Näytä kaikki artikkelit

Vuoden vilkkain aika lähestyy – ovatko verkkokaupan API-rajapinnat kunnossa?

API-rajapinnat tekevät monimutkaisesta yksinkertaista ja auttavat automatisoinnissa. Sesongissa ne vapauttavat verkkokauppiaan aikaa olennaiseen ja parantavat asiakaskokemusta.

Syksy tuo tullessaan verkkokaupan vilkkaimman ja tärkeimmän sesongin. Siksi kesän korvilla on viimeinen hetki katsoa, onko verkkokaupan prosessi valmis koitokseen. Integraatioiden avulla lisäät verkkokauppaasi Postin palveluita ja vapautat työaikaa muuhun. Jos käytät yleisimpiä verkkokauppa-alustoja, kuten Shopifyta, WooCommercea tai Magentoa, hyödynnät ehkä jo Post Shipping -pluginia. Jos verkkokauppasi on räätälöity tai käytät valmista verkkokauppa-alustaa, johon ei ole saatavilla Postin lisäosaa, kannattaa kaupanteon avuksi ottaa API-rajapinnat. “Rajapinnan kautta automatisoidaan asioita, joita muuten tekisi hiirellä klikkaamalla käyttöliittymässä. Samat asiat pystyy manuaalisesti tekemään digitaalisessa tilauskanavassamme, eli tavallaan poistamme ihmisen välistä”, Postin digitaalisista lähettämisen palveluista vastaava Katja Källbacka kertoo. Sesongin kiireessä API-rajapinnan ansiosta kauppias varmistaa, että tiedot ovat verkkokaupassa ajan tasalla. Toiseksi prosessi automatisoituu niin, että työajan voi käyttää tärkeimpään: tuotteiden mahdollisimman nopeaan keräilyyn ja lähettämiseen. “Kun hoitaa rajapinnat kuntoon joko pluginilla tai API:lla, voi jättää pois kokonaisia työvaiheita ja aikaa vapautuu muuhun. Tilauksen läpimenoaika nopeutuu, sillä tietyt vaiheet on automatisoitu.”

Säästä omaa aikaa ja paranna asiakaskokemusta

API-rajapintojen avulla verkkokauppaan voi lisätä esimerkiksi toimitusvaihtoehdot, noutopisteet ja lähetyksen seurannan. Rajapinnan kautta kauppias voi tehdä jakelutilauksen ja luoda osoitekortin. “Rajapinnat tarjoavat verkkokaupan kassasta alkaen jokaiseen vaiheeseen tarvittavan tuen ja datan. Kaikkiin verkkokaupan perusprosessiin kuuluviin vaiheisiin löytyy rajapinta, jonka kautta pystyy automatisoidusti saamaan ja välittämään tietoa.” Loppuvuoden sesonkia varten Posti lisää esimerkiksi runsain mitoin väliaikaisia noutopisteitä. Tieto uusista tai muuttuneista noutopisteistä päivittyy suoraan verkkokaupan kassalle ostajan selattavaksi. “Verkkokauppias voi luottaa tiedon olevan aina ajantasaista, eikä sitä tarvitse itse päivittää. Halutessaan kauppias voi brändätä lähetyksen seurannan yrityksensä ilmeen mukaiseksi.” Källbacka huomauttaa, että ostajat olettavat jo löytävänsä noutopisteet ja niiden valintamahdollisuuden verkkokaupan kassalta. Asiakaskokemusta voi kuitenkin rajapintojen avulla parantaa tarjoamalla asiakkaalle mahdollisimman helpon paketin seurannan.

Kokeile API-rajapintoja helposti verkossa

Toisin kuin pluginien käyttöönotto, API-rajapintojen integraatio vaatii jonkin verran teknistä osaamista. Källbacka selittää pluginin ja API:n eroa vertauksella: Plugin on kuin pakastepulla – suurin osa työstä on tehty valmiiksi, ja sinun tarvitsee vain paistaa pullat. API on puolestaan resepti, jonka avulla leivot pullat taikinaa myöten. API-rajapintoihin voi tutustua verkossa kuka vain. Ennen ostopäätöstä niitä voi testata ja katsoa, sopiiko toteutus omiin tarpeisiin. Rajapinnat saa käyttöönsä Postin asiakkuudella. “API-rajapinnat ovat ajankohtaisia, kun verkkokauppa on jo kasvussa ja on siirrytty jykevämpiin verkkokauppa-alustoihin. Rajapinnat antavat enemmän mahdollisuuksia räätälöintiin kuin lisäosat”, Källbacka sanoo. Källbackalla on verkkokauppiaan sesonkiin vielä yksi vinkki. Sesongin tuomaa ruuhkaa voi helpottaa myös dropshippingillä, eli sillä, että tuotteet lähetetään tilaajalle suoraan valmistajalta tai tavarantoimittajalta. Dropshippingiä voi kokeilla tuomalla sesonkiin myyntiin vaikkapa uuden tuotteen tai tuoteryhmän. Posti Shipping -lisäosa WooCommerce-verkkokauppaan Posti Shipping -lisäosa Shopify-verkkokauppaan Posti Shipping -lisäosa Magento-verkkokauppaan

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö ja jutellaan lisää!

Pyydämme lomakkeella vain niitä tietoja, joita tarvitsemme asian käsittelemiseksi.
Lisää tietoa henkilötietojen käsittelystä Postissa.