Saapuvien lähetysten tuontitullaus

EU-maiden ulkopuolelta tai EU:n valmiste- ja arvonlisäveroalueen erityisalueilta saapuvat lähetykset saattavat vaatia tulliselvityksen. Lähetykset, joita ei tarvitse tullata, jaetaan vastaanottajalle tai ohjataan noudettavaksi postista. Pääasiassa tullaus tulee tehdä, jos tavaroiden arvo ylittää 22 euroa tai jos ne sisältävät tupakkaa, alkoholia tai hajusteita. Tulli laskee lähetyksen tullin ja verot. Lähetämme vastaanottajalle saapumisilmoituksen tullattavasta lähetyksestä.

Käsittelymaksu (2,90 €) EU-alueen ulkopuolelta tuleville lähetyksille, jotka vaativat tulliselvityksen ja ovat yli 22 € arvoisia. Lue lisää

Aikaa tullaukseen sekä verojen maksuun on enintään 20 päivää lähetyksen saapumispäivästä. Lähetys palautetaan, jos tullausta ei ole maksettu säilytysajan puitteissa. Lähetyksen säilytysaikaa ei ole mahdollista pidentää. Tulliselvityksen ja Postin käsittelymaksun maksamisen jälkeen lähetys toimitetaan osoitteeseen tai lähipostiin veloituksetta.

Jos lähetyksen arvo on enintään 22 euroa, eikä se sisällä alkoholia tai tupakkatuotteita, voit lähettää tullille vapautuspyynnön osoitteeseen lentoposti@tulli.fi. Liitä mukaan tilausvahvistus tai muu selvitys sen arvosta sekä saapumistunnus.

Kaksi vaihtoehtoa tullaukseen: 1. Tullaa itse Tullin tullauspalveluissa Voit tehdä tullauksen itse: tulli.fi/tullaa-pakettisi. Henkilöasiakkaana voit valtuuttaa myös toisen henkilön tekemään tullauksen Henkilöasiakkaan tuontitullauspalvelussa puolestasi. 2. Valtuuta Posti tai muu asiamies tekemään tullaus puolestasi Postin hinnat näet Postin hinnastosta. Lisätietoja numerosta 020 451 5900 tai sähköpostiosoitteesta huolinta@posti.com.

Passituksen toimittaminen postilähetyksestä

Sovi passituksesta sellaisen varastonpitäjänä toimivan huolintayrityksen kanssa, jolla on Suomen tullin myöntämä valtuutetun vastaanottajan status. Emme tarjoa passituspalvelua, ainoastaan kuljetamme valtuutettujen yritysten passittamia postilähetyksiä.

Valtuutetut huolintayritykset on listattu Tullin verkkosivuilla. Yrityksiä voit hakea esim. kirjoittamalla kenttään kaupungin nimen. Valtuutetut vastaanottajat (VV) on merkitty X:llä taulukon oikeanpuoleiseen sarakkeeseen.

Huolintayritys vastaa itse palvelun hinnoittelusta.

Vastasiko artikkeli kysymykseesi?