Visa alla utgåvor

Det nya Plus-märket som kom ut på marknaden idag ger spårbarhet för vanliga inrikesbrev

Posti lanserade idag vid sidan av de traditionella breven ett Plus-märke som fästs på brevet. Plus-märket ger konsumenter möjligheten att spåra sina brev.

- Konsumenterna har önskat spårbarhet även för vanliga brev. Vi erbjuder nu en enkel tilläggstjänst, alltså Plus-märket, med vilken avsändaren som en ny egenskap kan se när brevet har delats ut. Ett brev försett med Plus-märke är framme inom två arbetsdagar", berättar chefen för Postis konsumentbrevtjänster Noora Laaksonen.

Plus-märket fästs på brevet bredvid de vanliga frimärkena. Därefter kan avsändaren ta en bild av märket eller anteckna koden. När brevet har delats ut kan användaren se detta i OmaPosti-appen eller Postis webbtjänst.

Plus-märket kan fästas på alla inrikes försändelser som skickas som vanliga brev. I Plus-märket ingår inget porto för brevet, så brevet måste förses med nödvändigt antal traditionella frimärken precis som tidigare. Brev försedda med Plus-märke levereras till adressaten inom två vardagar. Tilläggstjänsten kan användas för brev som skickas inom Finland, med undantag för Åland. Brevet kan lämnas in på ett postkontor eller i Postis brevlåda.

Plus-märken kan köpas enskilt eller i förpackningar om fyra, 12 och 50 stycken. De nya märkena kan köpas från och med den åttonde april hos en återförsäljare av frimärken. Priset för ett märke är 1,5 euro. Plus-märket används alltid tillsammans med traditionella frimärken.