Lajittelupalvelu

Lajittelupalvelu tukee postituksen esityötä automatisoidusti ja eräkohtaisesti. Sen avulla lähetysten perillemeno varmistuu, postitusten laatuvirheet vähenevät ja toimitusketju muuttuu läpinäkyvämmäksi. Lajittelupalvelun käyttö on maksutonta sekä asiakkaalle että postittajalle. Se sopii kirjeiden, lehtien ja suoramarkkinointilähetysten postitukseen.

Näin Lajittelupalvelu toimii

lajittelupalvelu

Milloin voin nopeuttaa lähetykseni kulkunopeutta?

2017 muutoksen myötä osa lähetyksistä on perillä pääsääntöisesti kolmantena päivänä postiinjätöstä. Käyttämällä Lajittelupalvelua saat lähetyksesi perille pääsääntöisesti jo kahdessa arkipäivässä, kun seuraavat ehdot täyttyvät:

  • Käytät jotain seuraavista palveluista: Economy-kirje, Asiakassuora, Lehti, Sanomalehti, Aikakauslehti
  • Lähetyksesi eräkoot ja osaerät ovat riittävän suuria: Economy-kirje ja Asiakassuora: 25 000 kpl. Lehti, Sanomalehti ja Aikakauslehti: 15 000 kpl. Esimerkiksi jos Asiakassuora-lähetyksesi jakaantuu useampaan osaerään, jokaisen osaerän täytyy olla vähintään 25 000 kpl.
  • Osoite- ja maksumerkintöjen tulee olla Postin ohjeiden mukaiset asettelultaan ja muotoilultaan (osoitteen osalta huomioi fontti, versaalit, ei lihavointia, tyhjät rivit, ylimääräiset tiedot ja osoitemuotoilut).
  • Postittaja kimputtaa tai laatikoi lähetykset Lajittelupalvelun antamien ohjeiden mukaan.

Käyttämällä Lajittelupalvelua et kuitenkaan saa lähetystä perille tiistaisin. Kun jätät lähetyksen perjantaina postiin, se jaetaan keskiviikkona. Lue lisää jakelupäivien uudistuksesta.

Katso alla oleva video, jossa kerromme lisää Lajittelupalvelun käytöstä ja hyöydyistä.