Näytä kaikki artikkelit

Helpota toimitusten hinnoittelua, ota Starttipaketti

Verkkokauppiaan Starttipaketti syntyi asiakkaiden kuuntelusta sekä halusta helpottaa verkkokauppiaan arkea ja yksinkertaistaa hinnoittelua, kirjoittaa Postin Ville Vasaramäki.

Miten pakettien lähettämisestä saisi tehtyä aloitteleville ja kasvaville verkkokauppiaille mahdollisimman helppoa? Tähän kysymykseen lähdimme etsimään ratkaisua – ja lopputuloksena syntyi Verkkokauppiaan Starttipaketti. Jos teet töitä aloittelevan tai kasvavan verkkokaupan parissa ja lähetät alle kymmenen pakettia päivässä, kannattaa jatkaa lukemista.

Vasta aloittelevat tai kasvutaipaleensa alussa olevat verkkokauppiaat käyttävät usein valmiita ratkaisuja tai pohjia, kuten verkkokauppa-alustoja, joiden hinnoittelutyökalut eivät ole välttämättä kovin monipuolisia. Halusimme tehdä verkkokauppiaan toimitusmaksujen hinnoittelusta helppoa. Jos pakettien hinnat vaihtelevat, voi loppuasiakkaan maksamaa toimitusmaksuakin olla hankala määritellä.

Starttipaketilla verkkokauppias saa käyttöönsä kiinteät lähettämisen hinnat ja kätevät lähettämisen palvelut. Paketeilla on tietyissä kokoluokissa kiinteä hinta, eli verkkokauppias lähettää suurimman osan paketeista samalla hinnalla.

Olemme siis pyrkineet tekemään hinnoittelusta verkkokauppiaalle helppoa, yksinkertaista ja ennustettavaa. Verkkokauppias tietää etukäteen, mitä minkäkin kokoisten pakettien lähettäminen maksaa, mikä suoraviivaistaa hinnoittelua verkkokaupan check outissa.

Jos Starttipaketti pyrkii mutkattomuuteen, sitä on myös sen käyttöönotto. Palvelut saa käyttöönsä posti.fissä minuuteissa. Verkkokauppiaan tarvitsee vain rekisteröityä käyttäjäksi ja tehdä sopimus digitaalisesti, ja lähettäminen voi alkaa.

Postin yritysasiakkaana verkkokauppias saa samalla käyttöönsä yritysasiakkaan ilmaiset palvelut, kuten ilmaiset lisäosat yleisimmille verkkokauppa-alustoille. OmaPosti Prossa käytössä on lähettämisen palvelu, lähetysten seuranta, raportit ja muita palveluita. Verkkokauppiaille on kaiken lisäksi oma asiakaspalvelu.

Verkkokauppiaan Starttipaketti syntyi asiakkaiden kuuntelusta, hinnoittelun yksinkertaistamisesta ja halusta helpottaa verkkokauppiaan elämää. Tämä ei tietenkään ole kehitystyön päätepiste: otamme jatkossakin mieluusti vastaan palautetta siitä, miten voimme auttaa verkkokauppiaita entistä paremmin. Älä siis epäröi kertoa toiveistasi tai parannusehdotuksista. Olemme täällä sujuvoittamassa juuri sinun arkeasi.

Ville Vasaramäki, Paketti ja Verkkokauppa, Posti Oy

Ville Vasaramäki on Postin pienten ja keskisuurten yritysten paketti- ja verkkokauppapalveluista vastaava johtaja.