Skip to main content
Paketin lähettäminen käteisellä

Paketin lähettäminen käteisellä

Lähetyksesi tavoittaa vastaanottajan nopeasti ja varmasti, kun osoitetiedot ovat merkitty oikein ja lähetyksesi on pakattu ohjeiden mukaisesti. Valitse itsellesi sopivin tapa lähettää paketti.

Lähetä paketti automaatista

 1. Pakkaa paketti lähetysvalmiiksi.

 2. Mene osoitteeseen www.posti.fi/laheta tai valitse OmaPosti-sovelluksessa kohta "Lähetä paketti tai kirje". Valitse pakettisi ulkomittoja vastaava koko ja täytä pyydetyt tiedot. Pakettia ei tarvitse punnita, mutta varmista että se ei paina yli 35 kg. Osaan automaateista tarvitset erillisen lukon avauskoodin, jonka saat palvelusta varattuasi lokeron.

 3. Maksa lähetys.

 4. Kirjoita paketin päälle Helposti-koodi sekä lähettäjän ja vastaanottajan nimi, osoite ja matkapuhelinnumero.

 5. Vie paketti Postin automaattiin ja avaa lokero Helposti-koodilla.

Osta paketille kuljetus posti.fi/laheta tai OmaPosti-sovelluksella

Voit maksaa verkossa ja OmaPosti-sovelluksessa paketin kuljetuksen niin kotimaahan (ml Ahvenanmaa) kuin ulkomaillekin.

 1. Pakkaa paketti lähetysvalmiiksi.

 2. Mene posti.fi/laheta tai valitse OmaPosti -sovelluksessa kohta "Lähetä paketti tästä". Valitse pakettisi ulkomittoja vastaava koko ja täytä pyydetyt tiedot.

 3. Maksa lähetys ja ota talteen Helposti-koodi. Osaan automaateista tarvitset erillisen lukon avauskoodin, jonka saat palvelusta varattuasi lokeron.

 4. Kirjoita paketin päälle Helposti-koodi sekä lähettäjän ja vastaanottajan nimi, osoite ja matkapuhelinnumero. Jätä paketti mihin tahansa automaattiin tai vie se postin kassalle.

TAI

Tulosta osoitekortti, liimaa se paketin päälle ja jätä paketti jonottamatta mihin tahansa palvelupisteeseen (XXS-paketit kirjelaatikkoon).

Tilaus on voimassa 14 päivää.

Lähetä paketti postista

Voit maksaa paketin kuljetuksen missä tahansa postissa.

 1. Mene postin palvelutiskille maksamaan lähetys.

 2. Tarvitset vastaanottajan matkapuhelinnumeron ja osoitteen tai vastaanottajan toivoman noutopisteen. Paketti voidaan toimittaa myös pakettiautomaattiin noudettavaksi.

Jos et tiedä vastaanottajan matkapuhelinnumeroa, valitse paperinen saapumisilmoitus, joka jaetaan päiväpostin mukana.

Jos haluat, että paketti viedään suoraan vastaanottajan osoitteeseen, valitse Ovelle-lisäpalvelu ja paketti toimitetaan ovelle vastaanottajan kanssa sovittuna ajankohtana.

Vastasiko artikkeli kysymykseesi?