Ohjeita Posti SmartShipin käyttöön

Posti SmartShip -palvelusta voit tehdä tilauksen paketti- ja rahtipalveluille sekä seurattaville kirjepalveluille. Tulostat samalla järjestelmästä kaikki kuljetusasiakirjat niin kotimaahan kuin ulkomaille lähteviin lähetyksiin.

Posti SmartShip on yrityksille tarkoitettu maksuton selainkäyttöinen palvelu, jonka avulla tulostat lähes kaikkien Postin kotimaisten ja kansainvälisten kuljetusten ja kirjeiden kuljetusasiakirjat. Vaatimuksena on vain tietokone, internet-yhteys ja lasertulostin. Tieto lähetyksistä yrityksesi ja Postin välillä kulkee netin kautta EDI-sanoma. Saat lähetyksien statustiedot suoraan Posti SmartShipiin ja Dashboardiin.

Yksityiskohtaisemmat ohjeet löydät kirjautumalla SmartShipiin.

Tulostusvaihtoehdot ja asentaminen

Voit tulostaa kuljetusasiakirjat joko suoratulostuksena tai PDF-tulostuksena. Tulosta PDF sopii parhaiten pienille postittajille, sillä kuljetusasiakirjat tulostuvat yksi kerrallaan. Tulosta tarkoittaa suoratulostusta eli Unifaun Online Printeriä, ja on tarkoitettu isommille lähettäjille. Osoitekorttien ja liiteasiakirjojen tulostus määritetään tapahtuvaksi tietylle tulostimelle ja kanavia voi olla monta, esim. erilliset kanavat A4-tulostukselle ja tarroille. Tulostus on nopeaa, sillä esikatselua ei ole.

Tulostukseen tarvittavia osoitekortteja voit tilata Unifaunin verkkokaupasta tai Postin materiaalitilauksena. Prinetissä käytetyt osoitekortit sopivat myös SmartShipiin.

Tulostuksen asentaminen:

Kirjaudu SmartShipiin. Valitse Asetukset-välilehti.

Valitse PDF-asetukset. Varmista, että koneeltasi löytyy ajantasainen PDF-lukija. Paina Muokkaa. Pääset muokkaamaan tulostuskohteita. Valitse välilehti Klikkaa antaaksesi arvon. Rahtitilauksen kollilaput tulostuvat A5-kokoisena kun taas rahtikirjat tarvitsevat A4-koon. Säädä poikittain ja pitkittäin -kohdista tekstin sijaintia osoitekortilla.

Valitse Tulostusasetukset. Tähän suoratulostukseen tarvittavan Unifaun Online Printerin voit ladata Ohjeet-välilehden ohjesivulta. Määrittele tulostusasetuksesi eli osoitekortin tyyppi sekä oletustulostin. Koneellasi tulee olla ajantasainen versio Javasta. Javan latauslinkin löydät myös Ohjeet-välilehdeltä.