Näytä kaikki artikkelit

Millainen on hyvä asiakaskokemus verkossa? – Tuloksia Suuresta verkkokauppatutkimuksesta

Koronan myötä verkko-ostaminen on noussut ennätystasolle. Verkkokaupan asiakaskokemus vaikuttaa alati kasvavalla pelikentällä kahteen asiaan: missä ostos tehdään, ja tullaanko se tekemään samassa paikassa uudestaan?

Suuressa verkkokauppatutkimuksessa yhteensä 838 kuluttajaa nimesi noin 300 eri verkkokauppaa, josta he ovat saaneet mielestään parasta palvelua. Vastausten laajuus kertoo, että rahkeita onnistumiseen on monilla – oli kauppa pieni tai suuri, ulkomainen tai kotimainen, osa kivijalkaketjua tai puhtaasti verkossa.

Mikä siis lopulta ratkaisee sen, mistä hyvä asiakaskokemus syntyy?

Asiakaskokemuksen ytimessä on vaivattomuus

Yksi asia korostuu Suuren verkkokauppatutkimuksen vastaajien keskuudessa: paras verkkokauppa on sellainen, jossa ostaminen tuntuu vaivattomalta. Verkkokaupalta tämä vaatii sen, että asiakaskokemus rakennetaan sisään joka vaiheeseen – aina markkinoinnista toimitukseen.

Konkreettisimmillaan asiakaskokemus on tekoja. Anna selkeät tuotetiedot, tee checkout-prosessista mutkatonta ja viesti lisämaksuista rehellisesti. Katso kaikki käytännön vinkit verkkokaupoille.

Sujuva toimitus on monelle asiakaskokemuksen ytimessä – ja tässä me Postilla hyppäämme mielellämme apuun. Tarjoamme nopeat ja monipuoliset kuljetukset ympäri Suomea ympäristövastuullisesti. Tavoitamme 80 % kuluttajista ja 95 % yrityksistä jo seuraavana päivänä maan laajimman jakeluverkoston avulla.

Parhaisiin tuloksiin pääsemme, kun toimimme yhdessä: niinpä suosittelemme, että verkkokauppiaana satsaat myös oman toimitusprosessin tehokkuuteen.

Mistä verkkokaupoista paras asiakaskokemus löytyy?

Halusimme selvittää Suuressa verkkokauppatutkimuksessa, mitkä kaupat ovat onnistuneet luomaan ikimuistoisia asiakaskokemuksia verkossa. Nimityksiä saivat erityisesti seuraavat verkkokaupat:

1. Verkkokauppa.com

Kommentti vastaajalta: ”Verkkokauppa.com on toiminut aina hyvin”.

2. Zalando

Kommentti vastaajalta: ”Zalandon kanssa kaikki sujunut aina mutkattomasti.”

3. Kärkkäinen

Kommentti vastaajalta: ”Kärkkäiseltä nopea toimitus”.

4. Amazon 5. H&M 6. Gigantti 7. Prisma 8. Fiksuruoka.fi 9. Jimm’s 10. Elisa 11. Varusteleka 12. CDON

Lataa Suuri verkkokauppatutkimus 2021 ja katso muut mainintoja keränneet verkkokaupat.