Skip to main content
Sopimuksella

Priority-paketti

Priority-paketti tavoittaa kenet tahansa missä tahansa maailmassa. Voit seurata lähetyksen kulkua kansainvälisessä postiverkostossa tunnisteen avulla valtaosassa maailman maita. Asiakkaasi saa paketin kätevästi itseään lähinnä olevaan palvelupisteeseen, ja monissa maissa se kuljetetaan perille vastaanottajan osoitteeseen.

  • Kuljetukset Pohjoismaihin 3–5, muualle Eurooppaan 3–7 ja muualle maailmaan 6–14 työpäivässä
  • Tee sopimus säännöllisestä noutamisesta, tilaa kertanouto tai vie paketit palvelupisteeseemme.
  • Maasta riippuen lähetys toimitetaan vastaanottajalle tai paikallisen postin toimipisteeseen
Tarkemmat tiedot ja ehdot

Kuljetusaika EU-alue 1-3 työpäivää, Pohjoismaat 3–5, muu Eurooppa 3–7 ja muu maailma 6–14 työpäivää. Postituspäivää ei lasketa mukaan. Posti ei vastaa kohdemaan tullin toimenpiteiden lähetyksille aiheuttamista viivästymisistä.

Merkinnät ja tunnukset Sopimusasiakkaille suosittelemme ottamaan käyttöön SmartShipin tulostusohjelman, josta voi tulostaa osoitekortit, tullauspaperit ja kauppalaskut.

Huomioithan lähetyksessä: Osoitekorttiin merkityt vastaanottajan puhelinnumero ja sähköpostiosoite auttavat ratkaisevasti vastaanottajan tavoittamisessa kohdemaassa. Ne kannattaa aina merkitä, jos ne ovat tiedossa.

EU-maihin ei tarvita tulliluetteloa. EU:n ulkopuolisiin maihin ja EU:n valmiste- ja arvonlisäveroalueen ulkopuolisille erityisalueille meneviin lähetyksiin tarvitaan ison tulliluettelon (CN23) mukaiset tiedot. Tarkennukset löydät Maatiedoista. Jos osoitemaa vaatii useamman kuin yhden kappaleen tulliluetteloa, täytetään puuttuva määrä tulliluetteloja (CN 23)lähetyksen mukaan. Kaupallisessa tarkoituksessa tavaraa lähetettäessä tarvitaan kauppa- tai proformalasku.

EU-maiden ulkopuolelle meneviin, tavaraa sisältäviin lähetyksiin tarvitaan tulliselvityksessä tarvittavat liiteasiakirjat. Tarkennukset löydät Maatiedoista.. Kaupallisessa tarkoituksessa tavaraa lähetettäessä tarvitaan kauppa- tai proformalasku. Pakollinen vientitullaus (kun arvo 1000€ tai enemmän) sisältyy hintaan lähetettäessä Islantiin, Norjaan ja Sveitsiin. Määrämaan veroista ja tullimaksuista vastaa lähetyksen vastaanottaja.

Lähettäminen Lähetykset noudetaan lähettäjältä sopimuksen mukaan tai ne jätetään Postin toimipisteeseen (maastalähtö seuraavana työpäivänä).

Lähetyksen seuranta Paketin kulku ja luovutustieto on nähtävissä lähetysten seurannasta.

Vastaanottaminen Priority-paketti toimitetaan vastaanottajan osoitteeseen: Alankomaat, Amerikan Yhdysvallat, Belgia, Espanja, Irlanti, Islanti, Iso-Britannia, Italia, Itävalta, Kreikka, Kroatia, Latvia(vain yritysosoitteisiin), Liettua(vain yritysosoitteisiin), Luxemburg, Liechtenstein, Malta, Norja, Portugali, Puola, Ranska, Ruotsi, Saksa, Slovakia, Slovenia, Sveitsi, Tanska, Tšekin tasavalta, Unkari ja Viro.

Muissa maissa lähetys viedään vastaanottajan osoitetoimipaikkaan. Lähetyksen saapumisesta ilmoitetaan vastaanottajalle.

Postilokero-osoitteiden käyttäminen ei ole mahdollista.

Hinnoittelu €/lähetys + €/kg, katso hinnasto. Hintoihin lisätään voimassa oleva polttoainelisä..

Toimitusehdot: Kansainvälisten kuljetuspalvelujen tuote-ehdot

Sisältörajoitukset Lähetys ei saa sisältää Maailman postiliiton (UPU) kieltämiä, lentokuljetuksessa kiellettyjä eikä yleisten Postin toimitusehtojen mukaan kiellettyjä aineita ja tuotteita. Raha, arvopaperit, jalometallit, korut ja muut arvoesineet tulee lähettää aina postivakuutettuna.

Muuta huomioitavaa Kuljetustilaukset vaivattomasti SmartShipillä.

Postin maakohtaiset tiedot Kohdemaiden mittarajat, tuontirajoitukset, dokumentaatiovaateet yms. Postin Maatiedot-taulukossa.

Pakkausohjeet

Valitse pakkaus tavaran koon mukaan. Huolehdi, että pakkaus on iskunkestävä ja varmasti ehjä. Lisäksi lähetyksen tulee kestää 4-5 kertaa oma painonsa.

Pakkaa lähetyksesi mahdollisimman siistiin ja tasaiseen pakettiin. Valitse lähetyksellesi oikean kokoinen laatikko, jotta sisältö ei pääse liikkumaan pakkauksessa. Käytä tarvittaessa esimerkiksi kuplamuovia, styroksia tai vaahtomuovia täyteaineena. Tarttuvat pakkausmateriaalit ja epäsäännöllisen muotoiset tai pyöreät lähetykset saattavat aiheuttaa ongelmia koneellisessa käsittelyssä. Ulommaisena pakkausmateriaalina parasta on pahvi ja paperi.

Kun lähetät pakettisi Postin kautta, voit käyttää mitä tahansa pakkausmateriaaleja. Myös jo aiemmin käytetyt kelpaavat, kunhan ne ovat ehjiä, kestävät kuljetuksessa, eikä paketin päällä ole vanhoja lähetystietoja. Postilta löytyy myös kattava valikoima erilaisia pakkausmateriaaleja, joita voit tilata Postin verkkokaupasta tai käydä ostamassa lähimmästä Postin palvelupisteestä.