Näytä kaikki artikkelit

Pakettien enimmäiskoot muuttuvat 15.1.2022 – katso, mistä muutos sai alkunsa

Muutamme pakettipalvelujen enimmäiskokoja ja -painoja 15.1.2022 alkaen, jotta voimme toimittaa mahdollisimman nopeasti ja turvallisesti. Postin Mikko Veistelehto ja Henri Törnwall kertovat lisää pakettimuutoksesta.

Oletko jo tutustunut pakettipalvelujen uusiin enimmäismittoihin? Uudet kokorajat astuvat voimaan 15. tammikuuta 2022 ja niiden tarkoituksena on varmistaa mahdollisimman laadukkaat, nopeat ja turvalliset toimitukset. Postin Business Manager Mikko Veistelehto kertoo noin vuosi sitten alkaneesta selvitystyöstä, joka johti pakettiuudistukseen:

”Huomasimme, että paketit olivat paisuneet vuosien saatossa isommiksi kuin mitä pystyisimme laadukkaasti toimittamaan. Lisäksi ylisuuret lähetykset aiheuttivat työturvallisuushaasteita lajittelussa, kuljetuksessa, jakelussa – niin meille itsellemme kuin myös kumppaneillemme ja lähetyksiä vastaanottaville asiakkaillemme.”

Muutosten tarkoitus onkin parantaa Postin työntekijöiden ja asiakkaiden turvallisuutta. Samalla toimitusvarmuus kasvaa ja vastaanottaminen helpottuu, kun isoimmat lähetykset saapuvat perille asiakkaalle soveltuvalla tavalla noutopisteen sijasta.

Samalle viivalle kilpailijoiden kanssa

Pakettiuudistus tuo Postin samoihin käytäntöihin muiden alan toimijoiden kanssa. ”Käytännössä tämä näkyy niin, että isoimmat paketit eivät mahdu pakettiautoihin, vaan niitä pitää kuljettaa rahtina. Eikä näille suurille lähetyksille löydy tilaa läheskään kaikista kumppaneidemme ylläpitämistä noutopisteistä”, Postin Business Developer Henri Törnwall sanoo. ”Tiedämme, että uudistus voi aiheuttaa harmitusta, kun suuria lähetyksiä ei voi enää lähettää paketteina. Mutta toisessa vaakakupissa on parantunut laatu, työturvallisuus ja toiminnan tehostuminen.”

Lue lisää pakettipalvelujen kokomuutoksista.