Näytä kaikki artikkelit

Kansainvälinen asiakaspalautus (ERS) 17 maahan

Suomalaiset verkkokauppiaat voivat nyt ostaa Postilta kansainvälinen asiakaspalautus- eli ERS-palvelun, joka toimii kätevästi molempiin suuntiin.

1. Asiakkaasi voivat palauttaa ulkomailta Suomeen. 2. Hyväksymme myös Suomesta ulkomaille lähtevät palautukset. Kansainvälinen palautus on tällä hetkellä saatavilla seuraavista 17 maasta: Alankomaat, Belgia, Espanja, Irlanti, Italia, Itävalta, Latvia, Liettua, Luxemburg, Portugali, Puola, Ranska, Saksa, Slovakia, Slovenia, Tšekki ja Unkari.

Tilaaminen

Kansainväliseen palautukseen oikeuttava ERS-osoitekortti on suomalaisen verkkokauppiaan tilattavissa Postin Asiakaskanavat –verkkopalvelusta. Tilaaja tarvitsee Postin asiointitunnukset ja sopimuksen palvelun ostamisesta. Jos olet Postin sopimusasiakas, voit tilata asiointitunnuksen täältä. Jos et vielä ole Postin sopimusasiakas, pääset alkuun täällä.

Miten se oikein toimii?

Palautettavaan pakettiin liimataan ennen postitusta valmiiksi painettu ERS-osoitekortti, jonka verkkokauppias toimittaa joko sähköisesti tulostettavaksi tai valmiiksi tulostettuna postitse palauttavalle ulkomaiselle asiakkaalleen. Osoitekortin toimittaminen palauttavalle asiakkaalle on verkkokauppiaan vastuulla. ERS-osoitekorttiin on printattu valmiiksi tarvittavat kentät ja tiedot, myös viivakoodit ja tuotekoodi, jonka perusteella tehdään rekisteröinti. Osoitekortti on standardien mukainen niin ulkomaisten kuin kotimaistenkin kuljetusverkkojen osalta. ERS-palautus on lähettäjälle vaivaton tapa palauttaa verkosta ostetut paketit ulkomaisille verkkokaupoille.

Lue täältä tarkemmat ohjeet kansainvälisiin asiakaspalautuksiin.