Skip to main content
Huomio

Asiakaspalvelumme on tällä hetkellä ruuhkautunut. Jos asiasi koskee vallitsevaa koronatilannetta, löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin täältä.

Suomen kattavimmat rahtipalvelut

Digitaalinen, ympäristöystävällinen ja Suomen kattavin. Postin rahtipalveluilla tavoitat jopa 90 prosenttia Suomen yrityksistä seuraavaksi työpäiväksi. Käytämme kuljetuksissamme aina nopeimpia reittejä, jolloin sinä säästät aikaa ja rahaa. Kaikki rahtipalvelumme ovat hiilineutraaleja Posti Green -palveluita – ilman lisämaksua.

Kenelle palvelu sopii?

Postin rahtipalvelut ovat sopimusasiakkaillemme, jotka tarvitsevat raskaan tavaran kuljetusta lavalla tai rullakossa. Jos olet kerta-asiakas, tutustu sinulle sopiviin palveluihin.

Hyödyt

Valitsemalla Postin rahtipalvelut saat käyttöösi Suomen kattavimman, täysin digitaalisen ja ympäristöystävällisen palvelun. Palvelu on täysin räätälöityä, ja voit yhdistää siihen lisäksi varastointia.

Palvelu soveltuu raskaamman tavaran kuljettamiseen kollista koko kuormaan. Rahtina voit valita kahdesta erilaisesta ratkaisusta itsellesi sopivan vaihtoehdon, Posti Rahdin rahtikirjalla toimitettavaa tai Posti Express-rahdin osoitekortilla toimitettavaa tavaraa. Palvelu on täysin digitaalinen aina tilauksesta kuljetuksen seurantaan ja sähköiseen rahtikirjaan.

Posti Rahti soveltuu raskaamman tavaran kuljettamiseen kollista koko kuormaan – kuljetusdokumenttina on rahtikirja ja kuljetusalustana on lava.

Kun haluat toimittaa suurikokoisia lähetyksiä tai paketteja valmiissa kuljetusyksikössä paketista tutulla osoitekortilla, ota käyttöösi Express-rahti palvelu. Kuljetusalustana on rullakko tai lava.

  • Suomen kattavimmat rahtipalvelut

  • Ympäristöystävällinen – palvelumme ovat hiilineutraaleja

  • Täysin digitaalinen tilauksen alusta loppuun saakka

Käytössäsi on Suomen digitaalisin rahtiterminaali

Vantaan Viinikkalaan vuonna 2018 avaamamme rahtiterminaali hyödyntää uusinta tekniikkaa. Kaikki toiminnot tavaraliikenteestä lastaukseen ja purkuun on digitaalisesti ohjattua. Automatisoitu prosessi nopeuttaa toimintaa ja parantaa laatua vähentämällä inhimillisten virheiden mahdollisuutta.

Esimerkiksi autot tunnistetaan automaattisesti jo portilla, jossa järjestelmä osaa heti ohjata ne ennalta suunnitelluille oville. Digitaalisuus näkyy myös sisätiloissa monella tapaa. Jokaisella 155 lastaus- ja purkulaiturilla on työtä nopeuttava ja helpottava digitaalinen näyttö, kuten myös rahtitavaran säilytysruuduissa.

Noin 26 000 neliömetrin eli yli kolmen jalkapallokentän kokoinen terminaali on yksi Suomen suurimpia. Terminaalissa käsitellään päivittäin noin 5 700 lavallista rahtilähetyksiä. Terminaali on toiminnassa ympäri vuorokauden kuutena päivänä viikossa, ja päivän aikana terminaalissa käy 200–300 ajoneuvoyhdistelmää. Suurten lähetysten käsittely tapahtuu katetussa kuormaushallissa sään suojassa kaikkina vuodenaikoina.

Logistiikassa sijainti on erittäin tärkeää. Liikenteellisesti uusi terminaalimme sijaitseekin ruuhkaisimman pk-seudun ulkopuolella ja sieltä on kaikille valtateille lyhyt matka.

Vaarallisten aineiden kuljetus

Palvelu mahdollistaa vaarallisten aineiden ja esineiden lain mukaisen kuljettamisen.

Lämminkuljetus

Kuljetamme tuotteet lämmitetyssä kuormatilassa kuljetus- ja terminaaliverkoston jokaisessa vaiheessa. Lähetykset kuljetetaan lämmitetyssä (> +0 astetta) kuormatilassa. Lämminkuljetuspalvelu on saatavilla arkipäivisin 1.10.–30.4.välisenä aikana.

Jakelu yksityishenkilölle

Vastaanottajana on henkilö / osoite (myös maatilat), joka ei ole yritys. Otamme yhteyttä vastaanottajaan ja sovimme jakelupäivän. Soitamme ennen jakelua tilauksessa ilmoitettuun vastaanottajan puhelinnumeroon. Rahti puretaan ajoneuvon välittömään läheisyyteen.

