Näytä kaikki artikkelit

Postipakettien lauantaijakelu tuo kuluttajalle toivottua joustovaraa

Lauantaitoimituksilla saat paketit ja verkko-ostokset asiakkaillesi viikonlopuksi. Postipakettien lauantaijakelu tavoittaa jopa 2,3 miljoonaa suomalaista 12 paikkakunnalla.

Perjantaina jakeluun tulleet Postipaketit toimitetaan suurelta osin lauantaiksi kuluttajille automaatteihin sen sijaan, että toimitus odottaisi viikonlopun yli. Lauantaitoimitusten ansiosta kuluttajat saavat verkosta ostamansa tuotteet nopeasti ja joustavasti. Lauantaitoimitusten piirissä on jopa 2,3 miljoonaa suomalaista 12 paikkakunnan alueella: Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Kauniaisissa, Lahdessa, Tampereella, Turussa, Jyväskylässä, Kuopiossa, Oulussa, Porissa ja Seinäjoella. – Verkkokaupan asiakas voi noutaa lähetyksen juuri silloin, kun hänelle sopii. Monilla on viikonloppuisin enemmän vapaa-aikaa, ja paketti on helppo hakea samalla, kun käy vaikkapa ostoksilla, kertoo Postin verkkokaupan kuluttajapaketeista vastaava Business Manager Mikko Veistelehto. Lähes 70 prosenttia asiakkaista noutaa verkkokaupan tilaukset Postin pakettiautomaateista viikonlopun aikana. Suomalaiset ovat muutenkin nohevia hakemaan lähetyksensä: 50 prosenttia tekee sen jo saapumispäivänä ja 95 prosenttia viimeistään neljäntenä päivänä. Pakettiautomaatit on sijoiteltu kuluttajien kulkureittien varrelle esimerkiksi kauppakeskuksiin, joilla on laajat aukioloajat.

Perjantaina tilattu tuote lauantaiksi automaattiin

Kuluttaja odottaa saavansa verkkokaupasta tilaamansa tuotteet nopeasti. Siksi lauantaitoimituksilla ja entistä jouhevammalla toimitusprosessilla verkkokauppias parantaa asiakastyytyväisyyttä. – Pitkään on puhuttu, että nopeus on verkko-ostamisessa valttia. Viimeisin trendi on oikea-aikaisuus. Lauantaijakelu automaatteihin taklaa molempia, sillä kuluttaja saa nopean toimituksen ja voi noutaa lähetyksen haluamaansa aikaan. Lähes 80 prosenttia paketeista toimitetaan perille yhdessä päivässä. Jos verkkokauppias käsittelee, keräilee, pakkaa ja toimittaa tilauksen nopeasti Postille, voi perjantaina tilattu tuote olla lauantaina noudettavissa automaatista. – Nopeus edellyttää tietysti sitä, että verkkokauppias pystyy omassa varastossaan tehokkaasti käsittelemään ja keräilemään tilauksen ja toimittamaan sen Postin kuljetukseen. Ennen kaikkea nopean käsittelyn ja kuljettamisen tarve kasvaa jatkuvasti, ja juuri se voi ratkaista kaupan saamisen. Kuusipäiväisen jakelun mahdollistaa valtakunnallisesti kattava ja tiheä jakeluverkosto. Viime vuonna Posti kuljetti hurjat 64 miljoonaa pakettia. Se tehtiin 28 terminaalin, seitsemän logistiikkakeskuksen sekä yli 600 oman ajoneuvon ja kumppaniverkoston voimin. Postin verkostoon kuuluu yli 2000 pakettiautomaattia. Väestömäärään suhteutettuna se on yksi maailman tiheimmistä. Kiireisimpinä sesonkeina, kuten jouluna, Posti on paikoin avannut seitsenpäiväisen jakelun ja toimittanut paketit lauantaijakelun kattavilla alueilla myös sunnuntaisin.