Tietoa OmaPostista

OmaPostilla seuraat pakettien matkaa reaaliaikaisesti ja vastaanotat kirjeet ja laskut saman tien. Laskujen maksukin onnistuu helposti. Saat OmaPostin käyttöön rekisteröitymällä Postin kuluttajapalvelujen asiakkaaksi.

Miten palvelun käytön voi aloittaa? 

Saat palvelun käyttöösi näin: 

  1. Mene osoitteeseen https://oma.posti.fi tai lataa puhelimeesi OmaPosti-mobiilisovellus  

  2. Paina linkkiä ”Luo Postin käyttäjätunnus”. Valmistaudu tunnistautumaan.

  3. Jatka OmaPostiin  

Jos sinulla on jo Postin käyttäjätunnus, voit kirjautua sillä suoraan palveluun.  Valitse ensimmäisellä käyttökerralla sinulle sopivat asetukset. Voit muuttaa asetuksia myöhemmin. 

Voit samalla Postin käyttäjätunnuksella käyttää kaikkia postin digipalveluita.

Käyttäjätunnuksen luomisen yhteydessä sinua pyydetään tunnistautumaan vahvasti. Vahva tunnistautuminen tarvitaan, jotta voimme varmistua siitä, että esimerkiksi kirjeet, laskut ja lähetyksenseurannan tiedot näytetään oikealle vastaanottajalle.

Jos olet yritysasiakas, lue vielä lisätietoja OmaPostin käyttämisestä yhdellä tunnuksella.

Millä laitteilla OmaPostia voi käyttää? 

OmaPostia voi käyttää tietokoneella, tabletilla ja älypuhelimella. OmaPosti löytyy internet-selaimella osoitteesta https://oma.posti.fi. Selainversiota voi käyttää kaikilla laitteilla. 

OmaPostia voi käyttää myös ilmaisella, puhelimeen ladattavalla mobiilisovelluksella. Voit koska tahansa ladata mobiilisovelluksen puhelimeesi Google Play -kaupasta ja App Store -kaupasta. Voit käyttää sekä OmaPosti-sivustoa että mobiilisovellusta tarpeesi mukaan. Mobiilisovellukseen saat kätevät ilmoitukset kun laskulla on eräpäivä ja kun lähetyksesi on noudettavissa. 

Google Play

App Store

OmaPosti on arjen käyttöliittymä

Kerää laskusi yhteen paikkaan ja seuraa pakettejasi helposti.

Voit keskittää ja ohjata OmaPostiin paperilaskusi sähköisessä muodossa. OmaPostin käyttö ja sinne saapuneiden laskujen maksaminen on nopeaa, turvallista ja maksutonta. Mobiilisovellus muistuttaa sinua eräpäivistä ja arkistoi laskusi.

OmaPostin avulla voit seurata sinulle saapuvien pakettien kulkua. Appi näyttää sinulle lähetyksen vaiheet ja muistuttaa sinua, kun paketti on noudettavissa. Kun olet lähettämässä pakettia, voit ostaa paketinlähetyksen kätevästi OmaPostista. Säästät aina jopa 5 €, kun maksat pakettisi kuljetuksen OmaPostissa.

OmaPosti on maksuton palvelu kaikille yli 15-vuotiaille suomalaisille.

Lähetystenseuranta

Näet OmaPostissa automaattisesti paketit, joiden tiedoissa on puhelinnumerosi. Voit itse lisätä seurantaan lähetyksiä seurantatunnuksen avulla.

Laskut ja kirjeet

Voit vastaanottaa OmaPostiin haluamiltasi lähettäjiltä kirjeitä ja laskuja sähköisessä muodossa. Vastaanotettavat kirjeet voivat olla esimerkiksi viranomaisviestejä, laskuja, palkkalaskelmia ja terveysviestejä. Saat saapuneesta kirjeestä tai laskusta ilmoituksen käyttäjätunnukseesi liitettyyn sähköpostiosoitteeseen.

OmaPostiin tulevat kirjeet ja laskut käsitellään posti-, kirje- ja pankkisalaisuuden, tietosuojavaltuutetun sekä Posti-konsernin tietoturvapolitiikan mukaisesti. Käytössä ovat standardoidut tiedonsiirtomenetelmät ja suojatut tiedonsiirtoyhteydet.

Mitä tietoja pitää antaa ensimmäisellä käyttökerralla? 

OmaPostin sujuvan käytön takia kysymme sinulta ensimmäisellä käyttökerralla muutamia tärkeitä tietoja.  Sähköpostiosoite pyydetään kertomaan ja vahvistamaan, koska voit myöhemmin tilata unohtuneen salasanan antamaasi sähköpostiosoitteeseen. Saat myös samaan sähköpostiosoitteeseen ilmoituksen, kun OmaPosti-palveluun on saapunut lasku tai kirje. Voit muuttaa vahvistettua sähköpostiosoitettasi Omat tiedot -sivulla. Sähköpostin vaihtamisen yhteydessä sinun täytyy tunnistautua vahvasti uudelleen. 

Puhelinnumero pyydetään kertomaan ja vahvistamaan, koska sen avulla OmaPosti voi lisätä sinulle saapumassa olevat lähetykset tai ostamasi paketinlähetykset OmaPostiin. Kun OmaPosti tietää, että olet puhelinnumeron perusteella paketin vastaanottaja, saat näkyviisi myös paketin noutamiseen tarvittavat koodit. Voit muuttaa vahvistettua puhelinnumeroasi tarvittaessa Omat tiedot -sivulla. 

Mobiilisovelluksissa kysytään lisäksi lupaa ilmoitusten lähettämiseen. Ilmoituksilla tarkoitetaan puhelimen ruudulle tulevia viestejä. Jos annat sovellukselle luvan lähettää ilmoituksia, OmaPosti ilmoittaa kun saat laskun tai kirjeen, laskulla on eräpäivä tai kun lähetyksesi on noudettavissa. Voit koska tahansa muuttaa ilmoitusasetuksia OmaPostin asetuksissa. Vastasiko artikkeli kysymykseesi?