Skip to main content

Nouda lähetys postista

Jos lähetyksesi toimitetaan postiin tai Postin palvelupisteeseen, voit noutaa sen sieltä saapumisilmoituksen tai lähetystunnuksen avulla. Muista, että noutajan on aina todistettava henkilöllisyytensä.

Osta lisää säilytysaikaa postista noudettavalle paketille

Voit ostaa paketillesi lisää säilytysaikaa kirjautumalla OmaPosti palvelun Lähetysten seuranta ja ohjaus-sivulle. Klikkaa "Osta lisää säilytysaikaa" -kuvaketta. Kuvake näkyy vain jos säilytysaikaa voi ostaa. Paketin pitää olla hyllytettynä postissa ennen kuin säilytysaikaa voi ostaa lisää.

Palvelun hinta on minimissään 5 € (5 päivää) ja sen ylittäviltä päiviltä 1 €/päivä. Maksimissaan säilytysaikaa voi pidentää 28 vuorokauteen. Minimi säilytysajan pidennys on 5 vuorokautta.

Katso lähetysten säilytysajat.

Osta postissa olevalle paketille kotiinkuljetus

Voit ostaa paketillesi kotiinkuljetuksen kirjautumalla OmaPosti palveluun Lähetysten seuranta ja ohjaus-sivulla. Klikkaa "Osta kotiinkuljetus" -kuvaketta. Kuvake näkyy vain jos kotiinkuljetuksen voi ostaa. Paketin pitää olla hyllytettynä postissa ennen kuin kotiin kuljetuksen voi ostaa. Palvelun hinta on 11 €.

Näin noudat lähetyksen toisen henkilön puolesta

Jos lähetys on tavallinen paketti, voi toinen henkilö noutaa lähetyksen puolestasi lähetystunnuksella ja kuvallisella henkilöllisyystodistuksella. Kirjattu kirje, Saantitodistuskirje ja Postivakuutettu lähetys voidaan noutaa toisen puolesta vain valtakirjalla.

Valtakirjapohjan löydät täältä.

Lähettäjä voi halutessaan rajoittaa lähetyksen ainoastaan henkilökohtaisesti luovutettavaksi, jolloin toinen henkilö ei voi noutaa lähetystä.

Valitse itse, mistä pakettisi noudat

Ohjaa ostoksesi maksutta mihin Postin noutopisteeseen haluat.

Löysitkö mitä etsit?