Kotipaketti

Paketti asiakkaasi kotiovelle silloin, kun se hänelle parhaiten sopii. Uudistunut toimitusajan valintamahdollisuus on käytössä suurimmissa kaupungeissa ja palvelu laajenee vuoden 2021 aikana koko Suomeen. Aluehinnoittelumallin ansiosta toimitat Kotipaketit edullisemmin kaupunkialueilla.

Lähetä Kotipaketti

Jos olet jo sopimusasiakkaamme, kirjaudu OmaPosti Prohon ja lähetä Kotipaketti.

Käytätkö SmartShipiä? Voit ostaa lähetyksiä myös sieltä.

Uusi asiakas?

Tee sopimus, niin saat käyttöösi kaikki palvelut ja kätevät työkalut.

Kotipaketin hyödyt  

 • Paranna konversiota, lisää myyntiä. Asiakkaat haluavat kotiintoimituksia yhä enemmän ja odottavat löytävänsä sen verkkokaupan kassalta.
 • Palvele asiakkaitasi paremmin. Kotiintoimituksen valinneiden asiakkaiden tyytyväisyys on mitatusti paremmalla tasolla.
 • Vähennä asiakaspalvelukontakteja. Reaaliaikainen lähetystenseuranta vähentää yhteydenottoja.

Parempi asiakaskokemus 

Uudistunut Kotipaketti tarjoaa käteviä ominaisuuksia, joilla palvelet asiakastasi entistäkin paremmin. Lähetyksen vastaanottaja voi muun muassa valita hänelle sopivan aikaikkunan kalenterista. Aikaikkunat ovat pääsääntöisesti 2-4 tunnin pituisia. Asiakkaasi voi myös valita haluamansa noutopisteen ja antaa palautetta.  

Edullisemmat toimitukset suuriin kaupunkeihin 

Valitsemalla sopimusasiakkuuteesi aluehinnoittelun voit tarjota Kotipaketin entistä edullisemmin Suomen yhdeksään suurimpaan kaupunkiin - eli yli 2 miljoonalle suomalaiselle. Vaihtoehtoisesti voit käyttää yhtenäistä hintaa koko Suomen alueelle. 

Kotipaketti palveluna 

 • Otamme yhteyttä vastaanottajaan pääsääntöisesti tilauksesta seuraavana arkipäivänä ja sovimme jakeluajan.
 • Sovittavat toimitusajat vaihtelevat alueittain klo 9–21 ja asiakas voi valita hänelle sopivan aikaikkunan pääsääntöisesti 2-4 tunnin tarkkuudella.
 • Toimitus ilman lähikontaktia korona-aikana: Kuljettaja asettaa lähetyksen oven eteen ja soittaa ovikelloa. Hän odottaa muutaman metrin päässä, kunnes asiakas vastaanottaa lähetyksen.

Kotipaketin mitat 

Pakettipalveluiden kokomuutokset 15.1.2022 alkaen. Lue lisää tiedotteesta.

 • Vähimmäismitta 15 x 15 x 1 cm, 100g
 • Enimmäismitta 100 x 60 x 60 cm, 25 kg
 • Enimmäiskoko Suuri-lisäpalvelulla: Pisin sivu 200 cm, Pisin sivu ja ympärysmitta yhteensä 300 cm, Paino 25 kg

Lähetyksen kulku 

Lähettäminen

Lähetä Kotipaketteja näppärästi OmaPosti Prolla, SmartShipilla, verkkokauppasi lisäosilla tai integraatioiden kautta. Voit tilata paketeille säännöllisen noudon, tilata kertanoudon tai viedä paketit palvelupisteeseen. Lähetyksessä pitää olla Postin hyväksymä osoitekortti.  

Lisäpalvelut

Lisää Kotipakettiin lähettämisen yhteydessä jokin hyödyllisistä lisäpalveluistamme. Katso lisäpalveluiden hinnasto.  

Postiennakko 

Vastaanottaja saa paketin maksettuaan valitsemasi summan. Korona-aikana kuljettajamme eivät käytä maksupäätteitä, eli postiennakkolähetykset toimitetaan postiin.

Kiinnostuitko? Anna Postin huolehtia toimituksistasi

Kuinka monta pakettia lähetät tällä hetkellä kuukausittain?

Rekisteröidy sopimusasiakkaaksi

Tee sähköinen sopimus kanssamme ja pääset Postin asiakkaaksi muutamassa minuutissa. Maksat palveluista käytön mukaan, ja voit alkaa lähettää paketteja vaikka heti.

Sähköinen sopimus sopii sinulle, jos:

 • yrityksesi on rekisteröity Suomeen (Y-tunnus)

 • tarpeesi on lähettää paketteja

Rekisteröintiprosessi alkaa tunnistautumisella. Prosessin aikana saat tarkemmat tiedot hinnoittelusta ja ohjaamme sinut suoraan OmaPosti Prohon, josta voit aloittaa lähettämisen. Laskutamme vain lähetetyistä paketeista.

Voit myös ottaa yhteyden myyntiimme, jos:

 • tarvitset muita kuin paketin lähettämisen palveluja (esim. varastointi, rahti, noutopalvelu)

 • yrityksesi ei ole rekisteröity Suomeen.

Jos et tarvitse sopimusta juuri nyt, tai lähetät alle 30 pakettia kuukaudessa, voit lähettää paketteja heti verkkopalvelumme kautta etukäteismaksulla. Lähetä paketteja.

Löysitkö mitä etsit?