Skip to main content
Verkkokaupan integrointi Postin kuljetusjärjestelmiin
Huomio

Asiakaspalvelumme on tällä hetkellä ruuhkautunut. Jos asiasi koskee vallitsevaa koronatilannetta, löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin täältä.

Verkkokaupan integrointi Postin kuljetusjärjestelmiin

Kun integroit Postin kuljetusjärjestelmät suoraan osaksi verkkokauppaasi, voit näyttää toimitustapavaihtoehdot suoraan verkkokauppasi käyttöliittymässä.

Kenelle palvelu sopii?

Verkkokauppiaille, jotka haluavat helpottaa omaa liiketoimintaansa ja parantaa asiakkaan käyttökokemusta. Palveluiden käyttöönotto vaatii sopimusasiakkuuden.

Hyödyt

Kun Postin kuljetuspalvelut on integroitu osaksi verkkokauppaasi, voit tulostaa kuljetuksissa käytettävät osoitekortit suoraan verkkokaupasta.

Postin kuljetuspalvelut löytyvät valmiiksi useimmista verkkokauppaohjelmistoista. Alla luetelluissa verkkokauppaohjelmistoissa on jo valmiiksi Postin kuljetuspalvelut eli niin sanottu Posti SmartShip-integraatiomoduuli.

  • Voit esittää toimitustapavaihtoehdot verkkokaupan käyttöliittymässä

  • Asiakkaasi valitsee toimitustavan kätevästi alasvetovalikosta tai valintanapeilla ostoskorissa

Verkkokauppaohjelmistot, joissa Postin kuljetuspalvelut ovat valmiina

Tarkista aina moduulitoimittajalta tai it-toimittajaltasi yhteensopivuus. Huomaa myös, että Postin eri kuljetustavat lisäpalveluineen eivät välttämättä ole aina kaikki tarjolla eri integraatiomoduuleissa. Unifaun Online -palvelussa Postin kuljetustavat ovat kattavasti tarjolla.

Verkkokauppaohjelmistojen toimittajat: mikäli yrityksellänne on valmis Posti SmartShip -integraatiomoduuli, ilmoita siitä meille, niin lisäämme sen alla olevaan luetteloon.

Integraatiomoduuli tai muu tulostusratkaisuToimittajaLisätiedot
Anders InnoAnders Innowww.andersinnovations.com/fi/
Clover ShopClover Shop Oywww.clovershop.com
Drupal UbercartDrupal CommerceXocovis Oywww.xocovis.com
ePagesVilkas Group Oywww.vilkas.fi
Evolution SolutionsEvolution Solutions Oywww.evolutionsolutions.fi
FlowvySKJ Systems Ltd Oywww.flowvy.com
JeemlySKJ Systems Ltd Oywww.jeemly.com
LemonsoftLemonsoft Oywww.lemonsoft.fi
Magento 1Ambientiawww.ambientia.fi
Magento 1Avenla Oywww.avenla.fi
Magento 1Digiawww.conversionkings.com/posti-smartship-module-for-magento-1.html
Magento (1.9x)Pardco Group Oywww.magentokauppa.fi
Magento 2Markup.fiwww.markup.fi
MavaSoftMavaCom Oymavacom.fi
MycashflowPulse247 Oywww.mycashflow.fi/docs/ohje/laajennukset/
NetBaron RahtiNetbaron Solutions Oywww.netbaron.fi
OmaStoreVirtue Oyomastore.fi
OpenCartHydeNetwww.hydenet.fi
Oscar ProsperOscar Software Oywww.oscar.fi
OsCommerceAhco Oywww.ahco.fi
PrebeoATK Lillhonga Oylillhonga.fi
PrestashopAhco Oywww.ahco.fi
PrestashopMediascope Oywww.mediascope.fi
PythonAnders Innogithub.com/andersinno/smartship
ReFoxATK Lillhonga Oylillhonga.fi
ShopifyUniwinuniwin.se
ShopifyKooditoimisto.fiwww.kooditoimisto.fi
ShopifyWoolmanwww.woolman.fi
ShopifyApproosters Oywww.approosters.com
ShurikenCreaction Finland Oycreaction.fi
SQLFoxadminATK Lillhonga Oylillhonga.fi
Tehden / Avoinna24Tehden Oywww.tehden.com
Unifaun OnlineUnifaun Oywww.unifaun.com
ViidakkoStoreKoodiviidakko Oywww.viidakkostore.fi
VirtuemartMagnic Oymagnic.com
Visma NovaVisma Software Oywww.visma.fi/ohjelmistoratkaisut/visma-nova/
wManageWhitestone Oywww.whitestone.fi
Woo CommerceMarkup.fiwww.markup.fi
Woo CommerceNordcartwww.nordcart.fi
WooCommerceOnlineforce Sweden ABwww.onlineforce.net
Woo CommerceWebData Oywww.webbisivut.org
WorkspaceTietosupport.commerce@tieto.com

Suosittelemamme integraatiotavat

Suosittelemme seuraavia integraatiotapoja, kun haluat integroida verkkokauppasi tai WMS/ERP-järjestelmäsi Posti SmartShipiin.

