Skip to main content

Saapuvien lähetysten tuontitullaus

EU-maiden ulkopuolelta tai EU:n valmiste- ja arvonlisäveroalueen erityisalueilta saapuvat tavaralähetykset saattavat vaatia tulliselvityksen. Lähetykset, joita ei tarvitse tullata, jaetaan vastaanottajalle tai ohjataan noudettavaksi postista. Pääasiassa tullaus tulee tehdä, jos tavaroiden arvo ylittää 22 euroa tai jos lahjalähetyksen arvo ylittää 45 euroa. Tulli laskee lähetyksen tullin ja verot. Posti lähettää vastaanottajalle saapumisilmoituksen tullattavasta lähetyksestä.

Uusi 2,90 € palvelumaksu tulossa käyttöön 31.1.2020 alkaen. Maksu koskettaa EU-alueen ulkopuolelta tulevia 22-150 euron arvoisia lähetyksiä.Lue uudistuksesta

Aikaa tullaukseen sekä verojen maksuun on enintään 20 päivää lähetyksen saapumispäivästä. Lähetys palautetaan, jos tullausta ei ole maksettu säilytysajan puitteissa. Lähetyksen säilytysaikaa ei ole mahdollista pidentää. Tulliselvityksen jälkeen lähetys toimitetaan osoitteeseen tai lähipostiin veloituksetta.

Jos lähetystä ei mielestäsi tarvitse tullata, voit lähettää tullille vapautuspyynnön osoitteeseen lentoposti@tulli.fi. Liitä mukaan tilausvahvistus tai selvitys lahjasta ja sen arvosta sekä saapumistunnus.

Neljä vaihtoehtoa tullaukseen

  1. Tullin nettitullipalvelu

  2. Tullin toimipaikat Voit tullata lähetyksen postipakettien tulliselvityksiä tekevissä tullin toimipaikoissa ja -pisteissä. Kun postilähetys on tullattu, toimitamme sen sinulle haluamallasi tavalla joko kotiin tai lähipostiin.

  3. Edustajan valtuuttaminen

  4. Postin tullauspalvelut henkilö- ja yritysasiakkaille Toimitamme tullatut lähetykset asiakkaalle, Postin myymälään tai myyntipisteeseen noudettavaksi. Hinnat näet Palveluhinnastosta ja niihin lisätään mahdolliset tullit ja verot. Lisätietoja numerosta 020 451 5900 tai sähköpostiosoitteesta huolinta@posti.com

Passituksen toimittaminen postilähetyksestä

Sovi passituksesta sellaisen varastonpitäjänä toimivan huolintayrityksen kanssa, jolla on Suomen tullin myöntämä valtuutetun vastaanottajan status. Emme tarjoa passituspalvelua, ainoastaan kuljetamme valtuutettujen yritysten passittamia postilähetyksiä.

Valtuutetut huolintayritykset on listattu Tullin verkkosivuilla. Yrityksiä voit hakea esim. kirjoittamalla kenttään kaupungin nimen. Valtuutetut vastaanottajat (VV) on merkitty X:llä taulukon oikeanpuoleiseen sarakkeeseen.

Huolintayritys vastaa itse palvelun hinnoittelusta.

Vastasiko artikkeli kysymykseesi?