Näytä kaikki artikkelit

VeliMark keskitti kuljetuksensa Postille

”Takaamme sinulle oikeat tuotteet oikeaan paikkaan ja oikeaan aikaan. Meille mielekäs työpäivä tarkoittaa, että ratkaisemme ongelmasi ja tasoitamme muutaman kuopan tieltäsi”.

Näin lupaa puhtaus- ja terveysalan tuotteiden tukkukauppa VeliMark-konserni, joka on tehnyt koko olemassaolonsa ajan yhteistyötä kanssamme. Huhti-toukokuun vaihteessa kumppanuus syventyi entisestään, kun uusi sopimus kuljetusten keskittämisestä allekirjoitettiin. ”Postin ehdoton vahvuus on valtakunnallisuus. Ei ole sellaista kylää, jonne sen toimitusketju ei yltäisi. Myös VeliMarkin palveluverkko kattaa jokaisen Suomen kunnan. Postin rooli korostuu erityisesti toimitusvarmuudessa, sillä takaammehan oikea-aikaiset toimitukset asiakkaillemme”, VeliMarkin toimitusjohtaja Perttu Levijärvi arvioi kumppaniaan. VeliMarkin strategia perustuu paikalliseen varastointiin ja asiakkaan lähellä toimimiseen. ”Haluamme varmistaa toimitusvarmuuden olemalla lähellä asiakkaitamme. Muutenkin on vähän hankala kuvitella, että asiakkaamme ostaisi meiltä siivouskoneen potkimatta vähän ensin sen renkaita”, hän hymyillen toteaa. Postin Kuljetuspalveluiden Etelä-Suomen myynnistä vastaava Petri Harvala kiittää VeliMarkia luottamuksesta. ”Meillä on taustalla pitkä ja tiivis yhteistyö. Olemme iloisia ja kiitollisia, kun VeliMark päätti keskittää kuljetuksensa meille. Pääsemme nyt laajentamaan entisestään yhteistyötämme koko Suomessa sekä omalta osaltamme varmistamaan VeliMarkin lupausta: oikeat tuotteet oikeaan paikkaan ja oikeaan aikaan”, Harvala iloitsee.

Vuosittain 40 000 toimitusta ja 600 puoliperävaunua tavaraa

VeliMark-konserni tuo vuodessa maahan noin 300 konttia erilaisia terveydenhoito- ja puhtausalan tuotteita. Suurin osa tulee Kaukoidästä joko junakuljetuksina, laiva- tai lentorahtina. Kotimaisten tuotteiden osuus on noin 45 %. Toimitamme VeliMarkin varastoista sen asiakkaille noin 40 000 toimitusta vuosittain ympäri Suomea. Toimituslupaus on 1–3 päivää tilauksesta. VeliMarkin myymälät palvelevat sekä yritys- että yksityisasiakkaita. Tuotteita saa myös verkkokaupasta tai niitä voi tilata puhelimella ja sähköpostilla. Yksittäinen toimitus sisältää tyypillisesti kymmeniä erilaisia tuotteita. Yleensä lähetykset ovat lavatoimituksia, mutta myös paketteja lähetetään. Teemme noudot jokaisesta toimipisteestä päivittäin, useista jopa useita kertoja päivässä. Kaikkiaan tavaraa lähtee vastaanottajille noin 600 puoliperävaunullista vuodessa.

Neljä tärkeää t-kirjainta

Levijärven mukaan VeliMarkin asiakkaat arvostavat turvallisuutta, tarpeellisuutta, täsmällisyyttä ja tavoitettavuutta. ”Turvallisuus tarkoittaa, että olemme puhtauden ja turvallisuuden asiantuntija. Myymme ammattilaisille tuotteita, jotka takaavat mahdollisuuden riskittömään työntekoon. Tarpeellisuuden osalta näemme itsemme arjen supersankareina. Olemme onnistuneet, kun kaikki sujuu huomaamattomasti ja asiakas voi keskittyä omaan ydintoimintaansa. Täsmällisyys tarkoittaa sitä, mitä luvataan, se pidetään. Huolehdimme aikataulujen tarkkuudesta, toimitusten varmuudesta ja tuotteiden laadusta. Tavoitettavuus tarkoittaa, että olemme aina lähellä asiakasta. Meillä on varastot 11 paikkakunnalla, ja osaava henkilökuntamme palvelee ympäri Suomen”, Levijärvi lisää.

VeliMark lyhyesti:

  • päätoimialana puhtauden ja henkilösuojainten tukkukauppa. Lisäksi VeliMark omistaa Walki Medical -nimisen tytäryhtiön, joka on keskittynyt terveydenhuollon tuotteiden tukkukauppaan

  • osa kansainvälistä OptiGroup-konsernia

  • asiakkaina yritykset ja julkinen sektori

  • suurimpia yksittäisiä asiakasryhmiä ovat siivouspalveluita tarjoavat palveluyritykset ja hyvinvointialueet (sairaanhoitopiirit).

  • 11 myymälää, 120 työntekijää, liikevaihto 75 milj.eur (2021) sisältäen Walki Medical Oy:n valikoimassa 6000 tuotetta

  • omia tuotemerkkejä ovat mm. Zebra ja Avalon