Tullausta tarvitsevien lähetysten käsittelymaksut alkavat 31.1.2020 – tämä sinun tulee tietää uudistuksesta

Posti ottaa käyttöön uuden käsittelymaksun 31.1.2020 alkaen. Maksu koskee EU-alueen ulkopuolelta tai EU:n valmiste- ja arvonlisäveroalueen erityisalueilta saapuvia yli 22 euron arvoisia tavaralähetyksiä, jotka tarvitsevat tullausta.

Kun lähetys ohjautuu tulliselvitykseen, on käsittelymaksun suuruus 2,90 € yksittäiseltä lähetykseltä. Pääsääntöisesti tulliselvitykseen ohjautuvat lähetykset ovat yli 22 euron arvoisia lähetyksiä.

Saapuvien lähetysten tuontitullaus

Mikä on muuttunut?

  • Postin palvelut säilyvät muuten ennallaan, mutta 31.1.2020 alkaen tulliselvitettäviin lähetyksiin tulee käsittelymaksu (2,90€/lähetys).

  • Käsittelymaksu koskee EU-alueen ulkopuolelta tulevia yksittäisiä lähetyksiä, joiden arvo pääsääntöisesti ylittää 22 euroa.

  • Saat ilmoituksen käsittelymaksusta samalla, kun saat saapumisilmoituksen tullausta tarvitsevasta lähetyksestä postitse kotiin.

Tee tullaus ja maksa mahdolliset verot ja käsittelymaksu heti tullaavan lähetyksen saapumisilmoituksen saatuasi.

Verot ja käsittelymaksu tulee maksaa 20 päivän kuluessa lähetyksen saapumispäivästä. Tullaamaton lähetys palautetaan lähettäjälle. Jos lähetyksen arvo on enintään 22 euroa, eikä se sisällä alkoholia tai tupakkatuotteita, voit lähettää tullille vapautuspyynnön osoitteeseen lentoposti@tulli.fi. Liitä mukaan tilausvahvistus tai muu selvitys sen arvosta sekä saapumistunnus.

HUOM! Uusi käsittelymaksu ei koske EU:n sisältä tulevia tavaralähetyksiä eikä EU:n ulkopuolelta tulevia lähetyksiä, joissa yhden lähetyksen arvo on pääsääntöisesti alle 22 €.

Kolme vaihtoehtoa tullaukseen

Tullin asiointipalvelut

Voit tehdä tullauksen itse: tulli.fi/tullaa-pakettisi

Apua saat Tullista p. 0295 5206 tai tulli.fi

Edustajan valtuuttaminen

Voit valtuuttaa edustajan tekemään tullauksen puolestasi.

Postin tullauspalvelut henkilö- ja yritysasiakkaille

Tullauspalvelun hinnat näet Palveluhinnastosta ja niihin lisätään mahdolliset tullit ja verot. Toimitamme tullatut lähetykset asiakkaalle tai Postin palvelupisteeseen noudettavaksi. Lisätietoja numerosta 020 451 5900 tai sähköpostiosoitteesta huolinta@posti.com.

Yrityksille: passituksen toimittaminen postilähetyksestä

Passitus koskee lähinnä rahtilähetyksiä. Sovi passituksesta sellaisen varastonpitäjänä toimivan huolintayrityksen kanssa, jolla on Suomen tullin myöntämä valtuutetun vastaanottajan status. Emme tarjoa passituspalvelua, ainoastaan kuljetamme valtuutettujen yritysten passittamia postilähetyksiä.

Valtuutetut huolintayritykset on listattu Tullin verkkosivuilla. Yrityksiä voit hakea esim. kirjoittamalla kenttään kaupungin nimen. Valtuutetut vastaanottajat (VV) on merkitty X:llä taulukon oikeanpuoleiseen sarakkeeseen.

Huolintayritys vastaa palvelun hinnoittelusta.

Kysymyksiä ja vastauksia uudistuksesta
Vastasiko artikkeli kysymykseesi?