Skip to main content
Ilman sopimusta

Postivakuutettu lähetys ulkomaille

Enintään 25 x 35,3 x 3 cm

Rahat, arvopaperit, jalometallit, jalokivet ja muut arvoesineet on lähetettävä aina Postivakuutettuna lähetyksenä, jolloin ne käsitellään erityisessä turvakäsittelyssä. Postivakuutus korvaa aiheutuneen ja toteen näytetyn vahingon enintään vakuutusarvoon saakka.

  • Kuljetetaan Priority-kirjeen nopeudella
  • Jätetään postiin
Saantitodistuskirje

Käytä saantitodistuskirjettä, jos tarvitset todistuksen lähetyksen luovuttamisesta vastaanottajalle tai tämän valtuutetulle. Useimmissa maissa todistuksen allekirjoittavat sekä vastaanottaja että luovuttaja, joissakin maissa vain luovuttaja. Myös lähetyksen postittamisesta annetaan kuitti.

Saantitodistus-lisäpalvelu on saatavilla vain kirjattuun tai postivakuutettuun kirjeeseen liitettynä. Kuljetusajat, mitat ja painot löydät kirjatun kirjeen tai postivakuutetun lähetyksen alta.

Merkinnät ja tunnukset Kansainväliseen saantitodistuskirjeeseen liitetään Kirjatun kirjeen osoitekortti ja kansainvälinen saantitodistuslomake.

Lähettäminen Jätetään kuljetettavaksi postiin, postikeskukseen tai terminaaliin, ei kirjelaatikkoon.

Lähetyksen seuranta Lähetyksen perillemenoa voi seurata lähetyksessä tai sen osoitekortissa olevan seurantakoodin avulla lähetysten seurannassa.

Hinnoittelu Saantitodistuskirjeen hinta perustuu lähetyksen painoon.

Toimitusehdot Toimitusehdot

Sisältörajoitukset Posti vastaa rahaa, arvopapereita tai muuta arvokasta sisältävistä lähetyksistä vain Postivakuutettuna lähetyksenä.

Osoitemaakohtaiset kiellot ja rajoitukset voit tarkistaa maakohtaisista tiedoista.

Tarkemmat tiedot ja ehdot

Kohdemaat Tarkista rajoitukset maakohtaisista tiedoista. Joihinkin maihin rahan ja arvoesineiden lähettäminen postitse on kokonaan kiellettyä. Kuljetusaika Pohjoismaat 2–3 työpäivää, muu Eurooppa 3–5 työpäivää, muu maailma 4–10 työpäivää.

Mahdollisen tullikäsittelyn vaatima aika ei sisälly kuljetusaika-arvioon. Postivakuutetut kirjeet kuljetetaan Priority-kirjeen nopeudella.

Enimmäispaino 2 kg

Enimmäismitat Pituus + leveys + paksuus 900 mm, suurin pituus kuitenkin enintään 600 mm. Putkilon muotoisena pituus + kaksinkertainen läpimitta enintään 1 040 mm, suurin pituus kuitenkin enintään 900 mm.

Vähimmäismitat 90 mm x 140 mm. Putkilon muotoisena vähimmäispituus 100 mm, pituus + kaksinkertainen läpimitta vähintään 170 mm.

Merkinnät ja tunnukset Lähetettäessä lähetykseen kiinnitetään insured-viivakooditarra. Lähettäminen Jätetään postiin, etsi tästä lähin toimipiste. Lähetyksen päällykseksi suositellaan vahvaa kirjekuorta tai sitkomuovista kirjepussia. Ikkunakuori ei kuitenkaan käy.

Laatikon muotoinen lähetys on päällystettävä vahvalla paperilla, joko yhdellä arkilla tai muutoin siten, että se voidaan sinetöidä. Jos sisältö sitä edellyttää, on käytettävä sisäpakkauksena tukevaa puu-, metalli- tai muovilaatikkoa.

Päällyksen merkinnöissä ja sinetöimisessä noudatetaan kansainvälisen postiliikenteen määräyksiä ja kansainvälisessä liikenteessä käytettävää postivakuutetun kirjeen viivakooditarraa. Lähetyksen saumat tulee sinetöidä sinetöintiteipillä.

Lähetyksen seuranta Ulkomailla seuranta toimii lähetettäessä Belgiaan, Irlantiin, Islantiin, Luxemburgiin, Portugaliin, Ruotsiin, Sveitsiin, Tanskaan ja Viroon.

Hinnoittelu Postivakuutetun lähetyksen hinta perustuu lähetyksen painoon ja mahdollisiin lisäpalveluihin.

Toimitusehdot Toimitusehdot Korvauskäytäntö:

  • Asiakkaan pitää pystyä esittämään näyttöä sisällön arvosta, esim. ostokuitti
  • Ainoastaan suora esinevahinko korvataan
  • Antiikki, keräily-, tunne- tai vastaavaa erityistä arvoa ei korvata. Tällaista sisältöä varten tulee tiedustella vakuutusyhtiöiden tarjoamia vakuutuksia.