Aikataulutettu jakelu

Toimitamme aikataulutetun kuljetuksen vastaanottajalle ennakkoon sovitun aikataulun mukaisesti. Valittavat toimitusaikaikkunat ovat 07-09, 09-12, 12-14 ja 14-16. Tarkista postinumerokohtaiset aikaikkunat SmartShip-tilauskanavasta.

Soitto ennen jakelua

Kuljettajamme soittaa vastaanottajalle vähintään tuntia ennen toimitusta ja ilmoittaa saapumisaikansa. Lisäpalvelu antaa lisäaikaa varautua kuorman vastaanottoon. Vastaanottajan puhelinnumero vaaditaan

Soitto ennen noutoa

Soitto vähintään tunti ennen saapumista. Lähettäjän puhelinnumero vaaditaan.

Täsmäpaikkajakelu

Lähetys viedään ennalta sovittuun, yhteen paikkaan, jonne lava tai rullakko pystytään esteettömästi toimittamaan vastaanottajan luona, esimerkiksi sisälle myymälään tai työhuoneeseen. Sovimme puhelimitse vastaanottajan kanssa lähetyksen tarkan toimituspaikan sekä ilmoitamme toimitusajan. Palvelun käytöstä on sovittava erikseen Postin kanssa.

Täsmäpaikkanouto

Lähetys noudetaan tietystä paikasta, jonne on esteetön kulku. Palvelu sisältää noutoajan sopimisen. Lähettäjän puhelinnumero vaaditaan. Palvelun käytöstä on sovittava erikseen Postin kanssa.

Hyllytyspalvelu

Palveluun kuuluu mm. lähetysten vieminen vastaanottavan asiakaskohteen erikseen määriteltyyn paikkaan, lähetysten purkaminen pakkauksesta, lähetyksen tavaroiden paikoilleen laitto (hyllytys) ja pakkausjätteen pois vienti. Lisäksi voidaan suorittaa esim. inventaario tai lisätilauksen tekeminen. Palvelu sopii säännölliseen ja ennalta sovittuun tavarantoimitukseen. Palvelun käytöstä on sovittava erikseen Postin kanssa.

Purku kuljetuspakkauksesta

Rahtilähetys puretaan kuljetusalustalta, pakkausmateriaalit kuljetetaan pois ja hävitetään asianmukaisesti. Palvelun käytöstä on sovittava erikseen Postin kanssa.

Nosturipalvelu

Rahtilähetysten nouto tai jakelu tehdään nosturikalustolla. Nosturipalvelu on saatavissa alle 5000 kg:n lähetyserille ja yksittäisen kollin paino ei saa ylittää 2500 kiloa.

Henkilökohtaisesti luovutettava

Lähetys luovutetaan ainoastaan lähetyksessä mainitulle henkilölle. Lähetyksen hakijan henkilöllisyys tarkistetaan, ja todisteeksi käy ajokortti, passi tai kuvallinen henkilötodistus. Vastaanottajaan otetaan yhteyttä ennen reitin alkua tai vähintään tunti ennen saapumista vastaanottajalle.

Luovuttaminen ilman vastaanottajan kuittausta

Kuljetamme lähetyksesi vastaanottajan osoitteeseen, vaikka vastaanottaja ei ole paikalla. Jätämme lähetyksen suojaisaan paikkaan.

Jälkivaatimus

Perimme rahti- ja tavaramaksun vastaanottajalta maksupäätteellä lähetyksen toimitushetkellä. Rahtilähetys luovutetaan vastaanottajalle asiakkaan määrittelemää maksua vastaan.

Toimitus terminaaliin

Asiakkaan on mahdollista tuoda kuljetusvalmis rahtilähetys suoraan terminaaliin jatkokuljettamista varten. Suurin sallittu terminaaliin toimitettava lähetys on rahdituspainoltaan 2500 kg.

Nouto terminaalista

Asiakkaan on mahdollista osoittaa lähetys suoraan terminaaliin, josta vastaanottaja noutaa lähetyksensä. Posti on yhteydessä vastaanottajaan lähetyksen saapuessa terminaaliin. Vastaanottajan puhelinnumero vaaditaan.

Pitkä lähetys

Lisäpalvelu koskee rahtina lähetettäviä tavaroita, esineitä ja nippuja, jotka ovat 2,4- 7,0 metriä pitkiä ja päällelastauskelpoisia. Yli 7 metriä pitkän tavaran kuljettamisesta tulee sopia erikseen.

Lähetystietoraportti

Toimitamme raportin asiakkaan omista lähetystiedoista.

Valittu toimituspäivä

Voit valita lähetyksen toimittamisen vastaanottajalle 1-5 arkipäivää mahdollisen toimituspäivän jälkeen. Palvelun käytöstä on sovittava erikseen Postin kanssa.