Skip to main content
Hämta försändelsen från posten

Hämta paket på Postis serviceställe

Om din försändelse levereras till posten kan du avhämta den med ankomstavin eller försändelsekoden. Kom ihåg att uthämtaren ska styrka sin identitet.

Köp förvaringstid för paket som hämtas från posten

Du kan köpa mer förvaringstid för ditt paket genom att logga in i OmaPosti via sidan Försändelseuppföljning och -styrning. Klicka på ikonen "Köp mer förvaringstid". Ikonen är synlig endast om det är möjligt att köpa mer förvaringstid. Paketet måste vara hyllsorterat på posten innan det är möjligt att köpa mer förvaringstid. Tjänstens pris är minst 5 € (5 dagar) och 1 € per dag för ytterligare dagar. Förvaringstiden kan förlängas till högst 28 dygn. Den minsta möjliga förvaringstidsförlängningen är 5 dygn.

Se förvaringstider.

Köp hemleverans för ditt paket som har kommit till posten

Du kan köpa hemleverans av ditt paket genom att logga in i Postis elektroniska tjänst via sidan Försändelseuppföljning och -styrning. Klicka på ikonen "Köp hemleverans". Ikonen är synlig endast om det är möjligt att köpa hemleverans. Paketet måste vara hyllsorterat på posten innan det är möjligt att köpa hemleverans. Tjänstens pris är 11 €.

Så här hämtar du ut ett paket för en annan person

Om försändelsen är ett vanligt paket, kan en annan person hämta försändelsen för din del med försändelsekoden och ett ID-bevis med fotografi. Rekommenderat brev, Brev med mottagningsbevis och Assurerad försändelse kan endast hämtas för en annan person med fullmakt.

Mallen för fullmakt finns här.

Avsändaren kan vid behov begränsa försändelsen så att den endast kan hämtas ut personligen, varpå en annan person inte kan hämta försändelsen.

Välj själv var du hämtar ditt paket

Styr kostnadsfritt dina inköp till det Postis uthämtningsställe du vill.