Näytä kaikki artikkelit

Rakkaudella tehty joulukortti

Itse tehty joulukortti on ilo antaa ja saada. Ilahduta läheisiäsi korteilla, joissa ilostuttavat lumiukko, punatulkku ja kuusimetsä. Materiaaleja ja väriyhdistelmiä vaihtelemalla saat uutta ilmettä kortteihin. Nappaa simppelit ideat ja päästä luovuus valloilleen.

1. Veikeä lumiukko

Leikkaa eri värisistä kartongeista lumiukolle pyöreä pää, nenä ja silinterihattu. Liimaa osat korttipohjan alareunaan niin, että osa kuviosta jää kortin ala- ja sivureunan ulkopuolelle. Leikkaa ylimenevät osat pois. Liimaa tai piirrä lumiukolle vielä musta nappisilmä.

2. Tyylikäs joulutervehdys

Leikkaa kuviopaperista hieman korttipohjaa pienempi pala. Liimaa pätkä satiininauhaa kuviopaperin keskelle. Koristele satiininauha lumihiutale- tai tähtitarroilla. Liimaa lopuksi kuviopaperi korttipohjaan ja lisää jouluinen tervehdys.

3. Sirkuttaja nuottipaperista

Piirrä nuottipaperiin ympyrä linnun vartaloksi sekä nokka. Väritä linnun rinta punaiseksi. Leikkaa kuvio irti nuottipaperista ja liimaa korttiin. Piirrä tussilla linnulle silmä, pyrstö ja jalat. Viimeistele jouluisella toivotuksella.

4. Kuusimetsä kuusen sisällä

Leikkaa kartongista kuusi samankokoista teräväkärkistä pikkukolmiota. Asettele kolmiot korttipohjaan niin, että niistä muodostuu suurempi kuusikuvio. Liimaa kolmiot korttiin ja koristele kuusten latvat helmitarroilla.

5. Kaunis havupainatus

Kasta havu kevyesti askartelumaaliin. Paina sen jälkeen havulla kuvio kartonkiin. Leikkaa kuvio kartongista ja liimaa se erilliseen korttipohjaan.

Postita askarrellut kortit kuoressa

Postita askarrellut, taitettavat ja muodoltaan erikoiset kortit kirjekuoressa. Sulje kuoreen myös esimerkiksi nauhalla, koristeniiteillä tai hileellä koristellut kortit. Helmiä tai muita kovia koristeita sisältävät kortit pitää postittaa kuplamuovisessa tai pahvisessa kuoressa. Alle 50g kortin postitus on samanhintaista kuorella tai ilman.

Katso lisää askarteluvinkkejä

Muistaa voit näinkin

Kortti täynnä yllätyksiä

Luo kuva-arkistosi aarteista oikeita joulukortteja ja anna meidän hoitaa lähetys puolestasi. Postimaksun sisältävä kortti toimitetaan suoraan vastaanottajan postilaatikkoon. Vastaanottajan ilo on moninkertainen, kun sisällytät korttiin lupauksen yhteisestä elokuvaillasta tai vaikkapa kirpparikierroksesta. Tilaa ja lähetä postikortti omista kuvista viimeistään 18.12. klo 12.

Merkityksellinen lahja

Arkillinen postimerkkejä on loistava lahja – erityisesti kun merkeissä on lahjansaajalle rakas kuva. Paketoi isovanhemmille arkillinen lapsenlapsen hymyä ja ystävälle postimerkit, joissa poseeraa tämän rakas lemmikki. Tilaa postimerkit omista kuvista viimeistään 5.12.

Kirjeellinen joulumieltä

Ilahduta sukulaisia ja ystäviä joulukirjeellä. Kirjeessä voit kertoa esimerkiksi kuluneen vuoden kuulumisia ja mistä asioista pidät kirjeen saajassa. Kirjeen saapumispäivänä vastaanottaja hymyilee taatusti.

Katso kaikki joulupostin tärkeät päivämäärät