Näytä kaikki artikkelit

Ifolorin kuvatuotteet toimitetaan asiakkaille pääkaupunkiseudulla jopa päivässä

Valokuvista teetettyjä kuvalahjoja odotetaan usein kiireesti saapuvaksi kotiin. Rakkaita muistoja ja yhteisiä elämyksiä vaalivat kuvakirjat ja omalla kuvalla kuvitetut tuotteet ovat suosittuja lahjoja joulun ja muiden tärkeiden juhlien aikaan.

Kiireisenä sesonkiaikana jokainen tunti verkkokaupan tuotanto-, pakkaus- ja lähetysprosessissa ratkaisee. Ifolor ja Posti tekevät tiiviisti yhteistyötä, jotta tuotteiden toimittamiseen liittyvät prosessit onnistutaan hiomaan mahdollisimman tehokkaasti yhteen.

Kun Ifolorin asiakkaat olivat jo pitkään toivoneet entistäkin nopeampia toimituksia, yhtiö päätti vastata toiveisiin ja lähti innolla mukaan Postin uuteen pilottiprojektiin, jonka tavoitteena oli kehittää entistä nopeampia toimitusvaihtoehtoja.

Nopea toimitusaika antaa myös tuotannolle pelivaraa

– Ifolor on Postin pitkäaikaisena asiakkaana täydellinen kumppani Pikkupaketin nopeutta parantavalle pilotoinnille, kertoo Postin kuluttajapakettiliiketoiminnasta vastaava Mikko Veistelehto.

Jo kokeilun suunnitteluvaiheessa oli tärkeää, että testaamaan päästään riittävällä volyymilla rajatulla alueella sekä pilotin tuloksia pystytään analysoimaan ja siten tekemistä kehittämään.

– Postin lajittelujärjestelmiin piti tehdä muutoksia ja varaukset aikaikkunalle, jossa lähetykset lajitellaan jaettavaksi. Myös lähetysten soveltuvuus nopeaan toimitusprosessiin varmistettiin: lähetysten on sovelluttava koneelliseen lajitteluun ja oltava alle kolme senttiä paksuja, jotta ne voidaan jakaa postiluukkuun tai -laatikkoon, Veistelehto jatkaa. 

Ifolorin Keravalla sijaitsevasta kuvatehtaasta on lyhyt kuljetusmatka lähetysten pilottialueelle. Tämä mahdollistaa jopa alle 24 tunnin toimituksen kuluttajalle laskettuna kuvakirjan valmistumisesta.

– Postin nopeus toimitusajoissa antaa myös omalle tuotannollemme pelivaraa, mikä on merkittävä hyöty erityisesti sesonkiaikoina, jolloin tilausmäärät ovat suuria ja varsinkin lahjoiksi tilatut tuotteet pitää saada asiakkaille tiettyyn päivään mennessä, kertoo Ifolorin talousjohtaja Leena Lamminen.

Kuvatilaus asiakkaan postilaatikkoon jo seuraavana arkipäivänä

Pilotointi saatiin nopeasti tuotantoon ja alkoi saman tien tuottaa tulosta. Nyt Ifolorin pääkaupunkiseudulla asuvat asiakkaat saavat postilaatikkoon mahtuvan kuvatilauksensa toimitustavaksi Pikkupaketin, jolloin tilaus jaetaan nopeutetusti kaikkina arkipäivinä koteihin asti.

Käytännössä valokuvia tai muita pieniä kuvatuotteita sisältävä paketti jaetaan asiakkaan postilaatikkoon seuraavaan iltaan mennessä siitä, kun Posti on saanut lähetyksen.

– Tämä on juuri sitä, mitä asiakkaat ovat meiltä toivoneet. Olemme saaneet jo paljon kiitosta ja positiivista palautetta entistä nopeamman toimituksen ansiosta. Jakelunopeus parani selkeästi entisestä, Lamminen sanoo.

Suosituimpia Pikkupaketti-tuotteita ovat omalla kuvalla varustettu suklaarasia, hiirimatto ja 10x10 neliökuvat.  

Pikkupaketti pähkinänkuoressa 

Pikkupaketti on yrityksille edullinen tapa lähettää pientä tavaraa. Asiakas saa pakettinsa suoraan postiluukkuun tai -laatikkoon muun postin mukana, mikä tarjoaa mahdollisuuden saavuttaa yli kolme miljoonaa kuluttajaosoitetta helposti ja kätevästi. Pikkupaketilla on pakettien seurantaominaisuus, joka on tärkeää monelle kuluttajalle ja verkkokauppiaalle. Lue lisää pikkupaketista