Laskut ja kirjeet OmaPostiin

Voit vastaanottaa OmaPostiin haluamiltasi lähettäjiltä kirjeitä ja laskuja sähköisessä muodossa. Vastaanotettavat kirjeet voivat olla esimerkiksi viranomaisviestejä, laskuja, palkkalaskelmia ja terveysviestejä. Saat saapuneesta kirjeestä tai laskusta ilmoituksen käyttäjätunnukseesi liitettyyn sähköpostiosoitteeseen.

OmaPostiin tulevat kirjeet ja laskut käsitellään posti-, kirje- ja pankkisalaisuuden, tietosuojavaltuutetun sekä Posti-konsernin tietoturvapolitiikan mukaisesti. Käytössä ovat standardoidut tiedonsiirtomenetelmät ja suojatut tiedonsiirtoyhteydet.

Aloita laskujen ja kirjeiden sähköinen vastaanotto

Laskujen ja kirjeiden vastaanottaminen OmaPostiin

Otettuasi OmaPosti palvelun käyttöön Posti pystyy jakamaan sinulle osoitettuja kirjeitä ja laskuja OmaPostiin sähköisessä muodossa. OmaPosti on siis sähköinen vaihtoehto perinteiselle postilaatikollesi.

Voit itse päättää miltä lähettäjiltä otat kirjeitä vastaan vain sähköisessä muodossa OmaPostin asetuksista kohdasta “Lähettäjävalinnat”. Tekemäsi valinnat välitetään OmaPosti-palvelussa mukana oleville lähettäjille. Valinnalla vaikutat siihen, saatko kirjeitä pelkästään sähköisenä.

Kukin lähettäjä määrittää itse, mitä sen lähettämiä kirjeitä on mahdollisuus vastaanottaa sähköisenä. Joiltain yrityksiltä saatat saada esimerkiksi laskut sähköisinä, mutta muun viestinnän yhä vain paperilla.

Jos haluat saada kirjeet vain sähköisesti ja yritys hyödyntää tätä OmaPostin ominaisuutta, paperinen kirje korvautuu täysin sähköisellä kirjeellä. Muussa tapauksessa saat sähköisen kirjeen lisäksi myös paperikirjeen ja osalta lähettäjistä pelkästään paperikirjeen.

Oletko jo OmaPostin käyttäjä? Muokkaa lähettäjäasetuksia OmaPostissa