Hämta ut försändelse

Följ upp ett paket eller en annan försändelse i OmaPosti. Hämta ut paketet hastigt från automaten eller posten när du får avin om det.

Hämta ut ett paket från Postis automat

Du kan hämta ut paketet från automaten när det passar dig bäst, till exempel när du åker till butiken. Du får koden som öppnar boxen till OmaPosti och per sms – ta-da!

Hur är det med stora paket?

I Postis automat finns plats för försändelser som är högst 59 x 36 x 60 cm. Om du väntar på en jättestor försändelse, välj hemleverans eller Posti som uthämtningsställe.

Om paketet inte får plats i automaten eller om automaten är full styrs paketet till den post som ligger närmast din hemadress. Du ser på ankomstavin var du ska hämta paketet.

Hämta ut ett paket från Postis serviceställe

När du hämtar ut ett paket på posten ska du ha ankomstavin eller försändelsekoden och ett ID med dig (körkort, pass eller identitetskort som utfärdats av polisen). Det behändigaste sättet är att visa uthämtningskoden direkt i appen OmaPosti.

Köp mer förvaringstid

När paketet kommit till posten kan du köpa mer förvaringstid för det. Gå till sidan för uppföljning och styrning av försändelser i OmaPosti och klicka på ”Köp mer förvaringstid”. Ikonen är synlig endast om det är möjligt att köpa mer förvaringstid. Den minsta möjliga förlängningen av förvaringstiden är 5 dagar (5 €). Efter det är priset 1 €/dag. Förvaringstiden kan förlängas till högst 28 dagar. Se försändelsernas förvaringstider här.