Skip to main content
Sändning av paket med kontant betalning

Sändning av paket med kontant betalning

Din försändelse når adressaten snabbt och säkert när adressuppgifterna är korrekta och försändelsen är paketerad enligt anvisningarna.

Skicka paket via automaten

 1. Förpacka paketet så att det är klart att sändas.

 2. Gå på www.posti.fi/skicka eller välj "Skicka paket här" i OmaPosti-appen. Välj en storlek som motsvarar paketets yttermått och fyll i de uppgifter som efterfrågas. Du behöver inte väga paketet, men se till att det inte väger över 35 kg (XXS får inte väga över 2 kg).

 3. Betala försändelsen och spara Skicka Enkelt-koden.

 4. Skriv på paketet Skicka Enkelt-koden, avsändarens namn, adress och telefonnummer samt adressatens namn, adress och telefonnummer.

 5. Ta paketet till Postis automat.

Köp transport för paket via nätet eller OmaPosti appen

Med automaten kan du skicka paket till hemlandet (med undantag av Åland).

 1. Förpacka paketet så att det är klart att sändas.

 2. Gå på posti.fi/skicka eller välj "Skicka paket eller brev" i Postis mobilapp. Välj en storlek som motsvarar paketets yttermått och fyll i de uppgifter som efterfrågas. Du behöver inte väga paketet, men se till att det inte väger över 35 kg (XXS får inte väga över 2 kg).

 3. Betala försändelsen och spara Skicka Enkelt-koden.

 4. Skriv på paketet Skicka Enkelt-koden, avsändarens namn, adress och telefonnummer samt adressatens namn, adress och telefonnummer. Ta paketet till en paketautomat och till postens kassaregister.

ELLER

Skriv ut adresskort och ta paketet till posten (XXS-paket lämnas alltid i en brevlåda).

Beställningen gäller i 14 dagar.

Skicka paket från serviceställen

Du kan betala transporten av paketet vid alla serviceställen.

 1. Gå till servicedisken för att betala för försändelsen.

 2. Du behöver mottagarens mobilnummer och adress eller den uthämtningsställe som mottagaren önskar. Paketet kan också levereras till en paketautomat för återvinning.

Om du inte känner till mottagarens mobiltelefonnummer kan du skicka ett traditionellt postpaket som innehåller en ankomstavi i pappersform som delas ut med dagsposten.

Om du vill att paketet förs direkt till adressatens adress ska du välja Till dörren-paketet, som levereras direkt till adressatens dörr vid en tidpunkt som avtalas med adressaten.