Skip to main content

Verkkokaupan lisäosat

Verkkokauppa-alustan Posti-lisäosalla pakettikorttien tulostus onnistuu suoraan verkkokaupan hallintatyökalusta parilla klikkauksella. Lisäosa on sopimusasiakkaillemme maksuton – maksat vain tekemistäsi lähetyksistä.

Olemme tehneet Posti-lisäosan ensimmäiseksi suositulle WooCommerce-alustalle.

Posti Shipping -lisäosa sopii verkkokaupallesi, jos

 • Lähetät tilauksia Suomeen ja/ tai ulkomaille.

 • Hoidat tilausten pyörittämisen verkkokauppa-alustan työkaluilla avaamatta muita ikkunoita tai sovelluksia .

 • Olet Postin sopimusasiakas.

Tunnusten tilaaminen

Tilaa API-avain asiakaspalvelustamme: täytä tämän sivun alaosassa oleva sähköinen lomake tiedoillasi. Käsittelemme tilaukset manuaalisesti ja toimitusaika on noin 2-5 työpäivää. Tunnusten tilauksen edellytyksenä on olemassa oleva logistiikkasopimus. Jos sinulla ei ole vielä Postin logistiikkasopimusta, pyydä tarjous pakettipalveluistamme.

Lisäosan asentaminen

 1. Lisäosa ei ole vielä saatavissa Woocommercen verkkokaupasta. Lataa lisäosa Posti Shipping (zip)

 2. Asenna moduuli WooCommerce-kauppasi hallinnointikäyttöliittymästä. Voit asentaa moduulitiedoston käyttöliittymästä navigoimalla kohtaan "Plugins" › "Add new". Valitse "Upload Plugin", lataa zip-tiedosto kauppaasi ja paina "Install Now".

 3.   Kun lisäosa on asennettu, paina ”Activate Plugin” aktivoidaksesi lisäosan.

 4.   Nyt lisäosan tulisi näkyä Plugins-listauksessa (vasemmasta valikosta Plugins). Lisäosan nimi on Posti Shipping plugin.

Lisäosan asennuksen jälkeen mene valikkoon WooCommerce -> Settings. Valitse välilehti Shipping. Sinun tulee määritellä toimitusvyöhykkeet, niillä käytettävät toimitustavat ja lisätä Postilta saamasi API-tunnukset.

Tunnusten lisääminen

Lisäosa ei toimi ilman API-tunnuksia. Näiden tunnusten avulla tunnistamme paketin lähettäjän ja osaamme laskuttaa sinua oikein. Valitse vasemmasta valikosta WooCommerce -> Settings Valitse välilehti Shipping ja sen alta välilehti Posti. Valitse ympäristöksi kohdassa Environment tuotantoympäristö Production Environment. Laita käyttäjänimeksi (API key) Postilta saamasi API-avain. Laita salasanaksi (API secret) Postilta saamasi API-avaimen salasana.

Toimitusvyöhykkeiden ja niiden toimitustapojen lisääminen

 • Mene välilehdelle Shipping Zones. Lisää toimitusvyöhyke painamalla ”Add shipping zone”. Anna vyöhykkeelle haluamasi nimi, esimerkiksi Suomi. Lisää Zone regions -kohtaan ne maat tai postinumeroalueet, jotka tämä toimitusvyöhyke kattaa, esimerkiksi ”Finland”.

 • Kohdassa ”Shipping methods” valitse ”Add shipping method”. Valitse pudotusvalikosta Posti Shipping. Paina ”Add shipping method”.

 • Kun uusi kuljetustapa on lisätty, valitse ”Edit”. Kirjoita kuljetustavalle kuvaava nimi, esimerkiksi postipaketille ” Postipaketti  nouda automaatista tai Postista” kohtaan Shipping Method Title. Asiakkaasi näkevät tämän nimen. Valitse vastaava pakettityyppi kohdasta ”Posti Product Type”, tässä tapauksessa siis ”Postipaketti”. Määrittele kuljetusvaihtoehdolle haluamasi hinta, esimerkiksi 3,90€. Tämä on se hinta, jonka asiakkaasi maksavat kuljetuksesta ja se on täysin sinun liiketoiminnallinen päätöksesi.

 • Lisää kuljetustavat ”Add Shipping method” -napista myös Pikkupaketille ja Kotipaketille ja muille haluamillesi kuljetustuotteille.

Muuta huomioitavaa:

 • Jos lähetät tuotteita postiennakolla, lisää IBAN ja BIC Posti välilehdelle.

 • Postipaketin yhteyteen olevaan noutopistevalintaan voit määritellä pisteiden lukumäärän ja esitystavan. Maksimissaan verkkokaupan kassalla on näkyvissä 15 noutopistettä. Noutopisteet tulevat valittavaksi asiakkaalle katuosoitteen ja postinumeron mukaan. Varsinkin haettaessa yksityisiä, usein taloyhtiöiden tiloissa olevia, automaatteja, on katuosoite tärkeä hakukriteeri.

 • Pikkupaketissa on paino- ja mittarajat. Nämä on sisäänrakennettu lisäosaan niin, että asiakas ei voi valita toimitustavaksi pikkupakettia, jos lähetyksen paino on yli 2 kg. Tämä vaatii kuitenkin sen, että tuotekorteille on lisätty tuotteiden painot.

 • Jos käytät Woocommercen Free Shipping -toimitustapaa, et voi luoda osoitekortteja automaattisesti Postin lisäosan avulla. Jos haluat tarjota aina ilmaiset toimitukset, voit vain yksinkertaisesti asettaa Postin toimitustavan hinnaksi 0€.

Mene vasemmasta valikosta WooCommerce -> Orders. Näet avoimet tilaukset listassa. Valitse tilaus, jonka haluat käsitellä klikkaamalla tilauksen nimeä. Jos asiakas on valinnut toimitustavaksi Postin, näet oikealla yläkulmassa ”Posti” -maininnan. Paina nappia ”Create Shipment” tulostaaksesi osoitekortin. Käsittele tilaus muuten tavallisesti. Voit tulostaa lähetykseen myös palautusosoitekortin. Tässä yhteydessä voit vielä muuttaa lähetyksen toimitustapaa ja lisätä lähetykseen tarjolla olevia lisäpalveluita.

Kun olet pakannut tilauksen, kiinnitä tulostamasi pakettikortti esimerkiksi teipillä pakkauksen päälle. Voit myös tilata A5-kokoisia pakettikorttitarroja Postin verkkokaupasta. Vie paketti Postiin. Sinun ei tarvitse maksaa lähetystä jättöpisteessä vaan laskutamme sen sinulta laskutussopimuksesi mukaisesti. Isommille lähetysmäärille suosittelemme tilaamaan helpon Postin noutopalvelun. Voit tilata yksittäisen noudon täältä nopealla aikataululla. Saat tilattua toistuvan noutopalvelun yritysmyynnistämme.

Valitse vasemmasta sivuvalikosta Plugins -> Installed plugins -> Posti for WooCommerce. Paina ensin Deactivate. Tämän jälkeen tulee näkyviin punaisella teksti Delete. Paina delete poistaaksesi lisäosan. Woocommerce varmistaa, haluatko varmasti poistaa lisäosan. Vastaa kyllä.

Teksti Posti for WooCommerce was succesfully deleted. kertoo lisäosan onnistuneesta poistamisesta.

Verkkokaupan lisäosan tunnustilaus