Näytä kaikki artikkelit

Syyskuun postimerkeissä muumit levittävät lukemisen iloa

Posti julkaisee 7. syyskuuta postimerkkejä, joissa muumit seikkailevat kirjahyllyllä kirjojen seassa. Uudet Muumi ABC -postimerkit liittyvät Moomin Characters -yhtiön lukemista ja kirjoittamista edistävään kampanjaan.

James Zambran suunnittelemissa postimerkeissä nähdään tuttuja muumihahmoja, kirjoja ja kirjaimia kirjahyllyssä.

”Muumit rakastavat lukemista. Idea postimerkkeihin lähti siitä, että Muumihahmojen koetaan olevan paljon pienempiä kuin niin sanotut oikean maailman esineet. Tästä mielikuvasta syntyi ajatus hauskasta kontrastista pienten hahmojen ja suurten kirjojen välillä. Luonnonläheiseen ja rauhalliseen värimaailmaan hain kirjastomaista vaikutelmaa”, James Zambra kertoo.

Muumi ABC-postimerkkien julkaisu liittyy monivuotiseen, kansainväliseen hankkeeseen, jonka tarkoituksena on muumitarinoiden avulla levittää lukemisen ja kirjoittamisen iloa ympäri maailman.

”Mukana on jo merkittävä määrä yhteistyökumppaneita kansainvälisistä kehitys- ja hyväntekeväisyysorganisaatioista kirjakustantamoihin ja esimerkiksi kirjastoihin”, Zambra kertoo.

Muumit ovat olleet suomalaisten postimerkkien suosikkiaiheita jo 30 vuoden ajan. Ensimmäiset muumiaiheiset postimerkit ilmestyivät lokakuussa 1992.

”Nyt julkaistavat Muumi ABC -merkit sopivat erinomaisesti lukemista ja kirjoittamista tukevan kampanjan teemaan, koska kirjeissä ja korteissa välitetään itse kirjoitettuja viestejä ja tunteita ihmiseltä ihmiselle”, sanoo Postin Design Manager Tommi Kantola.

Muumit ABC -postimerkkivihossa on kuusi erilaista kotimaan ikimerkkiä.

Ensipäivätapahtuma Helsingin pääpostissa 7. syyskuuta

Huhtikuussa ilmestyvien postimerkkien ensipäivätapahtuma järjestetään keskiviikkona 7. syyskuuta kello 13–16 Helsingin pääpostissa (Elielinaukio 2 F, 00100 Helsinki).

Tilaisuudessa on myynnissä uusia postimerkkejä, ensipäivänkuoria ja muita postimerkkituotteita sekä mahdollisuus saada lähetyksiin ensipäivänleimoja. Postimerkkitaiteilijat ovat paikalla signeeraamassa töitään kello 13–15.

Katso kuvia merkeistä

Tilaa merkit verkkokaupastamme.

Lue myös muista postimerkkiuutuuksista: Postimerkit juhlistavat Kansallisteatterin ja Kansallisbaletin merkkipäiviä