Näytä kaikki artikkelit

Verkkokauppias, katso vinkit Ruotsin ja Tanskan markkinoille

Laajennamme Postin palvelutarjoamaa Ruotsiin ja Tanskaan alkuvuodesta 2022. Kansainvälisen kaupan asiantuntija Jouni Lamberg antaa vinkkejä naapurimaihin suuntaaville verkkokaupoille.

Ruotsi ja Tanska ovat suomalaisten verkkokauppojen suosimia kohteita, joissa ostetaan nyt entistä enemmän ulkomailta. Postin kansainvälisen verkkokaupan asiantuntija Jouni Lamberg kertoo, mitä maihin suuntaavan kannattaa huomioida.

1. Varmista, että resurssit riittävät

Ruotsiin ja Tanskaan suuntaava hyötyy siitä, että EU:n sisäinen kaupankäynti on periaatteessa kotimarkkinakauppaa. Silti myös Pohjoismaissa kannattaa varmistaa, että oma kulurakenne tukee kansainvälistymistä.

“Vaikka ollaan tekemisissä lähimarkkinoilla, on hyvä miettiä millä tuotteilla tai tuoteryhmillä uusille markkinoille lähdetään. Toimittamisen kustannukset ja kohdemaan kuluttajamieltymykset on syytä selvittää ensin”, Jouni Lamberg vinkkaa.

2. Hyödynnä asiantuntijoita

Maailmalle ei tarvitse lähteä yksin. Apua Ruotsin ja Tanskan valloittamiseen löytyy monesta osoitteesta – esimerkiksi Business Finland tukee verkkokauppoja niiden eri kehitys- ja kasvuvaiheissa.

”Asiantuntijoiden käyttöä ei kannata vähätellä. Avun kautta saat selville, mitkä mahdollisuutesi ovat. Onko tuotteelle tilaa ja tilausta? Kuka asiakkaasi on, ja missä kohtaat hänet parhaiten?”

Myös paikallinen kieli ja puhuttelutapa on hyvä hakea asiantuntijoilta. Jouni Lamberg muistuttaa, että englannin varaan ei kannata nojata.

”Jopa Ruotsissa verkkokaupan tie on lyhyt, jos käyttää kielenä vain englantia.”

3. Tarjoa asiakkaalle vaihtoehtoja

Toimituksia tehdään entistä enemmän asiakkaan ehdoilla – niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Varmista, että tarjoat joustoa viimeisessä mailissa.

”Ruotsi ja Tanska ovat Suomen tavoin maita, joissa lähetys halutaan noutaa valitusta palvelupisteestä. Koronan myötä myös kotiinkuljetus on kuitenkin kasvattanut suosiotaan, ja tämä trendi tulee jatkumaan”, Jouni Lamberg kertoo.

Kuluttajat kaipaavat toimituksiin vaivattomuutta ja valinnanvapautta. Verkkokauppana voit vastata tähän tarpeeseen tarjoamalla kattavat vaihtoehdot, joista löytyy ratkaisu mahdollisimman monen tarpeisiin.

Valloita Ruotsi ja Tanska Postin matkassa

Laajennamme Postin palvelutarjoamaa Ruotsin ja Tanskan kuluttajatoimituksiin helmikuussa 2022 pitkäaikaisen kumppanin avulla. Asiakkaallesi tämä tarkoittaa entistä parempaa vastaanottamisen kokemusta ja uusia lisäpalveluja.

Tutustu uusiin palveluihimme:

Toimitusvarmuutemme kasvaa. Tavoitamme kuluttaja-asiakkaan keskimäärin 2-4 päivässä. Käytössämme on noin 3 000 noutopisteen verkosto Ruotsissa ja Tanskassa, jonka lisäksi viemme paketit ovelle asti kotiinkuljetuksella. Ruotsissa toimitamme kotiin myös lavat.

Olemme myös entistä ympäristövastuullisempia. Ruotsin ja Tanskan isoissa kaupungeissa jakelu on jo täysin päästötöntä, ja kotiinkuljetuksista yli 50 % tehdään fossiilivapaasti kummassakin maassa.

Suunnaksi maailma vuonna 2022?

Postin globaali verkosto on vienyt paketit perille jo pitkään, ja pistämme nyt entistä enemmän paukkuja ulkomaille. Aloitamme palvelujen laajentamisen Ruotsista ja Tanskasta – ja lisää on luvassa. Voit lukea meistä kansainvälisenä kumppanina täältä.

Jouni Lamberg vastaa Postilla kansainvälisten pakettipalveluiden ja – verkkokaupparatkaisujen kehittämisestä. Hän on päivittäin tekemisissä yritysten kanssa, jotka pohtivat tai ovat päättäneet kansainvälistyä ja laajentaa toimintaansa uusille markkinoille.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö ja jutellaan lisää!

Pyydämme lomakkeella vain niitä tietoja, joita tarvitsemme asian käsittelemiseksi.
Lisää tietoa henkilötietojen käsittelystä Postissa.