Paketin tullaus

Kaikista EU:n ulkopuolelta tilatuista nettiostoksista ja lehdistä on maksettava arvonlisävero ja tehtävä tullaus. Tullaus pitää tehdä myös lahjalähetyksistä arvosta riippumatta. Jos et tiedä, mitä lähetys sisältää, kysy sitä lähettäjältä.

IOSS -lähetykset

Jos maksoit arvonlisäveron jo oston yhteydessä ja lähettäjä on lähettänyt tiedot sähköisenä, Posti hoitaa tuonti-ilmoituksen puolestasi. Kustannus 0 €. Jos Postilla ei ole tarvittavia tietoja, tee tullaus Tullin nettitullauksessa. Sinun ei tarvitse maksaa Postin käsittelymaksua, tee tällöin vapautuspyyntö.

IOSS-lähetykset voidaan tullata myös muissa EU-maissa niiden saapuessa EU-alueelle, ja silloin Posti käsittelee näitä kuten EU:n sisäisiä lähetyksiä, eikä kuluttaja joudu tekemään näistä enää tullausta Suomessa.

Tullaus, kun lähetys on matkalla Suomeen

Digitaalinen tullaus OmaPostissa (tai selaimessa posti.fi/omaposti). Saat ilmoituksen saapuvasta tullattavasta lähetyksestä tai voit itse lisätä lähetyksen syöttämällä lähetyksenseurantakoodin Postin paketinseurannassa. Koskee korkeintaan 150 euron arvoisia ostoksia. Palvelumaksu on 0,90 € yksittäiseltä lähetykseltä + Tullin määrittelemät verot.

Jos saat Tullilta ilmoituksen, ettei lähetyksestä tarvitse maksaa veroja, tee meille käsittelymaksun vapautuspyyntö. Tällöin lähetyksestä ei tarvitse maksaa Postin käsittelymaksua. Käsittelymaksun vapautuspyyntö

Usein kysyttyä

Saapumisilmoitus

Postin käsittelymaksu


Digitaalinen tullaus
Postin huolintapalvelut yrityksillePostin lisämaksuton neuvontapuhelin 0100 2215 (mpm/pvm) auttaa ongelmatilanteissa ma-pe, klo 8-18 ja la 9-16.
Löysitkö mitä etsit?