Postin asiakaspalautus yrityksille

Näin palautat lähetyksen toiselle yritykselle

Asiakaspalautuksen lähettäminen onnistuu joko kirjeenä tai pakettina niille yrityksille, joilla on käytössään Asiakaspalautus-palvelu. Kun palvelu on käytössä, palautettavan lähetyksen voi jättää kauppiaan laskuun postin kuljetettavaksi joko lähimpään kirjelaatikkoon tai postiin.

Asiakaspalautus kirjeenä

Jos palautettava lähetys painaa alle 2 kg ja on kooltaan alle 3 cm paksu, voit jättää palautuksen kirjeenä kirjelaatikkoon merkinnällä:

  • "ASIAKASPALAUTUS" tai "PALAUTUS".
  • Vastaanottavan yrityksen osoite.
  • Vastaanottajan sopimustunnus, mikäli se on tiedossa.

Kun haluat kuitin palautuksestasi, vie lähetys postiin. Jos yrityksellänne on käytössä Postin noutopalvelu, voit jättää kirjepalautuksen noudettavaksi myös normaalin noutopalvelun mukana.

Jos lähetyksesi on yli 3 cm, tee asiakaspalautus pakettina.

Asiakaspalautus pakettina

1. Näin palautat paketin Postin toimipisteessä

Voit palauttaa lähetyksen postin palvelupisteen kautta riippumatta tavasta, jolla sen sait. Palautuskuoren tai -paketin päälle pitää kirjoittaa:

  • Vastaanottavan yrityksen osoite.
  • "ASIAKASPALAUTUS TAI PALAUTUS".

Postissa voit asioida tiskillä, kertoa yrityksen jolle haluat palauttaa paketin ja pakettikortti tulostetaan tämän mukaan. Vaihtoehtoisesti voit myös täyttää postissa Asiakaspalautus 14 -osoitekortin, jonka täyttöön tarvitset vastaanottavan yrityksen nimen ja mielellään myös vastaanottavan yrityksen sopimusnumeron.

Palauttaessasi pakettia saat kuitin kuljetettavaksi jättämästäsi lähetyksestä.

2. Näin palautat paketin Postin noutopalvelun kautta

Voit jättää asiakaspalautuksen noutopalvelun noudettavaksi vain, jos olet saanut lähettävältä yritykseltä valmiin pakettiosoitekortin palautusta varten ja liittänyt sen lähetykseen. Muissa tapauksissa paketti on vietävä Postin toimipisteeseen palautusta varten.

3. Näin palautat paketin Postin pakettiautomaatilla

Voit palauttaa lähetyksesi Postin pakettiautomaatilla, jos se on alun perin noudettu pakettiautomaatista ja lähettävällä yrityksellä on voimassa sopimus asiakaspalautuksesta. Palautuskuoren tai -paketin päälle pitää kirjoittaa:

  • Vastaanottavan yrityksen osoite.
  • "ASIAKASPALAUTUS TAI PALAUTUS" .

Voit palauttaa pakettiautomaatista noutamasi paketin 14 vrk:n kuluessa lähetyksen noutamisesta. Vaihtoehtoisesti voit myös tehdä palautuksen Postin toimipisteen kautta. Jos paketin palautusaika on mennyt umpeen ja haluat palauttaa paketin, ole yhteydessä yritykseen, josta olet paketin tilannut