ympäristöystävällisessä logistiikassa. Meiltä ostetut urheiluvaatteet toimitetaan asiakkaillemme Postin vastuullisilla kuljetuksilla.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö ja jutellaan lisää!

Pyydämme lomakkeella vain niitä tietoja, joita tarvitsemme asian käsittelemiseksi.
Lisää tietoa henkilötietojen käsittelystä Postissa.