Skip to main content
Integrering av webbutik med Postis transportsystem
Meddelande

Vår kundtjänst är för närvarande överbelastad. Om ditt fall rör den rådande situationen i coronaviruset, hittar du svar på vanliga frågor här.

Integrering av webbutik med Postis transportsystem

Genom att integrera Postis transportsystem i din webbutik kan du visa de alternativa leveranssätten direkt i din webbutiks användargränssnitt.

För vem lämpar sig tjänsten?

För näthandlare som vill underlätta sin affärsverksamhet och förbättra kundens användarupplevelse. Användning av tjänsterna förutsätter att företaget har ingått ett kundavtal med Posti.

Fördelar

Genom att integrera Postis transporttjänster i din webbutik kan du skriva ut adresskort för transporter direkt via webbutiken.

De flesta program för webbutiker har Postis transporttjänster som standard. Programmen nedan har Postis transporttjänster som en s.k. Posti SmartShip-integrationsmodul.

  • Visa leveransalternativen i webbutikens användargränssnitt

  • Din kund kan enkelt välja leveranssätt med hjälp av en rullgardinsmeny eller alternativknappar i varukorgen

Webbutiksprogram med Postis transporttjänster

Kontrollera alltid kompatibiliteten genom att kontakta modulleverantören eller din IT-leverantör. Observera även att vissa av Postis leveranssätt och tilläggstjänster inte nödvändigtvis är tillgängliga i alla integrationsmoduler. Tjänsten Unifaun Online har ett brett utbud av Postis leveranssätt.

Leverantör av webbutiksprogram: om ditt företag har en färdig Posti SmartShip-integrationsmodul, meddela oss detta så att vi kan lägga till den på listan.

Integrationsmodul eller annan utskriftslösningLeverantörYtterligare information
Anders InnoAnders Innowww.andersinnovations.com/fi/
Clover ShopClover Shop Oywww.clovershop.com
Drupal UbercartDrupal CommerceXocovis Oywww.xocovis.com
ePagesVilkas Group Oywww.vilkas.fi
Evolution SolutionsEvolution Solutions Oywww.evolutionsolutions.fi
FlowvySKJ Systems Ltd Oywww.flowvy.com
JeemlySKJ Systems Ltd Oywww.jeemly.com
LemonsoftLemonsoft Oywww.lemonsoft.fi
Magento 1Ambientiawww.ambientia.fi
Magento 1Avenla Oywww.avenla.fi
Magento 1Digiawww.conversionkings.com/posti-smartship-module-for-magento-1.html
Magento (1.9x)Pardco Group Oywww.magentokauppa.fi
Magento 2Markup.fiwww.markup.fi
MavaSoftMavaCom Oymavacom.fi
MycashflowPulse247 Oywww.mycashflow.fi/docs/ohje/laajennukset/
NetBaron RahtiNetbaron Solutions Oywww.netbaron.fi
OmaStoreVirtue Oyomastore.fi
OpenCartHydeNetwww.hydenet.fi
Oscar ProsperOscar Software Oywww.oscar.fi
OsCommerceAhco Oywww.ahco.fi
PrebeoATK Lillhonga Oylillhonga.fi
PrestashopAhco Oywww.ahco.fi
PrestashopMediascope Oywww.mediascope.fi
PythonAnders Innogithub.com/andersinno/smartship
ReFoxATK Lillhonga Oylillhonga.fi
ShopifyUniwinuniwin.se
ShopifyKooditoimisto.fiwww.kooditoimisto.fi
ShopifyWoolmanwww.woolman.fi
ShopifyApproosters Oywww.approosters.com
ShurikenCreaction Finland Oycreaction.fi
SQLFoxadminATK Lillhonga Oylillhonga.fi
Tehden / Avoinna24Tehden Oywww.tehden.com
Unifaun OnlineUnifaun Oywww.unifaun.com
ViidakkoStoreKoodiviidakko Oywww.viidakkostore.fi
VirtuemartMagnic Oymagnic.com
Visma NovaVisma Software Oywww.visma.fi/ohjelmistoratkaisut/visma-nova/
wManageWhitestone Oywww.whitestone.fi
Woo CommerceMarkup.fiwww.markup.fi
Woo CommerceNordcartwww.nordcart.fi
WooCommerceOnlineforce Sweden ABwww.onlineforce.net
Woo CommerceWebData Oywww.webbisivut.org
WorkspaceTietosupport.commerce@tieto.com

Rekommenderade integrationsmetoder

Vi rekommenderar följande integrationsmetoder om du vill integrera din webbutik eller ditt WMS/ERP-system med Posti SmartShip.

