Näin toimitamme paketit perille

Postin verkostoon kuuluu vuoden 2020 lopulla yli 2 000 pakettiautomaattia ja 850 palvelupistettä. Verkosto kasvaa koko ajan, ja joulusesonkia varten avaamme myös väliaikaisia noutopaikkoja. Voit itse vaikuttaa siihen, minne tilauksesi toimitetaan.

Kun valitset verkkokaupassa tietyn noutopaikan tai jos olet laittanut OmaPostissa Oman noutopisteen, yritämme aina viedä pakettisi valittuun paikkaan. Paketteja on kuitenkin liikkeellä todella paljon, ja jotkut automaatit ovat kovassa käytössä. Siksi voi käydä niin, että lähetyksesi ei aina mahdukaan sinne, mistä halusit sen hakea. Silloin joudumme ohjaamaan lähetyksen toiseen sinua mahdollisimman lähellä olevaan paikkaan.

Käytämme automaattista pakettienohjausta, joka toimii näin:

  1. Tilaushetkellä valittu noutopiste Jos valitset verkkokaupassa toimituspaikaksi pakettiautomaatin tai postin, pakettisi ohjataan sinne. Tämä verkkokaupassa tehty valinta ohittaa OmaPostissa asetetun Oman noutopisteen. Jos valitsemasi noutopiste on pakettiautomaatti ja se onkin täynnä, ohjaamme tilauksen lähinnä olevaan vapaaseen paikkaan.

  2. Oma noutopiste Toimitamme pakettisi OmaPostissa valittuun Omaan noutopisteeseen, jos et ole valinnut verkkokaupassa noutopistettä, vaan paketti on tulossa katuosoitteeseen. Lähetyksen tiedoissa pitää olla myös puhelinnumerosi. Eli jos tilaat paketin mihin tahansa katuosoitteeseen (esimerkiksi kesämökille tai kaverille lahjaksi) etkä tiettyyn noutopisteeseen ja tilauksen tiedoissa on puhelinnumerosi, se ohjautuu valitsemaasi Omaan noutopisteeseen. Muista siis tarvittaessa muuttaa Omaa noutopistettä tai valitse oston yhteydessä tietty noutopaikka. Jos olet valinnut pakettiautomaatin Omaksi noutopisteeksi ja se on täynnä, viemme paketin lähistöllä olevaan vapaaseen noutopaikkaan.

  3. Lähetyksen tiedoissa oleva osoite Toimitamme paketin katuosoitteen perusteella lähimpänä olevaan noutopisteeseen (jossa on tilaa) silloin, kun: - et ole valinnut verkkokauppatilauksen yhteydessä noutopistettä JA - et ole asettanut OmaPostissa Omaa noutopistettä .

Miksi paketti ei mennyt automaattiin?

Mehän kuljetamme kaikkea, mitä keksitkään tilata. Joskus tilauksesi voi olla niin iso tai sisältää sellaisia tavaroita, että emme voikaan toimittaa sitä valitsemaasi paikkaan.

Tässä yleisimmät poikkeukset:

Usein kysyttyä
Oliko pakettisi toimituksessa jotain hämminkiä? Lisää apua ongelmatilanteisiin löydät täältä.

Löysitkö mitä etsit?