Skip to main content
Sopimuksella

Parcel Connect -paketti

Parcel Connect on kansainväliseen verkkokauppaan suunniteltu pakettituote ja mahdollistaa suomalaisen verkkokaupan kansainvälistymisen. Parcel Connect -tuote tuotetaan yhteistyössä DHL:n ja Bring kanssa. Posti on kumppaniyritysten kanssa luonut yli 47 500 palvelupistettä kattavan verkoston ympäri Eurooppaa.

Palveluun kuuluu palautukset, sekä perillesaamaton että asiakaspalautus. Asiakaspalautuskortin voi tulostaa Posti SmartShip -järjestelmästä ja laittaa jo asiakkaalle menevän lähetyksen mukaan. Vastaanottaja voi palauttaa lähetyksen palvelupisteeseen.

  • Edulliset verkkokauppatoimitukset Eurooppaan
  • Toimitetaan perille vastaanottajalle tai noudettavaksi noutopisteestä kohdemaan totuttuun tapaan.
Tarkemmat tiedot ja ehdot

Enimmäispaino 31,5 kg.

Enimmäismitat Paketin maksimikoko on 120 cm x 60 cm x 60 cm. Bulky-isokokoinen lisäpalvelulla maksimipituus on 200 cm, kuitenkin niin että paketin pituus ja ympärysmitta on 360 cm

Merkinnät ja tunnukset Sopimusasiakkaille suosittelemme ottamaan käyttöön SmartShipin tulostusohjelman, josta voi tulostaa osoitekortit.

EU-maiden ulkopuolelle meneviin, tavaraa sisältäviin lähetyksiin tarvitaan tulliselvityksessä tarvittavat liiteasiakirjat.

Kaupallisessa tarkoituksessa tavaraa lähetettäessä tarvitaan kauppa- tai proformalasku, sekä CN23 tullilipuke. Liiteasiakirjat saa tulostettua Posti SmartShip -järjestelmästä.

Lähettäminen Lähetykset noudetaan sopimuksen mukaan tai voidaan jättää postiin (maastalähtö seuraavana työpäivänä).

Palveluun on ostettavissa BULKY-isokokoinen lisäpalvelu. Mikäli paketin pituus on yli 120 cm tai paketin muoto ei ole laatikkomainen esim. rulla, on BULKY-lisäpalvelu valittava.

Lähetyksen seuranta Paketin kulku ja luovutustieto on nähtävissä lähetysten seurannasta.

Vastaanottaminen

Toimitetaan perille vastaanottajalle tai noudettavaksi noutopisteestä kohdemaan totuttuun tapaan. Postilokero-osoitteiden käyttö ei ole mahdollista.

Lähetyksen säilytysaika toimitusyrityksen tai noudettavaksi saapumisen jälkeen on 14 vuorokautta. Noutamaton paketti palautuu lähettäjälle Parcel Connect Undelivered -lähetyksenä.

Lähettäjä voi toimittaa vastaanottajalle myös Parcel Return Connect -osoitekortin, jolla vastaanottaja voi palauttaa lähetyksen toimittamalla paketin mihin tahansa noutopisteeseen.

Hinnoittelu €/lähetys + €/kg, katso hinnasto. Hintoihin lisätään voimassa oleva polttoainelisä.

Toimitusehdot: Kansainvälisten kuljetuspalvelujen tuote-ehdot.

Sisältörajoitukset Lähetys ei saa sisältää Maailman postiliiton (UPU) kieltämiä, lentokuljetuksessa kiellettyjä eikä yleisten Postin toimitusehtojen mukaan kiellettyjä aineita ja tuotteita. Raha, arvopaperit, jalometallit, korut ja muut arvoesineet tulee lähettää aina postivakuutettuna.

Muuta huomioitavaa Kuljetustilaukset vaivattomasti SmartShipillä.

Kuljetusajat Parcel Connect -paketeille

Saksa 3-4 työpäivää, vyöhyke 3

Ruotsi 2-4 työpäivää, vyöhyke 4

Tanska 3-4 työpäivää, vyöhyke 5

Alankomaat 4-5 työpäivää, vyöhyke 7

Belgia 4-5 työpäivää, vyöhyke 7

Itävalta 4-5 työpäivää, vyöhyke 7

Puola 4-5 työpäivää, vyöhyke 7

Tsekki 4-5 työpäivää, vyöhyke 7

Bulgaria 5-8 työpäivää, vyöhyke 8

Luxemburg 4-5 työpäivää, vyöhyke 8

Espanja 4-7 työpäivää, vyöhyke 8

Portugali 5-8 työpäivää, vyöhyke 8

Slovakia 4-5 työpäivää, vyöhyke 8

Slovenia 4-6 työpäivää, vyöhyke 8

Unkari 4-6 työpäivää, vyöhyke 8

Huom. Posti ei vastaa tullin tai viranomaisten toimenpiteiden lähetyksille aiheuttamista viivästymisistä.

Pakkausohjeet

Valitse pakkaus tavaran koon mukaan. Huolehdi, että pakkaus on iskunkestävä ja varmasti ehjä. Lisäksi lähetyksen tulee kestää 4-5 kertaa oma painonsa.

Pakkaa lähetyksesi mahdollisimman siistiin ja tasaiseen pakettiin. Valitse lähetyksellesi oikean kokoinen laatikko, jotta sisältö ei pääse liikkumaan pakkauksessa. Käytä tarvittaessa esimerkiksi kuplamuovia, styroksia tai vaahtomuovia täyteaineena. Tarttuvat pakkausmateriaalit ja epäsäännöllisen muotoiset tai pyöreät lähetykset saattavat aiheuttaa ongelmia koneellisessa käsittelyssä. Ulommaisena pakkausmateriaalina parasta on pahvi ja paperi.

Kun lähetät pakettisi Postin kautta, voit käyttää mitä tahansa pakkausmateriaaleja. Myös jo aiemmin käytetyt kelpaavat, kunhan ne ovat ehjiä, kestävät kuljetuksessa, eikä paketin päällä ole vanhoja lähetystietoja. Postilta löytyy myös kattava valikoima erilaisia pakkausmateriaaleja, joita voit tilata Postin verkkokaupasta tai käydä ostamassa lähimmästä Postin palvelupisteestä.