Näytä kaikki artikkelit

Case Espoo - Toimistotulostuksen automatisointi toi säästöjä

Kun Espoon kaupungin kuljetus- ja materiaalipalveluista vastaavan yksikön palvelupäällikkö Pasi Ojaniemi kuuli Postin Printer Driver -nimisestä toimistotulostuksen automatisointipalvelusta, hän ajatteli heti, että se auttaisi poistamaan tehottomia työvaiheita yksikön toimistorutiineista.

Case Espoo - Toimistotulostuksen automatisointi toi säästöjä

Ja näin on käynytkin. "Koulukuljetuspäätösten käsittelemiseen kuluva aika on kutistunut kolmannekseen sen jälkeen kun otimme lähetyspalvelun käyttöön. Työaikasäästöjen lisäksi saamme selkeitä eurosäästöjä postituskustannuksista”, Ojaniemi vahvistaa

Printer Driver on iPost-palvelun lisäpalvelu. Sen avulla päätöskirjeet lähetetään nyt sähköisesti suoraan työasemilta automatisoituun iPost-tuotantoprosessiin, jossa huolehditaan kirjeiden tulostamisesta, kuorittamisesta ja postittamisesta. ”Postittaminen ei kuulu täällä kenenkään ydintehtäviin. Nyt työajan voi käyttää viisaammin. Rutiinien poistaminen auttaa myös lisäämään työn mielekkyyttä”, Ojaniemi toteaa.

Aineiston lähettäminen käsiteltäväksi onnistuu Printer Driverin avulla omilta työasemilta yhtä helposti kuin sen tulostaminen omalle tulostimelle, yhtä painiketta klikkaamalla.

Postitustalkoot historiaan

Espoon kaupunki on käyttänyt iPostia vuodesta 2013 lähtien muun muassa myyntilaskujen lähettämiseen. Potentiaalisia käyttökohteita Printer Driver -palvelulle on jo tunnistettu myös Espoon kaupungin organisaation muissa toiminnoissa. Pasi Ojaniemi sanoo, että hyödyt näkyvät erityisen selkeästi satunnaisissa massapostituksissa.

Haaste: Kaupungin koulukuljetuspäätösten postittaminen vei työntekijöiden aikaa ja resursseja muilta työtehtäviltä. Manuaalinen kirjeiden käsittelytyö koettiin tehottomaksi ja työlääksi.

Ratkaisu ja hyödyt: Yksikössä otettiin käyttöön iPost-palvelun lisäpalvelu Printer Driver, jonka avulla päätöskirjeet saadaan lähetettyä sähköisesti suoraan työasemilta eteenpäin tulostettaviksi, kuoritettaviksi ja postitettaviksi. Palvelu säästää työaikaa, alentaa postituskustannuksia ja pienentää virheiden mahdollisuutta.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö, ja jutellaan lisää yrityksesi tarpeista.

Pyydämme lomakkeella vain niitä tietoja, joita tarvitsemme asian käsittelemiseksi.
Lisää tietoa henkilötietojen käsittelystä Postissa.