Näytä kaikki artikkelit

Second hand -verkkokauppa Emmy valloittaa kansainväliset markkinat paketti kerrallaan

Suomen suurin second hand -merkkivaatteiden verkkokauppa Emmy toimittaa tuotteita Suomen lisäksi koko EU-alueelle. Posti on toiminut Emmyn kumppanina yrityksen kansainvälistymismatkalla, ensimetreiltä asti.

Emmy on Suomen suurin second hand -merkkivaatteiden verkkokauppa ja avaimet käteen -myyntipalvelu. Vuonna 2015 avatun verkkokaupan tavoite on tehdä käytettyjen merkkivaatteiden myynnistä ja ostamisesta mahdollisimman helppoa: asiakkaan ei tarvitse kuin jättää vaatteet Emmylle, joka hoitaa kaiken tuotteiden käsittelystä myyntiin ja toimitukseen. “Haluamme olla käytettyjen vaatteiden ja asusteiden ostajalle kuin mikä tahansa verkkokauppa, eli ostokokemus on samanlainen kuin uutta ostaessa”, kertoo Emmyn perustaja ja operatiivinen johtaja Hanna Autio, joka luotsaa yrityksen laajenemista ja kasvua.

Verkkokaupan kasvua pakettitoimitusten avulla

Emmy-verkkokaupan avaamisen jälkeen valikoima ja toiminta ovat seitsemässä vuodessa kasvaneet merkittävästi. Kun Emmy avattiin, myynnissä oli 500 tuotetta. Nyt niitä on lähes 100 000. “Volyymin kasvun myötä olemme kehittäneet jatkuvasti prosessia ja tekniikkaa, jotta pysymme vauhdissa mukana”, Autio kertoo. Kehitystyön alla ovat olleet myös jakelukanavat. Posti on kulkenut Emmyn rinnalla verkkokaupan alusta asti, ja vuosien myötä asiakkaita palvelemaan on lisätty uusia toimitustapoja. Suurin osa Emmyn paketeista kulkee yhä Postin kautta. “Lähetykset ovat kulkeneet Postin kautta hyvin alusta asti. Sen ansiosta me olemme voineet keskittää omat resurssimme muuhun kehittämiseen.”

Postipakettien matkassa Baltiaan

Vuonna 2018 Emmy lähti Viron markkinoille. Siellä liikenne toimii molempiin suuntiin: Viroon voi tilata vaatteita verkkokaupasta, ja sieltä voi toimittaa tuotteita myyntiin. Samoihin aikoihin Viron kanssa avattiin englanninkielinen verkkokauppa, jonka kautta Emmy toimittaa tuotteita koko EU-alueelle. Tilaukset Viroon kulkevat Postin postipaketteina, mistä on ollut apua kansainvälistymisessä. “Posti oli jo valmiiksi kumppanimme, joten laajentaminen Baltiaan sujui helposti ja kaikki integraatiot olivat jo olemassa.”

Emmyn perustaja ja operatiivinen johtaja Hanna Autio Virossa myyntilaatikon vieressä.

Vaikka valtaosa Emmyn liikevaihdosta tulee yhä Suomesta, Autio näkee myös muut maat tärkeinä. Emmy hakee isoa kasvua, ja siksi logistisia prosesseja kehitetään jatkuvasti. Kumppaneilla on suuri merkitys siinä, että kaikki sujuu luotettavasti. “Tavoitteenamme on kansainvälistyä lähivuosien aikana lisää. Sen vuoksi on tärkeää, että Suomen lisäksi on yksi maa auki ja siellä testattu, että logistiikka toimii molempiin suuntiin. Näin tiedämme, miten toimimme muissakin maissa.” Helmikuussa Posti avaa suomalaisille verkkokaupoille uusia kansainvälistymismahdollisuuksia Baltian lisäksi Ruotsissa ja Tanskassa.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö, jos haluat jutella Postin kansainvälisistä palveluista kanssamme.

Pyydämme lomakkeella vain niitä tietoja, joita tarvitsemme asian käsittelemiseksi.
Lisää tietoa henkilötietojen käsittelystä Postissa.