Hemleverans

Du beställer, jag kör – paketet till din hemdörr. Du behöver bara välja Postis hemleverans i webbutiken.

Vilken tid passar dig bäst?

Gå till kalendern och välj en tidsintervall som passar dig, så kommer vi med paketet till din hemdörr då. Funktionen används redan i de största städerna och snart överallt i Finland!

Så här väljer du leveranstiden

Hemleverans under coronatiden

Hemleverans kan beställas på normalt sätt trots coronaviruset. I tjänsten finns ändå några avvikelser: - Försändelserna bärs inte in i bostaden utan vår förare ringer på dörrklockan och ställer försändelsen vid bostadens dörr. Föraren väntar på säkerhetsavstånd på att du tar emot försändelsen. - Vi ber inte att få din underskrift, utan föraren registrerar försändelsen som mottagen i systemet. - Våra förare hanterar tills vidare inte betalterminaler och därför lämnar vi försändelser som kräver betalning av postförskott direkt på Postis serviceställe.

Skrymmande försändelse och hemleverans

Skrymmande beställningar från näthandeln levereras vanligen som hemleverans. För att kolla vilken leverans din försändelse har kan du gå till punkten för Transporttjänst i försändelseuppföljningen. Det finns nämligen hemleveranser av olika slag! Här ser du alternativen:

Hemutdelning och Posti Expressfrakt Kväll 21

Vi bär in försändelsen på hemadressen. Föraren ska ha obehindrat tillträde till leveransstället och en enskild försändelse får väga höst 85 kg. Om paketet väger mer än detta lämnar föraren det på önskat ställe bredvid utdelningsbilen. När vi fått paketet från avsändaren för leverans, kontaktar vi dig inom 1–2 vardagar. Vi avtalar om en leveranstid (vardagar kl. 9–21) per telefon eller sms. Föraren ringer före leveransen för att säkerställa att du är på plats för att ta emot försändelsen. Kvällsleveranser är möjliga i de största städerna.

Posti Frakt och Posti Expressfrakt

Försändelsen levereras på gården på leveransadressen, men paketet bärs inte in eller packas inte upp. Leveranser görs på vardagar kl. 8–16. Om du ändå vill ha leveransen efter kl. 16 eller att paketet bärs in, ta kontakt med avsändaren. Om avsändaren samtycker till ändringen och ändringen kan göras i det aktuella postnummerområdet, ska avsändaren be om ändringen av oss. Det är inte alltid möjligt att göra ändringar genast på följande vardag.