Näytä kaikki artikkelit

Varmista paketillesi paikka Postin automaatista

Sujuva toimitus on osa verkkokaupan asiakaskokemusta. Katso, miten tavoitat asiakkaasi tehokkaammin Suomen suosituimmassa noutopaikassa: pakettiautomaatissa.

Yhä useampi haluaa noutaa pakettinsa automaatista. Vuonna 2021 sen valitsee jo 54 % verkko-ostajista, kun vuonna 2020 vastaava luku oli 43.

Miten voit varmistaa, että asiakkaasi paketti sujahtaa automaattiin? Me Postilla kasvatamme lokeroiden määrää jatkuvasti ja valjastimme tekoälyn ohjaamaan paketteja, mutta myös sinun tekosi verkkokauppiaana vaikuttavat. Katso vinkkimme.

1. Huomioi paketin koko

Tietynkokoiset paketit mahtuvat automaattiin muita todennäköisemmin. Älä siis katso ainoastaan Postipaketin enimmäismittoja, kun haluat toimittaa automaattiin.

Pyri lähettämään pieniä paketteja, koska ne mahtuvat kaikista todennäköisimmin. Lähes puolet automaattien kapasiteetista koostuu alle 13 cm korkeista lokeroista. Jos lähetyksesi korkeus kipuaa 38 senttimetriin, sille on tarjolla enää 13 % lokerokapasiteetista. Yhteensä Postin lähetyksiin on käytössä 135 000 lokeroa, ja määrä kasvaa lähes joka päivä.

Lähetä kaikista pienimmät paketit Pikkupakettina, niin viemme ne suoraan postiluukkuun tai–laatikkoon! Toimitamme Pikkupaketin samalla, kun käymme yli 3 miljoonalla kotiovella joka päivä. Pikkupaketin enimmäismitat: 35 x 25 x 3 cm, paino 2 kg.

2. Pakkaa oikeaoppisesti

Pieni paketti on hyvä, mutta ehjä paketti on vielä parempi. Pakkaa oikeaoppisesti, sillä muuten tuote voi pahimmillaan vioittua tai sen toimitus viivästyä.

Pidä mielessä, että pakkauksen tulee kestää kuljetuksessa esimerkiksi toisen 25 kiloa painavan lähetyksen paino. Paras pakkausmateriaali on kestävä ja samanaikaisesti hyväksi ympäristölle!

Huomioi myös paketin ulkomuoto. Liepeet tai ulokkeet voivat vaikeuttaa toimitusta ja kasvattaa paketin mittatietoja, jolloin se ei välttämättä mahdukaan automaattiin.

Lopulta sulje paketti huolella ja varmista, että sisältö ei liiku kuljetuksessa. Voit täyttää tyhjän tilan esim. vaahto-, styroksi- tai kuplamuovilla, sanomalehdillä tai pahvilla.

Katso tarkemmat pakkausohjeet ja tuotekohtaisia vinkkejä verkkokauppiaan materiaaleista.

3. Pidä noutopisteet ajan tasalla

Paketit pääsevät perille sujuvasti, kun pidät noutopisteet ajan tasalla verkkokauppasi kassalla! Verkostomme kasvaa jatkuvasti: vuoden 2021 lopussa Postin pakettiautomaatteja oli noin 400 enemmän edellisvuoteen verrattuna.

Käytössä Posti Shipping -plugin, SmartShip API tai Location API? Noutopisteet päivittyvät verkkokauppaasi automaattisesti, eikä päivitys vaadi sinulta toimenpiteitä.

Etkö ole varma, miten saat noutopisteet kassalle? Lataa opas, jonka avulla lisäät Postin palvelut verkkokauppaasi.

Toimitetaan yhdessä tehokkaammin! Katso kaikki materiaalit verkkokauppiaille sivuiltamme.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö, ja jutellaan lisää yrityksesi tarpeista.

Pyydämme lomakkeella vain niitä tietoja, joita tarvitsemme asian käsittelemiseksi.
Lisää tietoa henkilötietojen käsittelystä Postissa.