Skip to main content

Ta emot paket hemma

När du väljer Postis hemleverans som leveranssätt för dina köp i näthandeln, levererar vi försändelsen till din hemdörr.

När du väljer Postis hemleverans som leveranssätt för dina köp i näthandeln, levererar vi försändelsen till din hemdörr. Det är enkelt att beställa webbköp hem. Våra leveranser går fram, och på grund av coronaviruset har vi preciserat vår verksamhetsmodell enligt följande:

  • Försändelsen lämnas inte i mottagarens hand, utan Postis förare ringer på dörrklockan och ställer försändelsen framför dörren. Föraren väntar på ett par meters avstånd tills kunden tar emot försändelsen.

  • Föraren ber inte om att få mottagarens underskrift utan registrerar leveransen i Postis system.

Observera att alla förare inte hanterar betalterminaler just nu. Därför styr vi alla leveranser som kräver postförskottsbetalning till Postis serviceställe.

Välj när du tar emot

Vi har utvecklat förfarandet för hemleverans på så sätt att du kan själva välja tidsfönstret då hemleveransen av paketet sker. Vi använder en kalender med sju dagar, där du kan välja en dag för mottagning av paketet som passar dig bäst. Nyheten används redan i de största städerna, och den kommer slutligen att införas i hela landet. 

Tjänst används redan i de följande städerna: Kervo, Vanda, Kuopio, Joensuu, Esbo, Helsingfors, Uleåborg, Rovaniemi, Tammerfors, Seinäjoki.

Vecka 14: Åbo

Vecka 16: Forssa, Hyvinge, Tavastehus, Idensalmi, Kajana, Karis, Kemi, Karleby, Kotka, Kouvola, Lahtis, Villmanstrand, S:t Michel, Pieksämäki, Björneborg, Borgå, Raumo, Salo, Nyslott, Vasa, Valkeakoski, Varkaus, Ylivieska, Jyväskylä.

Så här väljer du en tid för hemleveransen av ett paket, se videon:

Köp hemleverans för ett paket i OmaPosti

Om det är besvärligt för dig att hämta ut försändelsen på Postis uthämtningsställe kan du köpa hemleverans till ett paket som redan kommit till Posti på sidan för uppföljning och styrning av försändelser i OmaPosti. Klicka på ikonen ”Köp hemleverans”.Ikonen är synlig endast om det är möjligt att köpa hemleverans.

Välj själv var du hämtar ditt paket

Du kommer väl ihåg att genom att ange ett Eget uthämtningsställe kan du kostnadsfritt styra dina inköp till det Postis uthämtningsställe du vill.