Näytä kaikki artikkelit

Pikkupaketilla pienet verkkokauppaostokset kolahtavat suoraan postiluukusta

Verkkokauppias toimittaa Pikkupaketilla pienet tuotteet suoraan asiakkaan postiluukkuun tai -laatikkoon. Siinä yhdistyvät kirjeen ja paketin hyvät puolet: kattava jakeluverkosto ja seurattavuus.

Verkkokauppias, mahtuisivatko tuotteesi asiakkaan postiluukusta? IPC:n kansainvälisessä verkkokauppatutkimuksessa kuluttajat arvioivat, että lähes puolet heidän vastaanottamistaan verkkokauppatilauksista olisi mahtunut postiluukusta tai -laatikosta. – Moni verkkokauppias pakkaa toimitukset liian isoihin pakkauksiin, koska se on helpompaa. Pakkauskokoihin kannattaisi sisällyttää kolmen sentin paksuinen Pikkupaketin kokoluokka, jolla kuluttajan tilaamat pienet tuotteet, kuten korvanapit, sukat tai puhelimen suojakuoren, saa perille asti, sanoo verkkokaupan kuluttajapaketeista vastaava Postin Business Manager Mikko Veistelehto. Vaikka Pikkupaketti kulkee postin mukana, kauppias ja asiakas voivat seurata lähetyksen kulkua OmaPostissa ja verkossa. Kirjepostin ja paketin hybridi yhdistää postin kattavuuden paketin seurattavuuteen. Pikkupaketilla on ylivertainen jakeluverkosto, yli 3 miljoonaa osoitetta.

Hyödynnä edullinen ja helppo toimitustapa

Verkkokaupoille varastointi- ja logistiikkaratkaisuja tarjoava Verkkologistiikka tuntee toimitustavat, sillä se huolehtii lähes 60 verkkokaupan tuotteiden vastaanotosta, lähetyksestä ja varastoinnista. – Tarjoamme asiakkaillemme myös kuljetusvaihtoehdot Postin ja muiden yhtiöiden kautta. Pikkupakettia suosittelee mielellään, sillä se on kirkkaasti toimivin ratkaisu, jos tuote mahtuu postiluukusta. Kustannustehokkaan hinnan lisäksi siinä yhdistyvät kirjeen ja paketin hyvät puolet, Verkkologistiikan myyntijohtaja Kalle Thessler kertoo. Pikkupaketin avulla kauppias voi optimoida lähettämistä. Kuluttajalle toimitustapa on helppo, sillä tilaus tulee kotiin asti. Keskimäärin Posti toimittaa Pikkupaketit kahdessa vuorokaudessa. – Sekä kauppias että kuluttaja voittavat siinä, että Pikkupaketissa on edullisemmat kustannukset ja paketit menevät sujuvasti perille, Veistelehto sanoo. Thessler kertoo, että useat Verkkologistiikan asiakkaista tarjoavat Pikkupaketille ilmaisen toimituksen. Vasta postipaketista veloitetaan toimitusmaksu.

Älä maksa lähettämisessä tyhjästä

Valtaosa postinjakelun viimeisestä kilometristä kulkee polkupyörillä tai sähköavusteisilla laitteilla. Kun toimitukset pakkaa oikean kokoisiin pakkauksiin, myös pakkausmateriaalia säästyy. Mitä tiiviimmin lähetykset puolestaan on pakattu, sitä enemmän niitä mahtuu kuljetuksen kyytiin. Samalla verkkokauppias säästää kustannuksissa. Veistelehto muistuttaa, ettei ilman lähettäminen ole järkevää ekologisesti eikä taloudellisesti. Pikkupaketti on yksi voimakkaimmin kasvavia pakettituotteita, ja palvelun laatu on saatu kehitystyöllä huippuunsa. Silti osalla verkkokauppiasta kuluttajaystävällisin toimitustapa jää vielä hyödyntämättä. – Posti on kehittänyt palvelua vahvasti ja kysynyt meiltä asiakkailta, mitä voisi vielä tehdä. Toiveita on kuunneltu, ja asiakkaamme ovat olleet tyytyväisiä. Pikkupaketin käyttöön ottaneet kauppiaat ovat saaneet kuluttajilta kiitosta toimitusnopeudesta ja -varmuudesta, Thessler kertoo.

Pyydämme lomakkeella vain niitä tietoja, joita tarvitsemme asian käsittelemiseksi.
Lisää tietoa henkilötietojen käsittelystä Postissa.