Unifaun REST API

Unifaun REST API är avsedd för kunder, vars ERP/WMS-system är webbaserat eller som har en webbutik. Då skapar kunden möjlighet att skicka och ta emot beställningsuppgifter i JSON-format via en webbtjänst. REST API returnerar adresskortet i pdf-format till kunden. Läs mer om Unifaun REST API.

Du behöver en ärendekod för att kunna logga in i Postis elektroniska tjänster, såsom Posti SmartShip. Om ditt företag ännu inte har en ärendekod kan du beställa en här.

Alternativa integrationsmetoder:

  1. Det finns en färdig SmartShip-modul för den webbutiksplattform som du använder

● Kontrollera på listan ovan om det finns en färdig modul för din webbutiksplattform. ● Om du inte kan hitta en lämplig modul för din webbutik i tabellen, kontakta din webbutiksleverantör.

När du har skaffat en Posti SmartShip-modul för din webbutiksplattform måste integrationen aktiveras. Se en instruktionsvideo för avtalskunder om aktivering av en Posti SmartShip-integration.

  1. Du vill själv bygga en integration mellan Posti SmartShip och din webbutik

● I instruktionerna finns även information om hur man beställer koder till utvecklingsmiljön för systemet Posti SmartShip. Det är kostnadsfritt att börja använda integrationen av systemet Posti SmartShip och att använda integrationen i utvecklingssyfte. Här hittar du uppdaterade texter om leveranssätt. ● Användning av integrationen i webbutik ○ Postis avtalskunder kan börja använda systemet Posti SmartShip via Postis servicekanaler. I Postis servicekanal hanterar administratören behörigheterna och skapar koder för nya användare. ○ Integrationen kan aktiveras i webbutiken för beställningskanalen Posti SmartShip. Läs mer om hur man beställer en integration (pdf). ○ Unifaun fakturerar Postis avtalskunder 20 euro/månad för användarstödet och användningen av integrationen. Avtalskunderna betalar inga separata transaktionskostnader för användningen.

  1. Du kan även skapa en möjlighet att skicka beställningsuppgifter från din webbutik till gränssnittet Unifaun REST API via internet.

Se gränssnittsbeskrivningen för Unifaun REST API. Unifaun fakturerar integrationskunden 20 euro/månad för underhållet och användarstödet.

Unifaun OnlineConnect

Unifaun OnlineConnect är en applikationskomponent som installeras lokalt på kundens servrar och som integreras i kundens ERP/WMS-system. Kundens system producerar XML-material åt OnlineConnect-applikationen, och utifrån detta skickar OnlineConnect ett EDI-meddelande till Posti och skriver ut adresskorten direkt på den skrivare som kunden valt. Läs mer om Unifaun Online Connect.

Användning av integrationen:

  1. Du behöver en ärendekod för att kunna logga in i Postis elektroniska tjänster, såsom Posti SmartShip.

  2. Installera Unifaun OnlineConnect-applikationskomponenten i din applikationsmiljö och skapa möjligheten att överföra data i XML-format till applikationen Unifaun OnlineConnect i ditt ERP/WMS-system.

Programleverantörer kan även ha moduler med färdiga Unifaun-gränssnitt för ERP-plattformar. Vi rekommenderar att du kontaktar din leverantör eftersom en modul med ett färdigt gränssnitt gör det enklare att utveckla en integration.

Instruktioner för Unifaun OnlineConnect (pdf)

Gränssnittsbeskrivning (pdf)

Du kan även skapa en direkt EDI-anslutning till ditt WMS/ERP-system. Det rekommenderade EDI-format som Posti använder är WaybilD16A. I formatet ingår ett tjänsteutbud som motsvarar Postis servicematris, inklusive tilläggstjänster. Skapa utifrån WaybilD16A-meddelandebeskrivningen testmeddelanden för varje tillgänglig tjänst inklusive tilläggstjänster och skicka dem till logedi@posti.com för godkännande. Använd endast kort som följer våra instruktioner om paketadresskort.

Stödpaket för införande av tjänsterna: ● Pakettjänster för direkta EDI-kunder. innehåller en servicematris, adresskortmallar, ett EDI-dokument och instruktioner för införande ● Frakttjänster för direkta EDI-kunder. Se mer i xml-format: https://api.posti.fi/api-postra.html eller formatet EDIFACT.

Övriga gränssnitt

Läs mer om de digitala tjänsterna och gränssnitten för logistik här. På webbplatsen https://api.posti.fi. hittar du information om Postis alla gränssnitt, såsom instruktioner för användning av gränssnitten för Postis register över uthämtningsställen och försändelseuppföljning samt teknisk dokumentation gällande lagertjänster.