Paketin tullaus

Kaikki EU:n ulkopuolelta tilatut ostokset täytyy tullata. Myös lahjat, lehdet ja asiakirjat pitää tullata niiden arvosta riippumatta.

Tullaus tarkoittaa, että ilmoitat Tullille, mitä lähetys sisältää, ja maksat tarvittaessa arvonlisäveron ja tullimaksun.

Tullaa lähetys helposti OmaPostissa

  • Lähetys, jonka arvo on enintään 150 €
  • Tullauksen voi tehdä heti, kun lähetys on matkalla Suomeen
  • Olet itse ostanut tavaran
  • Palvelun hinta vain 0,90 €

Kaikki lähetykset voi tullata tulli.fi:ssä

  • Tullauksen voi tehdä, kun lähetys on tullut Suomeen
  • Maksa myös Postin käsittelymaksu 2,90 €
  • Kaikki lähetykset arvosta ja sisällöstä riippumatta

Käsittelymaksua ei tarvitse maksaa, jos saat Tullilta tiedon, että lähetyksestä ei tarvitse maksaa arvonlisäveroa. Me saamme tiedon automaattisesti Tullilta, joten sinun ei tarvitse erikseen ilmoittaa asiasta.

Myös lahjat pitää tullata

Kaikki EU:n ulkopuolelta tulevat lahjat pitää tullata tulli.fi:ssä sen jälkeen, kun ne saapuvat maahan – arvosta riippumatta. Lahjan arvo kuitenkin vaikuttaa siihen, pitääkö lahjasta maksaa arvonlisäveroa:

  • Jos lahjan arvo on enintään 45 €, arvonlisäveroa tai Postin käsittelymaksua ei yleensä tarvitse maksaa.

  • Jos lahjan arvo on yli 45 €, lähetyksestä pitää maksaa sekä arvonlisävero että Postin käsittelymaksu 2,90 €.

IOSS-lähetyksen arvonlisävero on maksettu

IOSS-lähetys tarkoittaa verkko-ostosta, josta olet maksanut arvonlisäveron jo ostovaiheessa. Jos verkkokauppa toimittaa meille tullauksessa tarvittavat tiedot sähköisesti, sinun ei tarvitse tullata lähetystä, vaan hoidamme sen puolestasi.

Jos lähettävä verkkokauppa ei toimita tarvittavia tietoja, emme voi tehdä tullausta. Silloin sinun pitää itse ilmoittaa Tullille lähetyksen sisältö ja IOSS-numero, kun lähetys on saapunut maahan. Saat Postilta ilmoituksen, kun tämän voi tehdä.

Muista tullata lehdet ja asiakirjat

Tullaus pitää tehdä kaikille EU:n ulkopuolelta tuleville lähetyksille, joille on merkitty arvo. Tämä koskee myös lehtiä ja lehtitilauksia sekä kaikkia asiakirjoja, joille on lähetettäessä ilmoitettu jokin arvo. Lue Tullin sivuilta lisää siitä, mitkä kaikki lähetykset pitää tullata.

Voit antaa tullauksen Postin tehtäväksi

Jos et halua tehdä tullausta itse, voit antaa tullauksen Postin tehtäväksi. Tullaustoimeksianto on maksullinen, ja se pitää tehdä viimeistään 2 arkipäivää ennen palautuspäivää. Katso tarkemmat hinnat ja tee tullaustoimeksianto.

Löysitkö mitä etsit?