Käsittelymaksu

Tulli.fi:n kautta tullattavista lähetyksistä pitää yleensä maksaa Postin käsittelymaksu 2,90 €. Se kattaa kustannukset, jotka syntyvät siitä, että Posti varastoi ja käsittelee tullattavat lähetykset.

Postin työntekijä ja paketti

Miksi tullauksen lisäksi pitää maksaa käsittelymaksu?

Postin käsittelymaksu 2,90 € kattaa kustannukset, jotka syntyvät Postille

  • tullattavan lähetyksen manuaalisesta käsittelystä

  • lähetyksen varastoinnista

  • asiakkaalle lähetettävistä ilmoituksista.

Käsittelymaksu pitää maksaa 20 vuorokauden kuluessa siitä, kun lähetys on saapunut maahan. Jos käsittelymaksua ei makseta eikä lähetystä tullata ajoissa, lähetys joudutaan palauttamaan lähettäjälle.

Voit maksaa käsittelymaksun myös paikan päällä postissa, kun noudat lähetyksen. Silloin käsittelymaksu on 3,30 €.

Milloin käsittelymaksua ei tarvitse maksaa?

Jos saat Tullilta tiedon, että lähetyksestä ei tarvitse maksaa veroja, ei käsittelymaksua tarvitse maksaa. Posti saa tämän tiedon automaattisesti Tullilta, joten sinun ei tarvitse erikseen ilmoittaa asiasta Postille. Lähetys vapautuu jaettavaksi vuorokauden sisällä tullauksen tekemisestä.

Lähetyksiä, joista ei tarvitse maksaa käsittelymaksua, ovat esim. lahjat, joiden arvo on alle 45 € ja IOSS-lähetykset.

Käsittelymaksua ei tarvitse myöskään maksaa, jos teet tullauksen OmaPostin kautta. Tällöin maksat arvonlisäveron lisäksi OmaPostin palvelussa 0,90 €:n palvelumaksun.

Maksoitko käsittelymaksun turhaan?

Jos ehdit jo maksaa Postin käsittelymaksun, mutta lähetyksestä ei tarvitse maksaa Tullille arvonlisäveroa, hae käsittelymaksun palautusta lomakkeella. Liitä mukaan Tullilta saamasi tullauspäätös.