Skip to main content
Paketin lähettäminen käteisellä
Huomio

Kasvaneista pakettimääristä johtuen asiakaspalvelussamme on ruuhkaa. Luethan vastaukset yleisimmin kysyttyihin kysymyksiin täältä.

Näin lähetät paketin

Lähetyksesi tavoittaa vastaanottajan nopeasti ja varmasti, kun osoitetiedot ovat merkitty oikein ja lähetyksesi on pakattu ohjeiden mukaisesti.

Lähetä paketti automaatista

  1. Mene posti.fi/laheta tai avaa OmaPosti-sovellus. (Lataa sovellus maksutta puhelimesi sovelluskaupasta) Valitse lähetykselle sopiva koko. Syötä vastaanottajan nimi. Valitse hänelle mieluinen noutoautomaatti ja saapumisilmoituksen toimitustapa. Syötä omat tietosi. Maksa lähetys.

  2. Valitse pakettiautomaatti, josta haluat paketin lähettää Jos käytät uudempaa ”valkoista automaattia” ja varaa siitä lokero käyttöösi. Jos automaatissa on kippiluukku, voit jättää paketin myös siihen. Vanhemmasta ”sinisestä automaatista” ei tarvitse varata lokeroa.

  3. Paketoi lähetys kestävästi ja lisää lähetystiedot Kirjoita paketin päälle sekä lähettäjän että vastaanottajan nimet, osoitteet ja puhelinnumerot. Lisää myös Helposti-koodi, joka löytyy saamastasi sähköpostista. Vaihtoehtoisesti voit tulostaa osoitekortin ja kiinnittää sen lähetyksen päälle. Jos käytät kierrätyspakkausta, peitä vanhat viivakoodit ja numerosarjat

  4. Vie lähetys Postin automaattiin Vie lähetys valitsemaasi pakettiautomaattiin viimeistään 24 tunnin kuluttua. Kaikki ohjeet löytyvät sähköpostistasi. Avaa ”sinisen automaatin” luukku Helposti-koodilla (numeroita ja kirjaimia) ja ”valkoisen automaatin” luukku kuusinumeroisella lokerokoodilla (6 numeroa). Molemmat koodit löytyvät sähköpostitse saamastasi vahvistuksesta. Laita lähetys lokeroon ja sulje luukku. Seuraa lähetystä OmaPosti-sovelluksessa tai posti.fi.

Jätä XXS-paketit osoitekortilla varustettuna aina kirjelaatikkoon. Jos et voi tulostaa osoitekorttia, vie XXS-paketti postin kassalle ja käytä Helposti-koodia.

Lähetä paketti postista

  1. Mene postin palvelutiskille maksamaan lähetys.

  2. Tarvitset vastaanottajan matkapuhelinnumeron ja osoitteen tai vastaanottajan toivoman noutopisteen (posti tai automaatti).

Jos et tiedä vastaanottajan matkapuhelinnumeroa, valitse paperinen saapumisilmoitus, joka jaetaan päiväpostin mukana.

Vastasiko artikkeli kysymykseesi?