Paketti verkkopalvelusta

Paketit verkkopalvelusta

Posti toimittaa paketin joko noudettavaksi Postin toimipisteestä tai vastaanottajan jakelupisteeseen. Posti säilyttää noudettavaa pakettia 7 päivää. Paketin säilytysaika on 14 päivää, jos lähettäjä on ostanut lisäpalvelun Säilytysajan pidennys. Noutamaton paketti palautetaan lähettäjälle tämän kustannuksella.

Seurattavat kirjeet

Posti toimittaa kirjatun kirjeen ja postiennakkokirjeen noudettavaksi Postin toimipisteeseen. Pikakirje jaetaan perusjakelussa vastaanottajan osoitteeseen. Kirjeiden säilytysaika on 14 päivää. Noutamaton kirje palautetaan lähettäjälle maksutta.

Paketti ulkomaille

Paketti ulkomaille toimitetaan nopeilla yhteyksillä Suomesta osoitemaahan. Lähetykset jaetaan pääsääntöisesti vastaanottajalle, mutta joissain maissa lähetykset toimitetaan postista noudettavaksi. Noutamaton paketti joko hävitetään tai palautetaan lähettäjälle lähettäjän tekemän valinnan mukaisesti. Jos valintaa ei ole tehty, lähetys palautetaan lähettäjän kustannuksella.

Monissa maissa on erilaisia rajoituksia, millaista sisältöä postitse saa lähettää. Lähettäjän tulee selvittää kulloinkin voimassa olevat kohdemaan kiellot ja tuontimääräykset.

Lähilokero

Lähilokero-palvelussa asiakas jättää paketin Postin automaattiin noudettavaksi.  Saapumisilmoitus lähetetään tekstiviestillä vastaanottajalle. Säilytysaika on 2 päivää. Jos vastaanottaja ei nouda pakettia, lähettäjä saa tekstiviestillä lokerokoodin, jolla lähettäjä voi noutaa paketin takaisin itselleen 2 päivän sisällä. Noutamaton paketti ohjataan tämän jälkeen Suomen Löytötavarapalvelulle. Pakettiautomaattiin ei saa jättää Postin Yleisissä toimitusehdoissa kiellettyjä sisältöjä.

Noutotilaus

Lähettäjä voi tilata Postilta noutopalvelun, jolloin Posti noutaa valmiiksi pakatut ja maksetut paketit lähettäjältä sisältä ulko-oven välittömästä läheisyydestä. Palveluun kuuluu yksi noutoyritys. Postilla on oikeus periä hinnaston mukainen lisämaksu turhasta noutoyrityksestä tai sovitun noutoajan ja - paikan muutoksesta.

Kirjoitusvirhe vastaanottajan matkapuhelinnumerossa voidaan korjata maksutta lähettäjän pyynnöstä.

Postin vastuu ja vahingonkorvausvelvollisuus määräytyy:

  • kotimaan kirjelähetyksissä postilain;

  • kansainvälissä postilähetyksissä Maailman postiliiton sopimusten;

  • pakettipalveluissa tiekuljetussopimuslain:

  • sekä Postin yleisten sopimusehtojen (kuluttaja- ja käteisasiakkaat) mukaisesti

Kuluttajalla on kuluttajansuojalain etämyyntisäännösten mukainen oikeus peruuttaa verkkopalvelussa tehty tilaus ilmoittamalla siitä Postille 14 päivän kuluessa lähetyksen ostamisesta. Jos paketti on jo lähetetty, palvelusta perittyä maksua ei palauteta.

Peruuttamisoikeutta ei kuitenkaan ole sellaisen digitaalisen sisällön osalta, joka toimitetaan ennen peruuttamisajan päättymistä ja jonka osalta on ilmoitettu, ettei peruuttamisoikeutta ole (esim. sarjapakettikoodit).

Yleiset toimitusehdot

Käteis- ja kuluttaja-asiakkaiden lähetyksiä koskevat ehdot: Postin yleiset toimitusehdot, Kirjepalvelut ja ulkomaan paketit ja Kotimaan pakettipalvelut ovat ehdot-sivulla.