Näytä kaikki artikkelit

Tee itse joulun hurmaavimmat kortit

Itse tehty joulukortti ilahduttaa aina. Hurmaavat kortit syntyvät käden käänteessä vain muutamasta materiaalista. Nappaa helpot ideat ja laita joulukorttipaja pystyyn.

  1. Kuusen kimallusta. Viillä askarteluveitsellä korttipohjaan 5 pitkulaista aukkoa niin, että niistä muodostuu kuusen muotoinen kuvio. Leikkaa kimallepaperista kortin etuosan kokoinen pala ja liimaa se korttipohjan sisäpuolelle. Koristele tähtitarroilla.

  2. Juhlava helmipallo. Muodosta helmitarroista korttipohjaan joulupallo. Solmi satiininauhasta pieni rusetti ja liimaa se pallon yläosaan. Piirrä tussilla tai leikkaa paperista palloon naru. Viimeistele kortti jouluisella tervehdyksellä.

  3. Kortissa paketti. Leikkaa kartongista hieman korttipohjaa pienempi pala ja koristele se satiininauhalla lahjapaketin näköiseksi. Liimaa pala korttipohjaan ja kiinnitä etiketti. Kun sisällytät tervehdykseen aineettoman lahjan, kortin tuoma ilo on kaksinkertainen.

  4. Jääkarhun lumoissa. Leikkaa kartongista jääkarhun hahmo ja liimaa se korttipohjaan. Piirrä eläimelle silmät, nenä ja suu. Liimaa jääkarhun kaulaan paperista tai satiininauhasta tehty kaulaliina. Viimeistele kokonaisuus tarroilla.

  5. Leikkisät lumiukot. Leikkaa valkoisesta kartongista kolme lumiukon päätä ja piirrä niihin nauravaiset suut. Liimaa päät ja oranssista paperista tehdyt porkkanenät korttipohjaan. Piirrä vielä tussilla tiheä lumisade veikeiden lumiukkojen ympärille.

Lisää vinkkejä korttiaskarteluun löydät täältä.

Askarrellut kortit kuoreen

Postita itse askarrellut, taitettavat ja muodoltaan erikoiset kortit kirjekuoressa. Sulje kuoreen myös esimerkiksi nauhalla, koristeniiteillä tai hileellä koristellut kortit. Helmiä tai muita kovia koristeita sisältävät kortit pitää postittaa kuplamuovisessa tai pahvisessa kuoressa. Alle 50g kortin postitus on samanhintaista kuorella tai ilman.

Osta tarvikkeet jouluaskarteluihin Prisma.fi ja Puuilo.fi.

Kortit matkaan

Osta postimerkit kätevimmin uudistuneesta verkkokaupastamme. Postimerkkejä myydään postien lisäksi mm. kioskeissa, päivittäistavarakaupoissa ja kirjakaupoissa.

Ilahduttaa voit näinkin

Kuvankaunis tervehdys

Anna meidän hoitaa joulukorttien lähetys puolestasi. Toteuta persoonallinen postikortti omista valokuvista. Postimaksun sisältävä kortti toimitetaan suoraan vastaanottajan postilaatikkoon.

Lähetä postikortti omista kuvista

Merkillinen yllätys

Löytyykö arkistoistasi valokuva, johon on ikuistettu sadunomainen maisema tai muu merkityksellinen hetki? Viimeistele joulutervehdyksesi omista valokuvista tehdyllä postimerkillä. Tilaa jouluksi viimeistään 6.12.

Tilaa postimerkit omista kuvista

Valokuvista tarroja tai vaikka joulukalenteri

Ifolorin sivuilta löydät myös lisää ihania jouluisia vinkkejä! Kurkkaa ohjeet paketteihin tai kortteihin lisättäviin kuvatarroihin, sekä yllätykselliseen joulukalenteriin.