Skip to main content
Sopimuksella

Kotipaketti

Enintään 120 x 60 x 60 cm

Kotipaketti on helppo ratkaisu verkkokaupan asiakkaille. Olemme yhteydessä vastaanottajaan pääsääntöisesti seuraavana työpäivänä, jolloin sovimme jakeluajan. Sovittavat toimitusajat vaihtelevat alueittain klo 9–21 välillä.

  • Perillä pääsääntöisesti seuraavana työpäivänä.
  • Tee sopimus säännöllisestä noutamisesta, tilaa kertanouto tai vie paketit palvelupisteeseemme.
  • Lähetys jaetaan osoitekorttiin merkittyyn osoitteeseen ja luovutetaan kuittausta vastaan
Kuljetusaika

Pääsääntöisesti 1 työpäivän kuluessa

Pakettien enimmäismitat

120 x 60 x 60 cm,
300 x 120 x 60 cm (Suuri-lisämaksulla),
35 kg.

Vertaile eri pakettituotteiden mittoja

Vähimmäismitat

15 x 15 x 1 cm, 100 g

Lähettäminen

Voit tehdä kanssamme sopimuksen lähetysten säännöllisestä noutamisesta tai tilata yksittäisen noudon lähetyserällesi. Voit myös viedä paketit itse Postin toimipisteeseen.

Lähetyksessä on oltava Postin hyväksymä osoitekortti. Posti tarjoaa ilmaisen osoitekorttien tulostusohjelman, joka lähettää sähköisen ennakkotiedon lähetyksestä (EDI-sanoma). EDI-sanomalla saat kaikki palveluominaisuudet käyttöösi.

Lähetyksen seuranta

Lähetyksen perillemenoa voi seurata lähetykseen kiinnitetyn seurantakoodin avulla lähetysten seurannassa.

Kotipaketin vastaanottaminen

Toimitamme lähetykset vastaanottajalle osoitekortissa merkittyyn osoitteeseen. Otamme kahdesti yhteyttä vastaanottajaan toimitusajankohdan sopimiseksi. Palveluun sisältyy yksi toimitusyritys – tarvittaessa lähetykselle saa maksullisen uudelleentoimituksen.

Toimitukset tehdään arkipäivisin. Suuremmissa kaupungeissa jakelu on mahdollinen klo 21 asti, muilla alueilla lähetykset toimitetaan klo 14 mennessä.

Puhelinnumero on välttämätön tieto vastaanottajan tavoittamiseksi. Jos vastaanottajaa ei tavoiteta, hänelle jätetään yhteydenottopyyntö paperisena. Jos vastaanottaja ei ole yhteydessä, lähetys palautetaan lähettäjälle 7 vuorokauden kuluttua.

Paketin hinnoittelu

€/lähetys + €/kg, katso hinnasto. Hintoihin lisätään voimassa oleva polttoainelisä.

Kuljetuspalvelujen toimitusehdot
Palauttaminen

Palautusosoitekortti on mahdollista tulostaa Postin tulostusohjelmasta, Postin nettisivuilta, omasta järjestelmästä tai tilaamalla Postin asiakaspalvelusta. Palautuskortti voidaan laittaa lähetyksen sisään tai toimittaa asiakkaalle erikseen.

Vastaanottaja palauttaa lähetyksen noutopisteeseen, pakettiautomattiin tai tilaa erillisen noudon. Noutamattomat lähetykset palautetaan lähettäjälle.

Fast track

Fast track-lisäpalvelulla Postipaketit kuljetetaan arkisin pääkaupunkiseudun vastaanottajille saman päivän aikana, mikäli toimitus saapuu Postin terminaaliin klo 13 mennessä. Prosessista sovitaan aina asiakaskohtaisesti. Paketit toimitetaan kuluttajille kotiin klo 18 - 20 välillä.

Postiennakko

Posti vastaa postiennakkosumman ohjaamisesta lähettäjän SEPA-alueella toimivan pankin tilille. Lähettäjä vastaa tilinumeron ja yksilöivien viitetietojen oikeellisuudesta. Mikäli tili-, viite- tai ennakkosummatiedoissa on puutteita, Posti ei ole vastuussa tilityksen viivästymisestä eikä muista vahingoista.

Postiennakkolähetyksissä käytetään SEPA-määritysten mukaista IBAN-tilinumeroa ja pankin yksilöivää BIC-koodia. Viitteenä on kansallinen viitekoodi.

Postiennakko on mahdollinen ainoastaan Baltian maiden välillä tehdyissä lähetyksissä.

Särkyvä

Palvelulla varmistat hellän käsittelyn helposti vaurioituville tuotteillesi. Lisäpalvelu edellyttää merkintää lähetykseen sekä EDI-sanomaa.

Vaarallisten aineiden kuljetukset (VAK) ja LQ-kuljetukset

Kuljetamme vaaralliseksi aineeksi luokitellut pakettisi turvallisesti, varmasti ja lain mukaisesti.

Suuri

Voit lähettää osoitekortillisia lähetyksiä, joiden koko ylittää päätuotteen tavallisen enimmäiskoon Suuri-lisäpalvelun enimmäiskokoon saakka.

Luovuttaminen ilman vastaanottajan kuittausta

Kuljetamme lähetyksesi vastaanottajan osoitteeseen, vaikka vastaanottaja ei ole paikalla. Jätämme lähetyksen suojaisaan paikkaan.

Pakkausohjeet

Valitse pakkaus tavaran koon mukaan. Huolehdi, että pakkaus on iskunkestävä ja varmasti ehjä. Lisäksi lähetyksen tulee kestää 4-5 kertaa oma painonsa.

Pakkaa lähetyksesi mahdollisimman siistiin ja tasaiseen pakettiin. Valitse lähetyksellesi oikean kokoinen laatikko, jotta sisältö ei pääse liikkumaan pakkauksessa. Käytä tarvittaessa esimerkiksi kuplamuovia, styroksia tai vaahtomuovia täyteaineena. Tarttuvat pakkausmateriaalit ja epäsäännöllisen muotoiset tai pyöreät lähetykset saattavat aiheuttaa ongelmia koneellisessa käsittelyssä. Ulommaisena pakkausmateriaalina parasta on pahvi ja paperi.

Kun lähetät pakettisi Postin kautta, voit käyttää mitä tahansa pakkausmateriaaleja. Myös jo aiemmin käytetyt kelpaavat, kunhan ne ovat ehjiä, kestävät kuljetuksessa, eikä paketin päällä ole vanhoja lähetystietoja. Postilta löytyy myös kattava valikoima erilaisia pakkausmateriaaleja, joita voit tilata Postin verkkokaupasta tai käydä ostamassa lähimmästä Postin palvelupisteestä.