Saapuvien lähetysten tuontitullaus

Kaikista EU:n ulkopuolelta tilatuista nettiostoksista ja lehdistä on maksettava arvonlisävero ja tehtävä tullaus. Tullaus tulee tehdä kaikille lähetyksille joille on merkitty arvo (dokumentit, lahjat). Jos et tiedä, mitä lähetys sisältää, kysy sitä lähettäjältä.

IOSS -lähetykset

Jos maksoit arvonlisäveron jo oston yhteydessä ja lähettäjä on lähettänyt tiedot sähköisenä, Posti hoitaa tuonti-ilmoituksen puolestasi. Kustannus 0 €. Jos Postilla ei ole tarvittavia tietoja, tee tullaus Tullin nettitullauksessa. Sinun ei tarvitse maksaa Postin käsittelymaksua.

IOSS-lähetykset voidaan tullata myös muissa EU-maissa niiden saapuessa EU-alueelle, ja silloin Posti käsittelee näitä kuten EU:n sisäisiä lähetyksiä, eikä kuluttaja joudu tekemään näistä enää tullausta Suomessa.

Tullaus, kun lähetys on matkalla Suomeen

Digitaalinen tullaus OmaPostissa (tai selaimessa posti.fi/omaposti). Saat ilmoituksen saapuvasta tullattavasta lähetyksestä tai voit itse lisätä lähetyksen syöttämällä lähetyksenseurantakoodin Postin paketinseurannassa. Koskee korkeintaan 150 euron arvoisia ostoksia. Palvelumaksu on 0,90 € yksittäiseltä lähetykseltä + Tullin määrittelemät verot.

Jos saat Tullilta ilmoituksen, ettei lähetyksestä tarvitse maksaa veroja, siitä ei tarvitse maksaa käsittelymaksua. Lähetyksesi vapautuu vuorokauden kuluessa tullauksesta. Tällöin lähetyksestä ei tarvitse maksaa Postin käsittelymaksua.

Usein kysyttyä

Saapumisilmoitus

Postin käsittelymaksu

Lahjojen tullaus


Dokumenttilähetysten tullaus


Tilattujen lehtien tullaus


Digitaalinen tullaus
Postin huolintapalvelut yrityksilleLöysitkö mitä etsit?