Skip to main content
Sändning av paket med kontant betalning

Sändning av paket med kontant betalning

Din försändelse når adressaten snabbt och säkert när adressuppgifterna är korrekta och försändelsen är paketerad enligt anvisningarna.

Skicka paket via automaten

  1. Förpacka paketet så att det är klart att sändas.

  2. Gå på www.posti.fi/skicka eller välj "Skicka paket här" i OmaPosti-appen. Välj en storlek som motsvarar paketets yttermått och fyll i de uppgifter som efterfrågas. Du behöver inte väga paketet, men se till att det inte väger över 35 kg (XXS får inte väga över 2 kg).

  3. Betala försändelsen och spara Skicka Enkelt-koden.

  4. Skriv på paketet Skicka Enkelt-koden, avsändarens namn, adress och telefonnummer samt adressatens namn, adress och telefonnummer.

  5. Ta paketet till Postis automat.

Köp transport för paket via nätet eller OmaPosti appen

Med automaten kan du skicka paket till hemlandet (med undantag av Åland).

  1. Förpacka paketet så att det är klart att sändas.

  2. Gå på posti.fi/skicka eller välj "Skicka paket eller brev" i Postis mobilapp. Välj en storlek som motsvarar paketets yttermått och fyll i de uppgifter som efterfrågas. Du behöver inte väga paketet, men se till att det inte väger över 35 kg (XXS får inte väga över 2 kg).

  3. Betala försändelsen och spara Skicka Enkelt-koden.

  4. Skriv på paketet Skicka Enkelt-koden, avsändarens namn, adress och telefonnummer samt adressatens namn, adress och telefonnummer. Ta paketet till en paketautomat och till postens kassaregister.

ELLER

Skriv ut adresskort och ta paketet till posten (XXS-paket lämnas alltid i en brevlåda).

Beställningen gäller i 14 dagar.

Skicka paket från serviceställen

Du kan betala transporten av paketet vid alla serviceställen. Förpacka paketet klart för att sändas. Välj en lämplig paketprodukt enligt ditt behov. a) Om du känner till mottagarens mobiltelefonnummer kan du skicka ett Med Numret-paket utan adresskort. Skriv avsändarens namn, adress och telefonnummer samt adressatens namn, adress och telefonnummer på paketet och betala för försändelsen vid Postis serviceställe. Paketet levereras till det Postis serviceställe som du valt. Adressaten får ankomstavin snabbt via sms. Med Numret-paket kan skickas från hundratals större poster. b) Om du inte känner till mottagarens mobiltelefonnummer kan du skicka ett traditionellt postpaket som innehåller en ankomstavi i pappersform som delas ut med dagsposten. Skriv ditt namn, adress samt mottagarens namn och telefonnummer på paketet. Uppgifterna registreras i kassan och ett adresskort skrivs ut för försändelsen. Vid mindre postkontor, fyll i Postpaketets adresskort, limma det på paketet och betala paketet vid servicedisken. Du kan lämna in Postpaket på alla poster. c) Om du vill att paketet förs direkt till adressatens adress ska du välja Till dörren-paketet, som levereras direkt till adressatens dörr vid en tidpunkt som avtalas med adressaten.

Skriv ditt namn, din adress samt mottagarens namn, adress och telefonnummer på paketet. Uppgifterna registreras i kassan och ett adresskort skrivs ut för försändelsen. Vid mindre postkontor, fyll i Till dörren-paketets adresskort, limma det på paketet och betala för paketet. Du kan lämna in Till dörren-paket på alla poster.