Unifaun REST API

Unifaun REST API on tarkoitettu asiakkaille, joiden ERP/WMS on web-pohjainen tai asiakkaalla on verkkokauppa. Tällöin asiakas rakentaa mahdollisuuden lähettää ja vastaanottaa tilaustietoja JSON-muodossa webservicen välityksellä. REST API palauttaa asiakkaalle osoitekortin PDF-muodossa. Lisätietoja Unifaun REST APIsta.

Tarvitset asiointitunnuksen, jolla pääset kirjautumaan Postin sähköisiin palveluihin mm. Posti SmartShipiin. Jos yritykselläsi ei vielä ole asiointitunnusta, voit tilata tunnuksen täältä.

Vaihtoehdot integraation toteuttamiseen:

  1. Käyttämääsi verkkokauppa-alustaan löytyy valmis SmartShip-moduuli

● Tarkista edellä olevasta listauksesta, onko verkkokauppa-alustallesi saatavilla valmis moduuli. ● Jos et löydä verkkokauppaasi sopivaa valmista moduulia tästä taulukosta, ole yhteydessä verkkokauppatoimittajaasi.

Hankittuasi Posti SmartShip moduulin verkkokauppa-alustaasi, Posti SmartShip integrointi on aktivoitava.

  1. Haluan itse rakentaa verkkokauppaani Posti SmartShip integraation

Katso integrointiohje Posti SmartShipin REST rajapintaan. Integrointiohje sisältää myös tunnusten tilaamisen Posti SmartShip -järjestelmän kehitysympäristöön. Huomioithan, että Posti SmartShip -järjestelmän integraation käyttöönotto sekä käyttö kehitystarkoituksessa on maksutonta. Katso päivitetyt toimitustapatekstit verkkokauppaan täältä. ● Integraation käyttöönotto verkkokaupassa ○ Postin sopimusasiakkaat ottavat Posti SmartShip -järjestelmän käyttöönsä Postin asiointikanavien kautta. Postin asiointikanavassa pääkäyttäjä hallinnoi käyttöoikeuksia sekä luo tarvittavat tunnukset uusille käyttäjille. ○ Integraatio on aktivoitavissa Posti SmartShip tilauskanavan verkkokaupasta. Katso tarkempi ohje integraation tilaamiseen (pdf). ○ Unifaun laskuttaa integraation käytöstä ja käyttötuesta sopimusasiakkaalta 20 €/kk. Erillisiä transaktiokuluja käytöstä ei Postin sopimusasiakkaalle tule.

  1. Rakenna mahdollisuus lähettää tilaustiedot verkkokaupasta Unifaun REST API webservice -rajapintaan internetin välityksellä.

Tutustu Unifaun REST API -rajapintakuvaukseen. Unifaun laskuttaa integraatioasiakasta ylläpidosta ja käyttötuesta 20€/kk.

Unifaun OnlineConnect

Unifaun OnlineConnect on asiakkaan palvelimille paikallisesti asennettava sovelluskomponentti, joka integroidaan asiakkaan ERP/WMS järjestelmään. Asiakkaan järjestelmä tuottaa OnlineConnect-sovellukselle XML-aineiston, jonka perusteella OnlineConnect lähettää EDI:n Postille ja tulostaa osoitekortin suoraan asiakkaan valitsemalle tulostimelle. Lisätietoja Unifaun Online Connectista

Integraation käyttöönotto:

  1. Tarvitset asiointitunnuksen, jolla pääset kirjautumaan Postin sähköisiin palveluihin mm. Posti SmartShipiin.

  2. Asenna Unifaun OnlineConnect sovelluskomponentin sovellusympäristöösi ja rakenna ERP/WMS-järjestelmääsi mahdollisuus siirtää tietoa XML-muodossa Unifaun OnlineConnect sovellukselle.

Myös ERP-alustoille voi löytyä ohjelmistotoimittajilta moduuleita, jossa Unifaun rajapinnat ovat valmiina. Kysy toimittajaltasi, tämä helpottaa integraation tekemistä.

Unifaun OnlineConnect käyttöohje (pdf)

Rajapintakuvaus (pdf)

Voit myös rakentaa suoran EDI-yhteyden omaan WMS/ERP-järjestelmään. Postin käyttämä suositeltu EDI-sanomaformaatti on WaybilD16A, joka sisältää Postin palvelumatriisin mukaisen palveluvalikoiman lisäpalveluineen. Rakenna WaybilD16A -sanomakuvauksen perusteella testisanomat jokaisesta käytettävästä palvelusta lisäpalveluineen ja lähetä ne hyväksyttäväksi osoitteeseen logedi@posti.com. Käytä pakettiosoitekortteina vain kortteja, jotka ovat ohjeidemme mukaisia.

Tukipaketit palvelujen käyttöönottoon: ● Pakettipalvelujen käyttöönotto suorille EDI-asiakkaille. Sisältää palvelumatriisin, osoitekorttimallit, EDI-dokumentin sekä käyttöönotto-ohjeen. ● Rahtipalvelujen käyttöönotto suorille EDI-asiakkaille. Katso lisää xml-formaatti: https://api.posti.fi/api-postra.html tai EDIFACT formaatti.

Muut rajapinnat

Voit tutustua täällä logistiikan digitaalisiin palveluihin ja rajapintoihin. Kaikki Postin rajapinnat, kuten ohjeet Postin noutopisterekisterin ja lähetystenseurannan rajapinnan käyttöön sekä varastoratkaisuihin liittyvää teknistä dokumentaatiota löydät osoitteesta https://api.posti.fi/.