Näytä kaikki artikkelit

Toimivaa, paikallista kuljetuspalvelua pk-yrityksille

Postin logistiikkapalveluilla on ympäri Suomea tyytyväisiä ja pitkäaikaisia asiakkaita, jotka arvostavat laajaa jakeluverkkoa ja ympäristöasioiden huomioon ottamista toiminnassa. Myös palvelutarjonnan kattavuus ja yhteyshenkilöiden tavoitettavuus ovat asiakkaille tärkeitä.

Pyysimme muutamia yrityksiä kertomaan, kuinka yhteistyö Postin kanssa on sujunut.

Toimivaa, paikallista kuljetuspalvelua pk-yrityksille

Polkupyörien maahantuoja Huntteri luottaa Postiin

”Olemme olleet Postin asiakkaana jo pitkään. Aika ajoin olemme kilpailuttaneet logistiikkapalveluja, mutta Posti on pysynyt ykkösenä. Hinta on tietysti keskeinen asia palveluntarjoajaa valittaessa, mutta olemme kyllä olleet tyytyväisiä myös palvelun toimivuuteen.”

Turkulaisen Oy Huntteri Ab:n varastopäällikkö Tommi Luoto puhuu Postista tyytyväiseen sävyyn. Polkupyörien ja pyörätarvikkeiden maahantuontia sekä tukkukauppaa harjoittava Huntteri käyttää Postin rahti- ja pakettipalveluita koko Suomen alueella. Vajaan parinkymmenen henkilön voimin toimivan Huntterin liikevaihto on noin 16 miljoonaa euroa, ja asiakkaita ovat esimerkiksi urheiluvälineketjut sekä pyöräilyn erikoisliikkeet. ”Yrityksemme on käyttänyt myös Postin varastopalveluja. Kokonaisuutena yhteistyö Postin kanssa on sujunut hyvin; meille nimetyt yhteyshenkilöt ovat helposti tavoitettavissa, ja kuljetusten järjestelyt toimivat”, toteaa Luoto. "Mahdollisesti vahvistamme jatkossa asiakkuuttamme Postin kanssa pakettikuljetusten osalta. Erityisesti pidän Postin vahvuutena maanlaajuista jakeluverkkoa - se on meille todella tärkeää.”

Palvelukokonaisuuden laajuus vakuutti Fysioline Oy:n

Samoilla linjoilla on Tampereella sijaitsevan Fysioline Oy:n tuotanto- ja logistiikkajohtaja Antti Kaunisto.

”Meillä keskeinen peruste Postin kanssa tehtävälle yhteistyölle on nimenomaan Postin tarjoaman palvelukokonaisuuden laajuus; saamme tuotteemme kulkemaan kirjeistä pakettien kautta aina rullakoihin asti. Lisäksi meillä on valikoimassamme tuotteita, joiden on esimerkiksi pysyttävä kuljetuksen aikana lämpiminä tai jotka ovat herkästi särkyviä. Tämä kaikki on otettava huomioon kuljetuksia suunniteltaessa”, luettelee Kaunisto.

Fysioline on erikoistunut muun muassa kuntosalilaitteiden, kuntoilu- ja kuntoutusvälineiden sekä kylmähoitotuotteiden valmistukseen, maahantuontiin ja kauppaan. Noin 80 ihmistä työllistävä yritys on toiminut lähes 30 vuotta, ja nykyisin toimintaa on Suomen lisäksi Ruotsissa, Baltiassa sekä Saksassa. ”Voi sanoa, että Postin laajan palvelukokonaisuuden ansiosta meillä on tiivis suhde. Postin portfolio on mielestäni tarpeisiimme riittävä, ja sillä on iso merkitys. Voimme toimia kätevästi yhden kumppanin kanssa, oli kyse sitten kirjeiden tai rekkarahdin lähettämisestä. Hinnallakin on tietysti merkitystä", sanoo Kaunisto.

Jakeluverkoston kattavuus tärkeässä roolissa  Kivikangas Oy:lle

”Jokainen tuntee Postin, eli se on ollut yrityksellemme helppo valinta logistiikkapalvelujen kumppaniksi. Meillekin ykkösasia on kuitenkin jakeluverkon kattavuus", linjaa pietarsaarelaisen Kivikangas Oy:n toimitusjohtaja Mikael Kivikangas. Muun muassa kalastusvälineitä ja kasvihuoneita maahantuova, valmistava ja myyvä perheyritys on käyttänyt Postin palveluja perustamisestaan lähtien eli jo 38 vuoden ajan. Tuotteita tuodaan Suomeen esimerkiksi Tanskasta, joten monen yrityksen lailla myös Kivikankaalle maiden rajoja ylittävien kuljetusten toimivuus on oleellista. ”Lähetysten kulun sujuvuus on toki aina tärkeä asia. Meidän kokemuksemme mukaan järjestelmät ovat Postilla toimineet kuten pitääkin. Myös yhteyshenkilömme on nykyään hyvin tavoitettavissa. Yhteistyö on toiminut mutkattomasti myös kiirehuippujen aikana, mitä ei voi valitettavasti sanoa kaikista palveluntarjoajista. Tarkoituksemme onkin laajentaa kumppanuutta Postin kanssa”, summaa Kivikangas.

Ympäristöasiat yhä tärkeämpiä

Kuljetusten sujuvuuden ja kattavan jakeluverkon lisäksi yrityksissä arvostetaan ympäristöasioiden huomioimista kuljetuksissa. Postin hiilineutraalit kuljetukset tunnetaan, ja ne myös kiinnostavat asiakkaita. ”Hiilineutraalius kuulostaa hyvältä konseptilta. Logistiikka-alan yritykselle on vahva plussa, jos sillä on mahdollisuus sellaisen tarjoamiseen”, sanoo Huntterin Tommi Luoto. ”Kyllä ekohenkisyys ilman muuta vaikuttaa asiaan palveluntarjoajaa harkittaessa. Hankimme juuri omalle yrityksellemme ISO 14001 -ympäristösertifikaatin, ja muun muassa toiminnan hiilijalanjäljellä on meille merkitystä”, kertoo Fysiolinen Antti Kaunisto. Haluaisitko sinäkin kuulla miten Posti voi auttaa yritystänne saamaan kilpailuetua logistiikkapalveluitamme hyödyntämällä?

Kilpailuta kuljetuspalvelusi >>