Muuttaminen ja osoitteenmuutos

Ilmoita meille osoitteenmuutoksesta heti, kun tiedät muuttavasi. Näin varmistat postisi saapumisen heti muuton jälkeen oikeaan osoitteeseen. Voit tehdä ilmoituksen samalla kertaa Postille ja maistraatille.

Verkkopalvelumme kautta teet muuttoilmoituksen vaivattomimmin. Palveluun kirjaudut verkkopankkitunnuksilla, Postin käyttäjätunnuksella tai sirullisella henkilökortilla.

Nyt voit hoitaa samalla myös muun muassa kotivakuutus-, sähkö- ja nettiasiasi kuntoon. Muuttoon liittyvien palvelujen tarjoajat näet muuttoilmoituslomakkeen vahvistussivulla.

Tee osoitteen­muutos

Osoitteenmuutos

Ilmoita meille osoitteenmuutoksesta heti, kun tiedät muuttavasi. Voit tehdä samalla myös lakisääteisen muuttoilmoituksen maistraatille. Sen perusteella määräytyvät mm. verotuskunta, äänestyspaikka ja joidenkin sosiaaliturvaan liittyvien palvelujen saanti. Muuttoilmoitus täytyy tehdä maistraateille aina, kun muuttaa pysyvästi asunnosta toiseen tai kun tilapäinen oleskelu toisessa osoitteessa kestää yli kolme kuukautta. Tiedot välittyvät autommattisesti myös monille muille organisaatioille (ks. alla).

Tee osoitteenmuutos

Huomioitavaa palveluun liittyen

 • Osoitteenmuutoksen perusteella edelleenlähetämme lakisääteisesti osoitteenmuutoksen perusteella vanhaan osoitteeseen saapuneet kirjelähetykset, ellei lähettäjän kanssa ole toisin sovittu.
 • Lehtiä ei edelleenlähetetä pelkän osoitteenmuutoksen perusteella.
 • Ulkomaille edelleenlähetämme ulkomaanosoitteeseesi tavalliset 1. ja 2. luokan kirjelähetykset 50 grammaan asti. Muut lähetykset palautamme lähettäjälle tai käsittelemme perillesaamattomina.
 • Osoitteenmuutos on maksuton.

Osoitteenmuutos toiselle henkilölle

Toisen henkilön puolesta voit tehdä osoitteenmuutoksen vain lomakkeella. Lomakkeita saa posteista. Allekirjoita lomake omalla nimellä ja yhteystiedoilla.

 • Kuolleen henkilön osoitteen muutos ilmoitetaan lomakkeella. Liitteitä ei tarvita.
 • Alle 15-vuotiaan yksin muuttavan osoitteenmuutos tehdään aina lomakkeella ja sen allekirjoittavat huoltajat.
 • Muuttopostipalvelu - varmista kaiken postin edelleenlähetys

  Kun haluat varmistaa kaiken postin normaalin toimitusnopeuden ja lehtien ja joukkokirjeiden edelleenlähetyksen kotimaassa vanhasta osoitteesta uuteen, tilaa Muuttopostipalvelu. Saat reilusti lisäaikaa uuden osoitteen ilmoittamiseen ystävillesi ja haluamillesi tahoille.

  • Palvelu sisältää kirjeiden, aikakauslehtien ja joukkokirjeiden viiveettömän edelleenlähetyksen kotimaassa.
  • Kotiinkuljetettavat lähetykset ja pakettilähetykset eivät sisälly palveluun.
  • Ulkomaille edelleenlähetämme 1. ja 2. luokan kirjeet 250 grammaan asti. Muut lähetykset palautamme lähettäjälle tai käsittelemme ne perillesaamattomina.
  • Voit valita tilausjaksoksi 1 kk:n tai tilata palvelun suoraan jopa vuodeksi.
  • Vuoden Muuttopostipalvelu on maksullinen, ks. hinnat.

  Tilaa muuttopostipalvelu

  Palveluiden tilaaminen

  Helpoiten ja edullisimmin tilaat verkkopalvelun kautta. Kirjaudu sisään Postin käyttäjätunnuksilla, verkkopankkitunnuksilla tai sirullisella henkilökortilla.

  Voit tehdä osoitteenmuutoksen tai tilata Muuttopostipalvelun myös paperisella lomakkeella. Lomakkeita saat posteista.

  Tilauksen peruuttaminen
  Voit peruuttaa palvelun verkkolomakkeella